Alla inlägg under januari 2014

Av tommy norum - 21 januari 2014 07:00


 

  

   


   

                 


Av tommy norum - 21 januari 2014 07:00

 


Hur många finns det kvar som fortfarande gömmer sig bakom guds ord i de katolska kyrkorna runt om i världen kan man fråga sig när man tar del av de officiella siffror som nu Vatikanen bekräftat är sanna enl.TTt ???



Vatikanen bekräftar att 555 präster har avsatts under de senaste åren där anklagelser om övergrepp mot barn är orsaken till rensningen.



Har katolska kyrkan blivit ett tillhål för pedofiler och andra sexuellt avvikande personer borde man fråga sig när nu avarterna kommit upp till ytan ?  Kyrkan har i det längsta förnekat tillståndet med efter mediernas avslöjande och där hundra tals barn vittnat om tillståndet så förstår påven nu, att det inte går att förneka längre, utan går ut och rensar upp ute i församlingarna runt om världen.


Fråga är väl vilket mörkertal det finns där den katolska kyrkans representanter med hot till de barn som blivit sexuellt utnyttjade att hålla tyst i rädsla att drabbats av evig förbannelse ?. 


Här står troligtvis tusentals präster fortfarande och predikar kärlek till din nästa men där deras enda syfte med den kristna manteln var att få utlopp för sina sexuella drifter. En sund reaktion om förhållandet i den katolska kyrkan vore väl ett massurträde för att demonstrera förhållandet som troligtvis pågått så länge kyrkan har existerat och där flera ledande inom kyrkan också tillhört skaran i pedofilhärvan.


Så har ni några själsliga förhållanden med katolska präster så ska ni nog försöka hålla era barn utanför det kyrkliga livet för ingen vet väl om det är en varg i fårakläder som predikar guds ord och har ett enda syfte i sin gärning att på ett bekvämt sätt i ett kamouflage som guds representant få utlopp för sina sexuella drifter till barnen.





Av tommy norum - 21 januari 2014 07:00



          

Billuruds  Oscar med två pråmar på uppgång efter slussen på 1920 - 30 talet ?  


       Övre hamnen i början på 1900 talet             


      

Slusskanalen i början på 1900 talet 


 Järvägsbron i slutet på 1800 talet 

Av tommy norum - 21 januari 2014 06:45

                       


Varför inte börja 2014 med ett löfte att börja motionera mer. Tennis är en rolig form av motion som man kan hålla på med långt upp i åldrarna,  våra onsdagsträffar för pensionärer i tennishallen är ett bra exempel på detta där den nuvarande medelåldern ligger runt sjuttio år bland deltagarna, ett konstaterande som man har svårt att tro när man ser hur spelarna rör sig på banan. .

 

Nu är det dags för alla tennisintresserade försöka få snurr på den nya Tennisklubben genom till och börja med bli medlemmar.

Skicka in en anmälan via Bangiro 519-4725 där ni uppger ert namn , adress, telefon samt e-mail ---junior till 18 år - 150 kr , vuxen - 300 kr, familj 2+2 - 500 kr , stödmedlem -200 kr



Välkomna!


Kansliet öppet måndag – fredag 16.00 – 17.00



Sedan en vädjan till våra företagare i kommunen, varför inte ge era anställda en julklapp med en fast bokningstid på en bana per vecka .

Här slår ni två flugor på smällen , ni hjälper klubben och dessutom förhoppningsvis får era anställda i bättre kondition och också får dessa att trivas när man upplever att arbetsgivaren bryr sig om deras välmående. Det gäller också statliga och kommunala arbetsgivare.

Och ni andra, här har ni en möjlighet någon gång i veckan samlas runt en aktivitet som är bra för både kropp och själ . Det finns hyrtider att disponera både dag och kvällstid. 120 kr per timme och bana för medlemar.


Övrig information kan ni få genom Jan Gustavsson 070- 5334019 e-mail janne@eltjanstamal.se


Onsdagen den 15 januari sätter pensionärstennissen i gång . Den är för alla som kan disponera er ledighet till tennisspel på onsdagsförmiddagarna mellan 08.30 - ca 12.00 fram till sommaruppehållet i juni, kostnad 70 kr per gång . Dubbelmatcher med lottade medspelare varje gång.  En turnering där bäste spelare koras vid en avslutning i slutet på året. .Ingen föranmälan , det är bara att dyka upp män och kvinnor som känner sig manade


           




Av tommy norum - 20 januari 2014 07:00


SvD  KULTUR




BERGLINS SÖNDAG




       

Av tommy norum - 19 januari 2014 13:00


Panorering av Karl Johansparken med Stadshuset och Stora hotellet. Drottninggatan med nya Rådhuset till vänster. Kaktusodlingar i Karl Johansparken. Fontänen. Karl XIV Johanstatyn. Oskar Fredriksbro, sedd uppifrån. Panorering av Motala ström med parken. Roddare på vattnet. Järnbrofallet. Motala ström vid Kneippen. Johannisborgs slottsruin (anlagd 1613, förstörd av ryssar 1719).


 

   


En tripp genom Norrköping (1915)

 

Bilder från Norrköping från sommaren 1915.
 
KLICKA PÅ ADRESSEN FÖR ATT SE FILMEN
 
 
 

Av tommy norum - 19 januari 2014 07:00


  

Ja då var vi där igen, när det uppdagas hur lättvindigt våra tjänstemän och politiker tar på sina uppdrag när man totalt struntar att med uppföljningar och ordentliga beslutsunderlag och ordentliga utvärderingar ge information till medborgarna resultatet på de beslut man tar. 



Bara att konstatera vi medborgare inte i fortsättningen stillasittande kan se på när man så uppenbart inte förstår sina tjänste och politikeruppdrag utan slänger ut våra gemensamma resurser utan en aning om vad de ger tillbaka till kommuninnevånarna.


Michael Karlsson

Skamligt när du tar ditt förtroendeuppdrag så lättvindigt Michael Karlsson,  utan minsta koll vad besluten leder till 


 

Skamligt Michael Karlsson att fortsätta i samma mönster som Centerpartiet på sin tid när du nu gång på gång i dina beslutfattande under åren fått bevis vad sådan politik leder till där obefintliga beslutsunderlag och utvärderingar och där konsekvensanalyser lyst med sin frånvaro i många år.Ulf Hanstål (m)Johan Paulsson


 Moderaterna Ulf Hanstål och Johan Paulsson verkar vara de enda

som reagerar på beslutet genom att hävda att kommunens

tjänstemän och förtroendevalda politiker gör större nytta för Åmålsborna på hemmaplan än i projektsamarbetet utomlands .

Tydligen vill inte de andra partiernas företrädare  i  S , FP, V , KD, lyssna på det örat.  


  

Se nu till att ni får de utvärderingar som eftersökt innan de ansvariga slutar sin tjänst på kommunen, så vi kommuninnevånare kan avgöra om resultatet av projekten stämmer med det förväntade  slutresultatet.

Men kanske blir det svårt att leva upp till det vad i ansökan skulle ge erfarenhet som i slutändan skulle förbättra de kommunala verksamheterna till gagn för kommuninnevånarna.

Det minsta man kan begära som kommuninnevånare att det redovisats resultat enligt den ansökan som gjort innan man går vidare i processen och beviljar nya resurser till utlandsprojekt.


Vem åker på våra projekt runt om i världen av politiker och tjänstemän och vad har de fått ut av detta som vi medborgare kan ha nytta av kan man fråga sig ?


Ett svar som vi fortfarande väntar på.  Eller är det så att personliga intressen att få åka ut i världen på skattebetalarnas bekostnad är det som gör att man använder sin politiker och tjänstemannaställning att i första hand sko sig själva på reseupplevelser. 



 

Holger Jonasson 


Att sedan Holger Jonasson med sitt bolag " Ab Holger Jonasson Ltd "   som med sina politiska kontakter skor sig med konsultuppdrag i projekten med rekommendation från kommunstyrelsen. Den person som via sina kontakter i Sida  får Staten med sina hjälporganisationer att ställa upp på fejkade ansökningshandlingar som visar nytta även för  kommuns medborgare.  Frågan är väl om inte det är den egna utkomsten som är det viktiga för Holger Jonasson och inte att får ut något konkret av utbytet till kommuninnevånarna.      


Information

Så lyder verksamhetsbeskrivningen för AB Holger Jonasson Ltd vars bolagstyp är Aktiebolag


Bolaget skall bedriva uppdragsverksamhet i och utom Sverige inom området offentlig administration samt därmed förenlig verksamhet. Bolaget ska även köpa, äga, försälja och förvalta värdepapper och fast egendom och äga och förvalta lös egendom såsom inventarier inom ovannämnda område samt därmed förenlig verksamhet.


 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards