Direktlänk till inlägg 28 juli 2014

Har politikerna hittat lösningen på att få en ökad gästvänlighet ?

Av tommy norum - 28 juli 2014 07:00


Detta inslag var infört i bloggen för ett år sedan.





Sune Ingvar Tholin

Sune Tholin efterfrågar en redogörelse av Gustav Wennberg ( s)  i PD. 



Genuina ,omtänksamma, aktiva, nyfikna samt modiga. Detta skall leda till Sveriges mest gästvänliga stad enligt våra politiker. Hur skall det gå till undrar SuneTholin i sin Tisdagskrönika i PD . Det är nog inte bara Sune som är frågande hur man tänker med de slagorden få kommunen att bli mer gästvänlig.

Vi väntar spänt på om Gustav Wennberg tar tag i frågan som Sune slänger ut i krönikan om en redogörelse för projektet.


Gustav Wennberg

Klarar Gustav Wennberg (s) att redogöra hur det konkret skall gå till att genom slagorden genuina, omtänksamma, aktiva, nyfikna samt modiga  skall göra Åmål mer gästvänlig ?



Måste säga att det har börjat illa när man tänker på omtänksamheten som är en av slagorden. För inte så länge sedan så gick en kommunal tjänsteman ut i bloggen och påstod att det ljugs i bloggen utan att vilja förklara sig vad det ljugs om. Trots uppmaningar om en ursäkt så förblir det tyst som i graven hos kommunledningen i saken. Vi ser att politikerna nu skall utöka verksamheten i besöksnäringen genom att driva restaurang. För inte så länge sedan fick vi bekräftelse på att företagarna i Åmål minskat sitt förtroende för kommunen i hur man sköter kontakterna och hur man driver servicen till våra företagare inom kommunen. Jag tror nog inte kommunens aktier på det området stärkts genom att med skattepengar konkurera om våra turister på osunda villkor.


Fortfarande har man tydligen svårt att ta till sig vad kommunallagen säger vad man får och inte får när man tar skattemedel i anspråk för att leka företagare.


Och för att återgå till gästvänligheten så citerar jag Sunes förslag apropå dessa parkeringsskivor som införts utan att det finns parkeringsproblem i kommunen . Tänk om man i stället fick sig förmedlat när man besöker staden genom en skyltning där det står “ Här i stan är vi gästvänliga . Därför har vi inga parkeringsvakter eller P-skivor. Vi litar på att ni följer våra parkeringsregler. Välkommen till Åmål “ Det skulle nog på ett helt annat sätt sätta prägel på Åmål som en gästvänlig stad.

Men som jag påstått tidigare i bloggen , våra politiker och tjänstemän ser sig tvingade att leverera, sen kan det bli vilken skit som helst som kommer upp på bordet.

Vad de levererar det är av mindre betydelse verkar det som. Vem i all sin dar efterfrågar cirkulationsplatser och P-skivor i denna lilla stad som inte har tillstymmelse till varken parkeringsproblem eller trafikproblem.. Jo tydligen finns det politiker och tjänstemän som ser problem som ingen annan uppfattar och sen genom sitt agerande vill framstå som problemlösare men som det visars sig utan att någon annan än de själva uppfattar att det finns ett problem. Men om det inte finns ett problem så får man tillse att de blir ett.


Det är det nu förkämparna för dessa nymodigheter med näbbar och klor försöker övertyga sig själva och andra genom att försöka visa på ett  problemet som inte finns, visst finns. Det är bara det att vi vanliga förstockade och dumma kommuninnevånare inte har förmågan att upptäcka att det finns ett problem i något som vi tycks uppfatta inte finns men ändå finns enligt förslagsställarna till nymodigheterna.


Vi kan ju fråga oss hur länge vi skall behöva dras med dessa politiker och tjänstemän som så tydligt visar att man saknar vanligt sunt bondförnuft i sitt agerande.

