Direktlänk till inlägg 5 augusti 2014

.Polisen varnar för TV bluff reparatörer

Av tommy norum - 5 augusti 2014 08:25Gick inte på TV-ligans bluff

1 min 57 sek          Klicka på adressen för att se inslaget
 
 
 Genom att utge sig för att vara TV-reperatörer har två personer lurat äldre människor på pengar i Storgöteborg den senaste månaden.

Ett 20-tal anmälningar har gjorts till polisen som tror att man kommer att gripa gärningsmännen. En som som genomskådade bluffen var 93-åriga Birgitta.

I torsdags fick hon ett märkligt telefonsamtal. I andra änden av luren förklarade en person att Birgittas TV hade varit ur funktion mellan sju och nio på morgonen. Ett problem som var tvungen att åtgärdas så fort som möjligt för att det inte skulle inträffa igen. Personen föreslog att två reperatörer skulle komma hem till Birgitta och fixa problemet. Men Birgitta fattade direkt att allt inte stod rätt till. 

- Hur visste de att min TV hade varit ur funktion mellan sju och nio? De kan ju inte ha vetat att jag överhuvudtaget haft min TV på den tiden. Så jag tänkte genast att det här är något fel, säger Birgitta.

Polisen är dem på spåren

Birgitta är inte ensam om att ha blivit uppringd. Polisen har under den senaste månaden mottagit ett 20-tal anmälningar där äldre varit med om samma scenario. I flera fall har gärningsmännen lyckats att komma över de äldres bankkort som sedan tömts på pengar. Tidigare i sommar inträffade även bedrägerier i Stockholm som följde samma mönster och polisen tror att det rör sig om samma personer.

- Vi jobbar på här och har väldigt gott spaningsuppslag så jag tror att vi löser det här ganska så snart, säger Lennart Ronnebro, poliskommissarie i Storgöteborg.

Vad tänker man som polis när man utreder sådana här brott?

- Det är en oerhört cynisk brottslighet. Just att man ger sig på äldre som då känner sig otrygga, säger Lennart Ronnebro.

Vill varna andra

Birgitta som blev illa berörd av att någon försökte lura henne vill nu varna andra för den här typen av bedragare.

- Det är viktigt att så många som möjligt får reda på det här och att man alltid är vaksam. Man måste vara försiktig med vem man släpper in i sin lägenhet, säger Birgitta.


Birgitta, som vill vara anonym, heter egentligen något annat.

Publicerad:5 augusti 2014 - 07:10

Uppdaterad:5 augusti 2014 - 07:51

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Onsdag 13 juli 13:16


  Vad skall man säga när piloterna i SAS försöker utnyttja det ekonomiska läget i företaget för att sko sig själva genom utpressning försöka få SAS på knä och gå med på deras krav. Även om det drabbar många resenärer så handlar SAS led...

Av tommy norum - Tisdag 5 juli 12:22


  Spekulationerna duggar tätt bland journalisterna under Almedalsveckan. Det man är överens om i sina spekulationer är väl frågan hur Magdalena Andersson vid en eventuell valseger för det rödgröna blocket skall kunna sy i hop en hållbar regering när...

Av tommy norum - Onsdag 22 juni 17:30


Elsa Widding har lång bakgrund i energibranschen som nyckelperson i en lång rad energibolag. Hon gjorde sig känd i samband med Nuon-affären, som visselblåsare i sin dåvarande roll på Näringsdepartementet. Hon har därefter engagerat sig som samhäll...

Av tommy norum - Måndag 20 juni 22:59


      Man kan inte annat att undra hur Sverige på en så relativt kort tid har förändras till det sämre. Medborgarna känner sig mer otrygga och vi har myndigheter som inte på långa vägar klarar av sina åtagande där väl vår polismyndighet är ett l...

Av tommy norum - Torsdag 26 maj 11:43


    Centerns ambitioner framåt har kommit på skam visar oppositionsmätningar det senaste året.       Det tar ett tag för somliga genomskåda att Centerpartiet inte har så mycket att komma med i politiken i den position man satt sig i. ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se