Direktlänk till inlägg 13 december 2013

Kön för att köpa tennishallen blir längre och längre.

Av tommy norum - 13 december 2013 07:00





Nog vore det synd om våra tennisungdomar blir satta på undantag i jämförelse med andra sporter i kommunen.

Tennishallen börjar nu bli ett investeringsobjekt för mer än de tennisintresserade utan också med sådana som har andra planer för byggnaden. En investering med andra ord där andra verksamheter som kanske gör hallen lönsam. Friskolor för att komma åt utrymmen för fritidsverksamheten, eller nu när Thomas Lindström går in och rör om i grytan genom att visa sitt intresse genom att erbjuda nya aktiviteter i hallen.


Utan tvekan så har hallen genom banken nu närmat sig en prisbild där även kommunen borde ta sig en funderare om det inte är rätt läge att köpa den nu så att även tennisungdomar i framtiden kan utöva sin sport på samma villkor som ishockey, skidor, slalom, ridning och inte minst fotbollen som våra politiker i åratal lagt ut miljoner i bidrag, byggnader, köp, investeringar, underhåll för att upprätthålla en stabil ungdomsidrottsutövning i dessa sporter.



 Och där till och med föreningar utan ungdomsverksamhet fått bidrag på miljonstals kronor genom åren men med intressen som mer ser ser till det egena välbefinnandet än att ta del av vår ungdomsuppfostran via idrotten.  


Även tennisen har fått en del av den varan men inte på långa vägar blivit gynnade på samma sätt med kommunala pengar utan har i det längsta försökt att stå på egna ben. Vore olyckligt om andra intressen fick ta över och sätta villkoren för ett fortsatt framtida tennissutövande där ungdomsverksamheten blir satt på undantag när ekonomiska prioriteringar, för att få maximal utdelning på kapitalinvesteringen i byggnaden, kommer i första hand.


Vi får väl se vad kommunledningen kommer fram till efter mötet med representanter för den nya tennisklubben som är på gång att bildas..

Men med dagens ränteläge och det pris som byggnaden saluförs för så borde inte en kommunal investering i byggnaden kosta skattebetalarna någonting, ett hyreskontrakt borde i princip klara av kommunens investeringskostnad vid ett köp.

Kanske också den negativa debatten om hur den forna sparbanken ställer sig till försäljningen av den gömda konsten som förvarats i bankvalven som nu skall auktioneras ut också kan få banken att tänka om och sänka hall priset ytligare som då kanske skulle uppfattas ge en mer positiv bild av banken och inte bara uppfattas som en girig affärsbank utan någon kontakt med verkligheten utanför kontorsväggarna.


Så sänk priset till kommunen till en nivå som man vet att den nya tennisklubben via ett hyreskontrakt klarar av att till större del stå för kommunens investeringskostnader i ett köp.


Då skulle alla bli nöjda , kommunen i dessa ekonomisk ansträngda tider , Swedbank får i någon mån slippa att ta på sig girighetsstämpeln som man etablerat i samband med konstutförsäljningen , och alla tennisintresserade kan känna sig lugna med ett fortsatt tennisspel i hallen. .

 
 
Ingen bild

schwartzwald

14 december 2013 12:45

Det framgår tydligt att även den gode T.Norum har som de flesta andra dubbelmoral när det passar de egna målen. Sorgligt men knappast överaskande. Nu löste det sig på bästa sätt via köp av Tholin&Larsson-gruppen. Kommunen förlänger arrendet att gälla tillsvidare. Kommunen slipper att vara ägare till ytterligare byggnader som ska subventioneras och underhållas.

tommy norum

14 december 2013 14:30

I ett moraliskt tänkande så innefattar det också rättvisan att fördela de gemensamma resurser vi befogar över. I den bemärkelsen så har tennisklubben stått som ett föredöme i åratal i att försöka klara sig och stå på egna ben. Så med utgångspunkt från det perspektivet så förstår jag inte i vad dubbelmoralen består i. Om sedan den nybildade tennisklubben fått ett hyreskontrakt som vid ett kommunalt köp täckt kommunens investeringskostnad som jag skriver så blir anklagelsen för dubbelmoral ändå mer obegriplig. I det fallet så skulle väl Tennisen fortfarande vara en av de få klubbar i kommunen som står för sina egna hall kostnader. vilket de i fortsättningen också kommer att få göra när nu Tholin och Larsson-gruppen står som ägare. Så att i det läget bli anklagad för dubbelmoral kanske ändå är en någon skev analys av situationen. Men det kanske är i ren frustrationen att inte utgången av affären blev som planerat för vissa som man tar till pennan och skriver av sig i ren desperation. Vad vet jag ?

 
Ingen bild

Åke Olsson

14 december 2013 12:49

Med Tholin&Larssons köp och ny ägare till tennishallen,så känns denna lösning bra för alla parter.Nybildade tennisklubben skall självklart ha samma stöd som alla andra föreningar fått av Åmåls kommun!

 
Ingen bild

schwartzwald

14 december 2013 15:18

Att fördela gemensamma resurser är enligt mig inte ett moraliskt tänkande det är ett solidariskt tänkande. Dubbelmoralen som jag anser att du har är att du alltid förespråkar vilka områden kommunen skall finansiera. Tidigare har du ansett att andra idrottsklubbar, företag odyl skall klara sig själva. Dubbelmoralen blir inte mindre för att investeringskostnaden täcks av hyresintäckterna. Det har heller ingenting med att tennisklubben tidigare varit välskött och för samhällets ungdomar och pensionärer en trevlig mötesplats. Jag är inte det minsta frustrerad över att den här affären gått snabbt och smärtfritt utan att en enda kommunalskattekrona gått till spillo. Det är som Hemmingway sa "Den officiella moralen är något man kräver av andra. Men verkliga moralkrav kan man rimligtvis bara ställa på sig själv" Det vet jag!

tommy norum

14 december 2013 15:39

Vari består dubbelmoralen i om jag förespråkar en lösning som att den kommunala investeringen täcks i ett hyreskontrakt. Det är ju det jag alltid har förespråkat att det skall inte drabba skattebetalarna utan man skall stå på egna ben i möjligaste mån. Det var det jag förespråkade i mitt inlägg och jag får nog säja att schwatzwald börjar tydligen se spöken på ljusan dag och konstruera någonting som inte finns i verkligheten.

 
ingenting

ingenting

14 december 2013 20:10

schwartzwald är väl en jävla sengångare när någon vill ta över nåt som inte går ihop vi ska vara rädda om såna det är tur att inte alla är enkelriktiga grattis tohlin@larsson vi behöver fler sådana

http://url

 
Ingen bild

Klarsynt

14 december 2013 20:13

ja ja, kan bara instämma i schwartzwald`sinlägg att dubbelmoralen helgar och rentvår medlen....Tommy, du är svartlistad av Tholin på PD s insändarsida men när det gäller tennisen har du aldrig skrivit något negativt här! Lösningen är bra, inte tu tal om annat....

 
ingenting

ingenting

14 december 2013 21:45

till klarsynt gå och lägg dig vi behöver inga som dig det räcker med dom polikter som vi har det är katrastof ingen fattar nått

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards