Direktlänk till inlägg 17 november 2013

P-skivor och minirondeller , vara eller inte vara det är frågan..

Av tommy norum - 17 november 2013 10:45






Parkeringsskivor och minirondeller fortsätter och uppröra medborgarna i Åmål ser vi i PD:s Synpunkt


Själv åkte jag på 300 kr i böter, inte för att jag gick över skyltningstiden utan för att jag glömde markera inställelsen med skivan i rutan. Helt plötsligt kan man bli ersättningsskyldig för en överträdelse som inte har ett dugg med det som var argumentet för skivans tillkomst, nämligen att skapa rotation på parkeringarna i centrum.


Handeln och fastighetsägarna använder sina kontaktkanaler inom politiken att med hemmasnickrade argument och utan tillstymmelse till förstudier och ordentliga utvärderingar att falla tillbaka på komma med förslag som har så dålig verklighetsförankring att det är bedrövligt att man fortfarande tar politiska beslut som rör medborgarna på så lösa boliner.


 P-skivor , jag och många med mig har aldrig missat att få en parkering i centrum under alla år, så vad är problemet ? Däremot så har de arbetande i centrum själva haft svårt att anpassa sig till de parkeringsbestämmelser som skyltningen informerar om har man förstått . Här försöker man göra staden till Sveriges gästvänligaste och så börjar man med den processen genom att införa P-skivor i centrum. Tala om kontraeffektiv marknadsföring. Stackar de skidturister, som man försöker locka hit på sin genomresa till fjällen, utan p-skiva, när de i centrum bli bötfällda för att få lite mat i magen. 

En gång men aldrig mer blir nog resultatet av det besöket i Sveriges gästvänligaste stad.



Bedrövelsen fortsätter på vilka obefintliga förstudier och utvärderingar av trafiksituationen man är beredda att ta beslut i dessa minirondeller i centrum. 

Håkan Sandberg har sin syn på minirondellernas funktion i PD i vilket jag håller med . Men det som upprör mig mest är att man överhuvudtaget från tjänstemän kan lägga fram förslag utan ordentliga förstudier över problemet, och att sen att våra politiker är beredda att ta beslut i frågan på de obefintliga underlagen.  Om det nu är som handelns företrädare klagar på, så får man väl försöka utröna om det förhåller sig på det sättet som man påstår och dokumenterar detta med mätningar före en försöksperiod och sedan efter, för att med ordentliga underlag om sakläget låta politikerna gå till beslut på.

Att gå till butiksägare och tjänstemän utan den informationen i ryggen och fråga om skillnaden i utsläpp, trafiksituationen blir nog bara ett slag i luften med ett tyckande som inget är värt, för att ta reda på de verkliga förhållandena.

Och jag som trodde att man skärpt till sig i det politiska beslutsfattandet, vis av alla felbeslut man fattat under åren, där undermåliga underlag från tjänstemän mångt och mycket varit boven i att slutresultatet inte alla gånger stämde överens med presentationen av projekten.


See full size image

Kommer Michael ändra sig ännu en gång tro ?


Kanske Michael Karlsson sätter ner foten ännu en gång när han får ta del av de obefintliga studier av trafiksituationen som kommer att presenteras i den så kallade utvärdering av rondellerna där en oberoende studie av situationen före rondellernas tillkomst troligtvis saknas i utvärderingen.


Vi läser i PD att prövotiden har på förslag utökas till den 28 februari vad det nu kan betyda för utgången.. Kanske är det så att man har svårt att göra en utvärdering värt namnet att presentera för politikerna att gå på beslut på .


Var med och rösta i bloggen om vad ni tycker om minirondellerna .

Nästan 65 % av de röstande har hittills svarar nej på om man anser att man med minirondellerna får en förbättrad trafiksituation i Åmåls centrum.

Vad tycker du ?



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards