Direktlänk till inlägg 19 januari 2014

Är det inte dags nu och förstå vad ert förtroendeuppdrag går ut på.

Av tommy norum - 19 januari 2014 07:00


  

Ja då var vi där igen, när det uppdagas hur lättvindigt våra tjänstemän och politiker tar på sina uppdrag när man totalt struntar att med uppföljningar och ordentliga beslutsunderlag och ordentliga utvärderingar ge information till medborgarna resultatet på de beslut man tar. 



Bara att konstatera vi medborgare inte i fortsättningen stillasittande kan se på när man så uppenbart inte förstår sina tjänste och politikeruppdrag utan slänger ut våra gemensamma resurser utan en aning om vad de ger tillbaka till kommuninnevånarna.


Michael Karlsson

Skamligt när du tar ditt förtroendeuppdrag så lättvindigt Michael Karlsson,  utan minsta koll vad besluten leder till 


 

Skamligt Michael Karlsson att fortsätta i samma mönster som Centerpartiet på sin tid när du nu gång på gång i dina beslutfattande under åren fått bevis vad sådan politik leder till där obefintliga beslutsunderlag och utvärderingar och där konsekvensanalyser lyst med sin frånvaro i många år.Ulf Hanstål (m)Johan Paulsson


 Moderaterna Ulf Hanstål och Johan Paulsson verkar vara de enda

som reagerar på beslutet genom att hävda att kommunens

tjänstemän och förtroendevalda politiker gör större nytta för Åmålsborna på hemmaplan än i projektsamarbetet utomlands .

Tydligen vill inte de andra partiernas företrädare  i  S , FP, V , KD, lyssna på det örat.  


  

Se nu till att ni får de utvärderingar som eftersökt innan de ansvariga slutar sin tjänst på kommunen, så vi kommuninnevånare kan avgöra om resultatet av projekten stämmer med det förväntade  slutresultatet.

Men kanske blir det svårt att leva upp till det vad i ansökan skulle ge erfarenhet som i slutändan skulle förbättra de kommunala verksamheterna till gagn för kommuninnevånarna.

Det minsta man kan begära som kommuninnevånare att det redovisats resultat enligt den ansökan som gjort innan man går vidare i processen och beviljar nya resurser till utlandsprojekt.


Vem åker på våra projekt runt om i världen av politiker och tjänstemän och vad har de fått ut av detta som vi medborgare kan ha nytta av kan man fråga sig ?


Ett svar som vi fortfarande väntar på.  Eller är det så att personliga intressen att få åka ut i världen på skattebetalarnas bekostnad är det som gör att man använder sin politiker och tjänstemannaställning att i första hand sko sig själva på reseupplevelser. 



 

Holger Jonasson 


Att sedan Holger Jonasson med sitt bolag " Ab Holger Jonasson Ltd "   som med sina politiska kontakter skor sig med konsultuppdrag i projekten med rekommendation från kommunstyrelsen. Den person som via sina kontakter i Sida  får Staten med sina hjälporganisationer att ställa upp på fejkade ansökningshandlingar som visar nytta även för  kommuns medborgare.  Frågan är väl om inte det är den egna utkomsten som är det viktiga för Holger Jonasson och inte att får ut något konkret av utbytet till kommuninnevånarna.      


Information

Så lyder verksamhetsbeskrivningen för AB Holger Jonasson Ltd vars bolagstyp är Aktiebolag


Bolaget skall bedriva uppdragsverksamhet i och utom Sverige inom området offentlig administration samt därmed förenlig verksamhet. Bolaget ska även köpa, äga, försälja och förvalta värdepapper och fast egendom och äga och förvalta lös egendom såsom inventarier inom ovannämnda område samt därmed förenlig verksamhet.


 

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

19 januari 2014 14:41

Saknar ännu ett inlägg från samma moderater i annan fråga på detta kommunstyrelsemöte.Vad jag förstår så är en förklaring och ställningstagande inför medborgaren lika viktig här.Välkomna tillsammans med andra ledamöters skrivna synpunkter.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards