Direktlänk till inlägg 26 november 2013

Socialdemokraterna vill starta ett nytt energibolag..

Av tommy norum - 26 november 2013 07:00



Om jag förstår så finns det planer på att vårt avloppsreningsverk som är finansierat via en taxa som vattenbrukarna i kommunen betalar skall eventuellt ingå i ett nytt kommunalt energibolag.


Skall den investeringen som är taxefinnansierad nu komma ett nytt kommunalbolag till del, för att utnyttja slammet som blir resterna efter processen till gas som sen skall omvandlas till el.

Mycket att tänka på i dessa tider för en sådan investering när energin är på väg att stabiliseras sig på en mycket låg nivå som experter tror kan hålla i sig lång tid framåt.

Vi har överskott med el i Sverige och i Tyskland. Energibolagen runt om i Europa håller inne sina nyinvesteringar, vindkraftsbolagen går på knäna och har svår att få vinst på sina investeringar.

 Här är tydligen politikerna ute efter att försöka öka kommunens inkomster för att täcka upp med extratillskott från energimarknaden.

Kanske bör man tänka till mer än en gång när man skall gå ut och riskera skattebetarnas pengar på projekt där vi är beroende av yttre omständigheter som energipriset för att få lönsamhet i projektet. Vi vet ju att kommunala investeringar har en tendens att flippa ut titt som tätt. Se bara på de hallar som byggs runt om i Sverige där politikernas optimism av marknadsläget och byggkostnaderna ordentligt gått över styr och där sen skattebetalarna får vara med och städa upp efter politikerna orealistiska drömmar.

Vi har Vindkraftsetableringen utanför Karlstad där kommuninnevånarna får släppa i väg miljoner utan att det ger den klirr i kassan som politikerna räknade med. Vi har väl Torsby som satsade på en pelletsfabrik för en herrans massa år sen men som blivit en dyr affär för skattebetalarna under årens lopp. Hur är det med Säffle energibolag där man gjorde en storsatsning ?

Vi hinner inte ens slicka såren efter Najadfabriken där vi skattebetalare åkte på runt 50 miljoner förrän man är i gång igen med satsningar som man inte har någon kontroll av hur slutresultatet blir.

Vi måste ta risker och satsa säger politikern. Hur vore det om ni först kommer tillrätta med de verksamheter som ni är satta av medborgarna att sköta. Ni klarar ju inte ens av dessa ser vi när vi läser revisionsrapporterna över hur ni styr och använder våra gemensamma tillgångar.


Det räcker nu, inga mer investeringar där ni riskerar våra skatter i projekt som ni inte har full koll på utgången.

Och tro inte att jag som konsument och som varit med att finansiera ledningsnät,reningsverk och det som hör till nöjer mig med att gratis lämna över avfallet via en infrastruktur som vi konsumenter både investerar och underhåller med våra taxepengar till ett kommunalägt bolag utan att det också sätter spår i en lägre va taxa i framtiden.












 
 
Dag Blomqvist

Dag Blomqvist

26 november 2013 08:53

Suck!

Jaha, så var det dags igen med nya fantastiska idiotprojekt. Pojekt som bara slösar bort skattepengarna på olönsamma och kostbara politiska fantasier och omotiverade projekt.

Vi har redan ett elöverskott i Sverige på c:a 20 TWh/år som går på export. Och snart är Finlands kärnkraftverk klart och om inte förr så kommer vi då att här i Norden kunna simma i ett ocean av överskottsel.

Nä, förbjud politikerna att ha med skattepengar att göra!

http://www.vindbrukdalsland.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards