Direktlänk till inlägg 12 juli 2014

Centerpartiet vill fortfarande gynna sina särintressen i kommunalpolitiken i vindkraftsfrågan.

Av tommy norum - 12 juli 2014 07:00Det rödgrönas nej till vindkraftsplanerna och som var en av anledningarna att de vann det senaste valet var tydligen inget löfte att lita på ser vi nu med facit i hand. Det utspelet var lika dåligt övertänkt som att man lovade att återställa skattesatsen under nästa mandatperiod. 
Detta inlägg var infört i bloggen juni 2011 


Det här är inget som stör våra centerpolitiker i kommunen. Utsikt från linheden

där 3 st vindkraftverk  totalt dominerar synintrycket


Rödgrönt  nej till vindkraftsplanernen i Åmåls kommun betyder att politikerna har tagit den starka opinionen i kommunen på allvar.


I motsatts till Centerpartiet som fortfarande hävdar att markägarnas intresse  att få avkastning av sin mark och där respekten för att man skall kunna försörja sig på skog och mark är centralt för partiet.


Vi får väl skatta oss lyckliga att centerpartiet åkte ut med dunder och brak i kommunalvalet där inställningen av att deras egna representanter i den kommunala förtroende hierarkin var viktigare än en massiv opinions reaktion mot vindkraftsplanerna.

Kan förvisso bli en snabb förändring om de politiska styrkeförhållandena ändras vid nästa val. 


Det är  bara att konstatera att Centerpartiet som vanligt både i rikspolitiken och på det lokala planet ser som sin huvuduppgift att se till sina egna intressen.

Vi får hoppas att Centerpartiets saga både i rikspolitiken  och lokalt har sett sina bästa dagar och försvinner från den politiska arenan för gott. Ett sånt utpräglat intresseparti där hoppandet mellan blocken i rikspolitiken i syfte för att få så stor utdelning som möjligt för sina särintressen har inget i svensk politik att göra . 


Ser vi på opinionsmätningarna så har mer och mer av väljarna  genomskådat Centerpartiets syfte att vara med på den politiska arenan och avstår från att ta ställning för deras politik.  

  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 25 juni 17:30


    Är det så att en liten klick har förmågan att styra majoriteten genom att manipulera omgivningen och få dessa att känna en gruppsamhörighet i en viss fråga ? Om man skall tro psykologen Henry Tajfel som har visat i flera experiment att...

Av tommy norum - Söndag 16 juni 17:45

Inre hamnen.  Kungsgatan från söder  Norra Torget med Rådhuset och Svenska Handelsbankens hus.    Båthamnen  Kyrkan    Norra Torget med Rådhuset Stadshotellet. Varnan vid Läroverket Tingshuset. ...

Av tommy norum - Söndag 26 maj 13:05

Paddan        Torslanda   Lisebergsbadet     Liseberg. Vita Gången.     Järntorget     Norra och Södra Hamn. Gripsholm     Hamnen   Fiskehamnen      Drottningtorget ...

Av tommy norum - Fredag 24 maj 17:12

  Stockhom eller Nordens Venedig, Mälardrottningen är namn som förknippas med staden ". Stockholms senaste officiella slogan " Sockholm, the Capital of Scandnavia " instiftades 2005. "Nordens Venedig" är den mest använda av utländska turistagenter,...

Av tommy norum - Måndag 6 maj 14:00

  http://www.youtube.com/watch?v=1NvToqVe4lA       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se