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

27 juli 2013 21:07

Den eller de,vilka hoppas på ett mera detaljerat svar angående Vision-2020 skall komma från Gustav Wennberg(s),kommer tyvärr att sucka av besvikelse,då vederbörandes meritlista ej"toppas"av öppenhet mot allmänhet eller media.Personligen kan jag ge ett antal tips att uppnå något av de många vackra orden i Vision-2020.En helt onödig och dyrbar produkt skapad av ett konsultföretag,medförande kommunala följdkostnader helt utan utvärdering.Mina tips till kommunens nuvarande majoritet är.1/När det nu anställs en ny Kommunchef,skall på meritlistan finnas juridisk och ekonomisk examina.Månadskostnad för denna chef kommer att uppgå till 80.000-100.000 + sociala avgifter.En bra investering,då lagen kan följas internt utan kostsamma konsulter.Kommunlagen kan tolkas på rätt sätt åt politiker och tjänstemän,vilka verksamheter då är tillåtna utan subventioner med kommunala skattemedel.2/Tillsätt rätt chef för arbetsmarknad-integrationsförvaltningen.3/Sälj ut mera av fastigheter tillhörande Kommunstyrelsens ansvarsområde.Varför skall kommunen äga ett Vandrarhem?4/Sälj ut Örnäs Camping inklusive minigolf och restaurang.5/Sluta "tramsa" om rondeller och parkeringsskivor.6/Sluta som tidningsutgivare.7/Sluta dröm om Måkebergs AB:s framtidsplaner med lyxvarianter av bostäder likt Oslo,Halden,Hälsingborg och Hammarby sjöstad.Hur lägger ni in värdeordet GENUIN här ?8/Flytta Turistbyrån där bokdagarnas exp ligger nu.Bredvid Vågmästargården.Konsthallen kan användas intakt.9/Anpassa nuvarande turistorganisation efter verkligheten.10/Likvärdig stöttning av föreningslivet.Utred hur dagens "sponsring"ser ut.11/Deltag i debatten,ett val finns inte bara tre veckor var fjärde år!12/DET SISTA OCH ABSOLUT VIKTIGASTE.Lägg all kraft på jakten efter nya arbetstillfällen och våra lagstadgade kärnverksamheter.

 
Dag Blomqvist

Dag Blomqvist

1 augusti 2013 15:40

Angående Åmåls kommuns gästvänlighet vill jag informera om den enkät som Helena Brynfeldt skickade till Åmåls politiker. Det som kom fram var ju att politikerna inte vet ett enda dugg om vad de sitter och beslutar om. Se denna länk http://vindbrukdalsland.se/Fröskog-En-gästvänlig-kommun-H-Brynfeldt-2013-06-30.pdf

Åmåls kommuns fortsatta existens överhuvudtaget vilar på om vi kan få tag på politiker som är intresserade av Åmåls kommun och om de vill sätta sig in i de frågor som de har att tackla i de beslutande organen.

För som det nu är så struntar politikerna i alla ärenden och röstar bara för att få kvällen att gå och få löneavin i postlådan. Vad de olika ärendena handlar om har de inte ens den minsta aning om.

Förbjud kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att fatta beslut som berör kommunen! Rädda kommunen från undergång!

http://www.vindbrukdalsland.se

 
Dag Blomqvist

Dag Blomqvist

2 augusti 2013 23:44

Härom dagen skickade jag runt till samtliga politiker i Åmåls kommun bl.a en länk (http://vindbrukdalsland.se/Kingebol-Överklagan-av-Mark-och-miljödomstolen-2013-07-27.pdf ) som gick till den överklagan berörda grannar till den tilltänkta vindkraftsparken i Kingebol skickat in till Mark- och miljööverdomstolen.

En politiker mejlade tillbaka och undanbad sig vidare utskick från mig i vindkraftsfrågan. Detta var inte den första politikern som undanbett sig information i detta ämne.

Detta blottlägger hur dessa politiker tänker och vilken moral och ovärdiga människosyn de egentligen arbetar utifrån.

En politiker har ju ingen egen personlig paradisö där han/hon kan kräva ostördhet i sitt solande bakom ämbetets väggar åberopande nån sorts makt mot de väljare som vill kontakta denne i någon fråga i egenskap av politikerns position i kommunen.

Och hade politikern läst den skrivelse som jag hänvisade till skulle hen, om hen hade den minsta empati, reagerat mycket starkt mot den tortyr, kränkande av de i grundlagen skyddade mänskliga fri och rättigheterna och egendomsförluster de berörda grannarna kommer att utsättas för de närmaste 30 åren.

Vi människor däremot tror inte att det är sant att en som bor på en gård där man i gnerationer kunnat nyttja egendommen fullt ut nu tilldelas endast en liten fyrkant om 5 x 5 meter på sin gräsmatta där denne garanteras ostördhet. Dessutom blir fråntagen den fulla bruks- och nyttjanderätten till sin egendom. Och får några månader på sig att bestämma sig för att hals överhuvud skyndsamt sälja ifrån sig sitt hem, där man bott hela sitt liv, till giriga vindkraftsexploatörer eller stå ut med tortyren av ett visuellt och audiellt helvete dygnet runt i 30 år framöver. Dessutom mista minst 30 % av sitt fastighetsvärde, om det nu skulle mot all förmodan gå att sälja egendommen öveguvudtaget efter det att man kringgärdat den med 200 meter höga bullrande miljöförstörande, sjukdomsframkallande giftspridande och livsfarliga maskiner.

Att politiker efter politiker, som borde utgöra kommunens ryggrad, inte vill veta av de faktiska konsekvenserna för medborgarna av sina beslut är minst sagt upprörande, oroväckande och förskräckande. Därför fullständigt oacceptabelt! För det blottar ju en avgrunds mentalitet som får Hitler och andra diton att verka snälla samhällsmedborgare.

Och att inte vilja veta av sina väljare är nog det leaste av allt näst detta att dessa s.k humanoider inte kan visa den minsta empati för de drabbade samhällsmedborgarna. Inte heller vill de läsa på i de frågor de är satta att besluta om.

Usch! Fy! ... snällt sagt.

Vänligen
Dag Blomqvist

http://www.vindbrukdalsland.se

 
Ingen bild

r.k

3 augusti 2013 20:14

Namnge gärna dom förtroendevalda politiker som har vägrat att låta sej ta till sej information ...lagom till nästa val

 
Dag Blomqvist

Dag Blomqvist

6 augusti 2013 09:15

Nu är det inte personerna bakom som jag egentligen är ute efter utan sättet de beter sig på. Får vi ordning på det så är ju allt bra. Jag menar, om nu en person har felat, men rättar sitt beteende har vi ju nått dit vi ville. Därför kan jag inte börja med att kasta ut personen till pöbeln.

Sen tycker jag att det verkar konstigt att kräva namn när man själv inte uppger sitt rätta namn i sitt inlägg ... Man ska ju inte kasta sten när man själv sitter i glashus. Vad heter du?

Själv heter jag Dag Blomqvist och bor i Ånimskog.

http://www.vindbrukdalsland.se

 
Ingen bild

rk

7 augusti 2013 22:10

Svar till Dag Blomkvist ...vadå inte uppge sitt rätta namn ?
Ja antar att Dag Blomkvist är en pensionär som inte behöver tänka på så mycket mer än sin pensionsavi.. ..samt tycka till lite om vindkraften. Många av oss övriga som är förpliktigade att jobba kvar i glashuset bör nog som sagt inte kasta några stenar

 
ïngo

ïngo

8 augusti 2013 20:37

om du nu sitter i ett glashus gå ut med dit namn så kommer jag med mitt ps. du kankse ska byta land

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards