Alla inlägg under januari 2014

Av tommy norum - 27 januari 2014 07:00

     

                           













Av tommy norum - 27 januari 2014 06:45



SvD  KULTUR



BERGLINS SÖNDAG




 

    

       

Av tommy norum - 26 januari 2014 07:00


Det är väl så här våra politiska partier försöker få Sverigedemokraterna att uppfattas när de som enda parti vill begränsa invandringen till Sverige

Bara att konstatera att när man hör politikernas förklaring om hur det ser ut i våra invandrartäta förorter och hur man skall komma tillrätta med utanförskapet, där arbetslösheten är en stor del av problemet, fortfarande famlar i mörkret efter minst tjugofem års letande efter en lösning.


Men ingen vill ta en begränsning av flyktingmottagningen i sin mun utan här är det fortfarande satsningar på skolan och att trolla fram nya arbetstillfällen som gäller för en grupp medborgare där många kan varken  skriva, tala språket eller har förmågan att på egen hand ta vara på sig själva.

Sverige ligger i topp för att ta emot flyktingar i Europa och fortsätter den inslagna vägen fast problemen hopar sig med en ökad kriminalitet, dåliga skolresultat som i slutändan betyder att man inte platsar på arbetsmarknaden.




Vittnena skräms till tystnad i ett samhälle där droger blir en betydande inkomstkälla för de utslagna och där gängbildningar styr utan att polisen klarar av att försvara de svaga i de getton som växt fram under de sista tjugofem åren.


Och ingen av våra politiker vill ta ansvar för situationen när det ställs frågor utan man skyller på varandra eller övriga Europa som inte tar sitt ansvar i flyktingfrågan. Att man bevisligen tagit hit för många flyktingar under för kort tid och där politikerna bevisligen inte klarat av situationen med de problem som uppstått både socialt. utanförskap, kriminalitet, arbetslöshet , det örat vill man inte höra på utan fortsätter att förordna politiska lösningar som de senaste tjugofem åren med samma övertygelse tror sig haft lösningen på, medan resultaten visar precis tvärt om.


Kanske är det nu dags att se över flyktingpolitiken och mer fokusera sig på de samhällsproblem som den politiken ställt till med, göra en anpassning till vad vi klarar av att intrigera på ett humant sätt .


Vi måste i förlängningen se att antalet flyktingar har en direkt koppling till de problem som uppstått i samhället med dödsskjutningar, kriminalitet, arbetslöshet , man kan inte längre blunda och tro sig ha politiska lösningar på problemen utan att också ta till sig verkligheten, den som man så länge blundat för.


Uppdrag granskning tar åter upp problem i samhället som våra politiker helst vill sopa under mattan det  man så tydligt visar på som vad som händer i våra invandrartäta förorter. Kanske är det dags att börja närma sig Sverigedemokraterna där de i åratal pekat på de problem som uppstått men där de hela tiden blir kallade invandrarfientliga eller rasister. Kanske får man i stället använda ordet realister som i övriga Europa och hur våra nordiska grannländer tar sig an flyktingproblemen.


Ingen kan med bästa vilja i Världen påstå att den massiva invandring som förekommit i Sverige de senaste tjugofem åren skapat ett bättre samhälle där mångfalden i de kulturella skillnaderna skulle få landet att växa men som i verkligheten blivit precis tvärt om. Det vi skapat med den politiken är förstörda skolor, segregerade getton där en stor del av medborgarna lever på socialbidrag, kriminalitet och där utanförskap frodas, vi har ett samhälle där skottlossning i stort sett dagligen förekommer medan de politiska partierna slår varandra i huvudet med beskyllningar vems felet är.



Än har man inte kommit till samma insikt som en stor del av befolkningen länge förstått, utan man fortsätter på den inslagna vägens flyktingpolitik på bekostnad av ett Sverige som sakta men säkert förändras till det sämre i det som varit honnörsorden, skapande av det mångkulturella samhällets stora fördelar, har i stället blivit en stor belastning med en utveckling som skapat segregerade samhällen där innevånarna känner sig hotade och där en misstänksamhet sprider sig bland infödda Svenskar om vad dessa getton gett upphov till i det Svenska samhället.



De enda som inte verkar förstå sambanden med utvecklingen är en majoritet av de politiska partierna i Svenska riksdagen som fortsätter som ingenting händer utanför riksdagshusets väggar. Är det inte på tiden att vakna upp nu ur sin törnrosa sömn och göra något av situationen på allvar innan Svenska folket ordnar till en parlamentisk situation som ingen vet hur den slutar

Av tommy norum - 25 januari 2014 07:00

 

Bara att konstatera att männen ligger dåligt till i framtiden när man tar del av programmet fittstim av Belinda Olsson .



Det är bara att konstatera att jämnställdheten har kuvat honom när feminismen i samhället ser mannen som sin fiende. Vad för slag män har feminismen skapat i sin framfart. Ett samhälle där kvinnorna mer och mer låter männen ta ansvar för barnen , där mammorna slutar att amma sina barn för att inte bli fast i traditionell kvinnoroll . Frågan som många ställer är väl om man inte börja driva med oss män speciellt internationellt när vi fick 60 dagars pappaledighet att disponera .


 

Frågan är väl om inte det så här vi får vänja oss se dagens män i framtiden när kvinnorna tar över.   



Många frågade sig om jämställdheten spårat ut totalt i det svenska samhället. En intensivt lobbande av feminismen där det påstår att den farligaste platsen för kvinnan är hemmet där risken att både bli våldtagen och slagen av mannen. Vi stackars män ser arbetsplats efter arbetsplats intas av kvinnor som t.ex räddningskårer där man sänkt nivån på intagningsprov för att passa kvinnliga sökare, en åtgärd som inte ses med blida ögon av Anders Cederholm facklig företrädare för brandmän som anser att jämställdhetsarbetet har gått för långt.


Ingen tvekan att männen bör känna sig oroliga för framtiden, det anser i alla fall professor Arne Jernlöv som tror att utvecklingen mot ett samhälle där kvinnorna tar över ligger inpå knutarna med en hastighet som dagens feminister inte ens vågar drömma om.


När vi kan konstatera att flickor klarar sig mycket bättre på utbildningssidan och där två tredjedelar av alla examina är kvinnor, en trend som man ser i hela världen så det kan  bara sluta på ett sätt enligt professorn .


I England så finns en prognos som säger att inom 12 år kommer kvinnorna ha ca 60% av all förmögenhet i landet. Förlorarna i alla länder är de lågutbildade männen på landsbygden, förorterna som inte tjänar några pengar och många gånger har en invandrarbakgrund , och har svårt att få jobb..


En utveckling som man redan ser har påbörjat och där männen försöker hävda sig i en kriminalitet för att i någon mån stå upp för sitt manliga ideal där den manliga fysiska styrkan var det som avgjorde männens ställning i samhället. Ingen lätt uppgift för männen att hitta en mansroll i ett samhälle där kvinnorna både är smartare, rikare och mäktigare i framtiden. Kanske är det så som Andrea Edwards säger i ett satiriskt teaterspel att mannen är ett biologiskt misstag .


 

I alla fall så anser många sanna feminister detta där man ser mannen som sin huvudfiende i sitt korståg för jämställdhet.


Frågan är väl kanske att när feminismen uppnått sina mål fullt ut så kanske det är mannens tur att gå ut och demonstrera om jämställdhet. Kanske en ond cirkel som kommer att pågå i evigheter på grund av att ingen av könen känner sig nöjd med sin placering i jämstäldhetsstegen.     

Av tommy norum - 24 januari 2014 07:00

Sverige skall bli oberoende av de fossila bränslena är den stora rubriken i PD:s Synpunkt.


Som vanligt får man väl säga,  våra kommunpolitiker är mer intresserade att föra rikspolitik i insändarspalterna än att förklara för Åmålsborna politiken de har tänkt att föra för att få kommunen på fötter.

Men har kanske inte så mycket att komma med i den frågan kan man tänka sig mer än minirondeller, P-skivor och

version 2020 ett steg som man tror kommer att föra kommunen framåt och som alla politiska partier verkar vara överens om. 


Då är det bekvämare att skriva under centrala påbud från Stockholm än att försöka luska ut hur man skall föra kommunalpolitik i Åmål.


Sven Callenberg.Leif Aronsson.Anne Sörqvist


Här har vi tre av de fyra centerpartister, Sven Callenberg, Leif Aronsson, Annne Sörqvist på bild och dessutom Lars-Olof Ottosson som är mer intresserade att föra rikspolitik på insändarsidorna än försöka förklara för medborgarna var de står i kommunalpolitiken.



Kanske inte så lätt att komma tillbaka och få nytt förtroende med det facit Centern efterlämnade sig med en kommun som närmaste kan anses konkursfärdig där man struntade i allt som har med ordning och reda att göra, man struntade i kommunallagen, man struntade i ekonomin, en ekonomi som det kommer att ta årtionden att återställa som den en gång var, man var till och med arroganta i sina uttalande när folkopinionen sa ifrån när centern hade gått för långt i vissa frågor och där medborgarna blev kallade bråkstakar av ledande centerpolitiker. Man saknade allt sunt förnuft i sitt agerande med våra skatter, inga uppföljningar, inga konsekvensanalyser, man subventionerade hyror till egenföretagare, man gav i stort sett bort mark på en av kommunens attraktivaste markområde, man satsade bortåt sjuttio miljoner i en skräddarsydd fabrik som sedan såldes med en förlust på ca 50 miljoner.


Sedan hoppas man få förnyat förtroende med i stort sett samma team, men där man lämnat Kurt Svensson utanför maktens boningar.

Jag tror nog ingen är så dum att man inte ser bakåt och ser på det resultat som dagens centerpartister efterlämnat.  Så länge man har kvar dagens team utan att vilja förnya sig med fräscha kandidater att visa upp inför kommande val där de som i sitt förtroendeuppdrag orsakat Åmålsborna till stora försakelser i vår kärnverksamhet och som det kommer att ta åratal att rätta till men ändå sitter kvar utan en tanke på att lämna sina platser i partiet, då ligger nog Centerpartiet illa till i fortsättningen. 


Risken finns väl att det lokala Centerpartiet kommer att närma sig väljarsiffror som hamnar i nivå med rikspartiets " runt 4 % ",  en realistisk siffra men tanke på hur man skött sitt förtroendeuppdrag i Åmål under åren.


Gårdagens inlägg kanske ändå säger en del om vilka intressen man representerar i sitt proppagandautspel för rikspartiet genom att värna om skogen och landsbygden där väl tanken att få upp priserna på skogsråvaran nog är av större intresse än en långvarig och säker energitillgång med låga koldioxidutsläpp. Samma är väl det med vindkraften som i praktiken långt ifrån är lösningen på energitillgången utan mer drivs av ett egenintresse att få arbetsfria inkomster under en längre tid.


De enda energislagen som är fria utan växthusutsläpp är sol, vind, vatten och kärnkraft.


Att elda upp skogsråvaran är inget alternativ för den gör betydligt mer för minskning av koldioxiden i världen om de få stå kvar orörd, så det blir nog till att hitta andra lösningar på kommande energilösningar om man har också har klimatet som utgångspunkt för sin politik.


Och hur är det nu om det som påstås i insändaren att bioenergin är i dag mer än dubbel så stor som kärnkraften ?


 

Den har en bra bit till att komma upp i kärnkraftnivån ser vi i diagrammet från energimyndigheterna. Så att tro att bioenergi skulle vara lösningen på att fasa ut de fossila bränslena, den teorin får man nog ta sig en funderare över. Men tror man att dagens bioenergi är dubbel så stor som dagens kärnkraft så skulle de fossila bränslena redan varit utfasade för länge sedan.   Det tänkte jag inte på är ju en slogan som används i en humorserie , frågan är väl om inte den reflektionen är lite för ofta förekommande hos de kommunala centerpolitikerna i Åmål.       

Av tommy norum - 23 januari 2014 07:00




 

 Malmgatan 1969



 

Kruskops Centralgatan 1969....

 

 Sundelöfs Centralgatan 1969...

Av tommy norum - 22 januari 2014 07:00

  
Sune Tholin fortsätter spy galla över hur våra politiker använder våra skatter till att försvara kommuninnevånarna från snyltande egenföretagare. Jag vet inte vilken gång i ordningen Sune Tholin använder sin tidning ( nwt) för att försöka få politikerna att ta rättning i ledet och anamma hans högst privata åsikter om hur våra skatter skall användas.


Kurt Svensson

Kurt Svensson (C) efterlämnade många dyrbara affärer till kommuninnevånarna i sitt ledarskap som kommunalråd..


Vi kan skatta oss lyckliga för att vi fick bort den gamla kommunstyrelsen med Centern och Kurt Svensson som drivande och Korduner som kommunchef, när vi ser hur man så totalt missbrukat sina befogenheter när man fördelat ut våra skatter hit och dit i verksamheterna runt om i kommunen utom att varken bry sig om kommunallagen eller ordning och redan i sitt beslutfattande.


Jag skriver ännu en gång och kommer att fortsätta det så länge Sunes krönikor används till privata intressen så att i alla fall mina läsare får en korrekt bild av upphandlingen gick till efter branden och som Sune Tholin har så svårt att acceptera..


Dalbo - Båtar fick första tjing på ett hyresavtalet efter branden men ville fortsätta med sitt gamla och var ganska styv i korken i sin tro att han skulle få igenom sina krav som betydde att vi skattebetalare fick punga ut med ca en halv miljon om året i tjugo år eller längre..


Thomas Olson

Det var under Thomas Olhsons (fp) politiska ledning i samhällsbyggnadsnämnden som struntade i det mesta i ordning och reda , kommunallag, Tommy Jingfors som förvaltningschef fick ta sitt pick och pack och försvinna, Thomas Olson sitter kvar och vill ha fortsatt förtroende i politiken. 


Det som satte käppar i hjulet för den hyran var när Åkab fick ta över både hyresförhandlingarna och förvaltningen av fastigheten och där det då uppdagades den katastrofala upphandlingen som Tommy Jingfors förvaltningschefen i den gamla samhällsbyggnadsnämnden som med maskopi med den dåvarande ordföranden Thomas  Herr Ohlsson ( fp) stod för.

 


Det var först när Åkab med Magnus Dalsbo fick ta över hyresförhandlingarna i hamnterminalen som det blev ordning och reda runt hela affären


Det som sedan gjorde att den nya kommunstyrelsen med Michael Karlsson ( s ) som vunnit valet, gav Åkab fria händer att förhandla ett nytt hyresavtal där sedan VD:n Magnus Dalsbo ordnade till en ny hyresgäst som var beredd att betala så att skattebetalarna skulle gå skadelösa ur affären.

Dalbo båtar med Håkan Skoogh, lite yrvaken , i tron att redan affären var i hamn kom med ett nytt bud som i första skedet låg långt under budet från den nuvarande hyresgästen. Att någon sedan läckte budet från Håkan Skoogh vilket gjorde det att Marin och Fritid sänkte sitt ursprungsbud att ligga strax över vilket till slut blev det som gällde.


Att sen Sune Tholin har uppfattningen när jag konfronterat honom med fakta om hyresförhandlingen gått till så blev reaktionen när jag upplyste om det första skambudet som gavs till kommunen, att företaget tålde inte högre hyra för att överleva.


Så det Sune Tholin i grunden försvarar är att våra företagare skall betala hyror till Åkab efter vilka ekonomiska förutsättningar som finns i företagen inte efter Åkabs kostnader .


Jag tror inte ens Markaryd med omnejd har den typen av företagspolitik., vilket tas som exempel i krönikan  ihur man skall behandla kommunens företagare, och jag tror heller inte att tjänstemän som har kommunallagen som riktmärke i sin styrning av verksamheterna "  får sparken "  inte ens i Markaryd som påstår i krönikan.


Att sedan kommunen rensade bort den dåvarande förvaltningschefen efter alla fadäser som kom upp på bordet där hamnterminalen bara var en plump i protokollet han var orsaken till gillades heller inte av Sune Tholin som i det längsta försökte mörka det hela utan gav sig i stället på budbäraren för att i någon mån få rättning i ledet.



Det verkar som Sune Tholin verkar få kalla fötter över hur utgången kan tänkas bli när han nu inte drar sig att kalla Advokat Larsson , kommunens talesman,  som  "råbarkad hantlangare" i sin krönika.


Att sedan samme advokat fått uppdraget att se över övriga hyresgästers hyresavtal i våra industrihus där det kanske uppdagas att det finns flera som oförtjänt snyltar på skattebetalarna det passar tydligen heller inte förstår man efter reaktionen i krönikan

Kanske skulle någon i NWT förklara för Sune Tholin, att skapa ett bra företagarklimat i en kommun inte innebär att mot kommunallagen låta subventionera vissa aktörers lokalhyror . Den formen av företagarstöd skapar bara orättvisor både i konkurens och gentemot andra företagare. .

.

Stenbergsavtalet som tas som ett ex och kom väl också det till under Centerns tid vid makten, understryker väl ännu en gång hur illa våra politiker skötte sina åtagande under den tiden, där ordning och reda, kompetensen hos våra tjänstemän, verkligen belyser hur man nonchalant uppträder till både företagare och skattebetalare i kommunen på den tiden. Ett förållande som i alla fall den nya politiska ledningen så gott det går försöker rätta till, i förtret för Sune Thohlin. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards