Direktlänk till inlägg 11 november 2013

Blockpolitik fördummar säger Löfven. Kanske är det därför socialdemokraterna har så svårt att komma tillbaka.

Av tommy norum - 11 november 2013 07:00



 


Stefan Löfven ( S ) anser att blockpolitik fördummar.

Har blockpolitiken fördummat Socialdemokraterna ?  

Socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen börjar få kalla fötter när han börjar förstå omöjligheten att med Miljöpartiet och Vänsterpartiet ordna till ett gemensamt valmanifest som väljarna ställer upp på vid nästa val.


Så här har vi nu som medborgare välja mellan ett gemensamt valmanifest från de fyra borgliga eller rösta på någon av partierna på vänsterkanten utan att ha en susning vad som kommer ut av den konstellationen om man vinner valet.

  Frågan är väl om väljarna är beredda att köpa grisen i säcken utan kontroll vad som döljer sig i den.

Socialdemokraterna har i alla tider förlitat sig på blockpolitik där vänsterpartiet har varit stödtrupp utan något inflytande och där sedan Centerpartiet fick ta rollen som stödparti med ett visst inflytande med hjälp av utpressning , där förmåner för bönderna med RLF som organisation fick mer och mer gehör för sina krav som sannerligen inte gynnade konsumenterna där Sverige har haft en av Europas dyraste matpriser på grund av detta.

Bägge partierna såg sig representera stora grupper i sammhället där ursprunget från en folkrörelsen var den gemsamma nämnaren,  bönder med RLF och arbetarna med LO var de organisationer som eldade på för att få ut största möjliga egennytta av samarbetet.  Tala om blockpolitik.


Med ett minskat väljarunderlag bland bönderna så får nu Centerpartiet försöka stå på egna ben där man blir tvingad att anpassa sin politik till den stora massan, kanske inte så lätt att från ett i stort sett varit intresseparti för bönderna. Jag undrar om inte det är detta som gör att Centern håller på att ramla ur riksdagen , folk litar inte på deras politik fullt ut. Att sen Socialdemokraterna är upphovet till den blockpolitik där man eldat massorna med att skrämma för högerspöket under årtionden där man behandlade högern med retorik som man nu försöker skrämma väljarna att ta avstånd från Sverigedemokraterna och där man anklagar C, KD och FP att gå i moderaternas ledband. när man inte ställer upp på socialdemokraternas politik.


Undrar om det inte just är sådan retorik som cementerar blockpolitiken . Sanningen är väl att Socialdemokraterna kommer att få svårt att bilda en regering utan vänsterpartiet och inte ens då kommer man sitta säker att kunna regera när man läser opinionssiffrorna för Sverigedemokraterna som växer så det knakar.

Det kanske är i det perspektivet man skall se Stefan Löfvens utspel om ett blocköverskridande politik som kanske är den enda chansen för Socialdemokraterna att inta stadsministerposten efter valet.


Ett starkt vänster block utan majoritet eller ett nästan lika starkt borglig som regeringsalternativ. Den som avgör den frågan är nog Sverigedemokraterna om deras framgång av väljarsympatisörer fortsätter öka .


Blockpolitik fördummar säger Stefan Löfven .

Kanske är det därför Socialdemokraternas har så svår att komma tillbaka där kanske deras mentala tillstånd har försämrats efter årtionden av Socialdemokratisk blockpolitik under 1900 talet .

.

 
 
Ingen bild

silvio

11 november 2013 22:48

Ja nu har ha kört huvudet i väggen Löven
När för en gång skull sossarna synes vara i majoritet så börjar han svamla om valtekniskt samarbete med Centern av alla partier..otaktiskt och förvånansvärt att ingen annan i sossarna reagerar..men det är egentligen bara bra för vi vill inte ha tillbaaks dom

 
Ingen bild

silvio

14 november 2013 21:08

Läs om vad Jimmie Åkesson anser om blockpolitiken nu på Dagens industris nätupplaga

 
Ingen bild

observatören

15 november 2013 22:09

Va en nyhet men knappast förvånande att 80% av alla riksdagsledamöter kommer ifrån den offentliga sektorn! Inte konstigt att det ser ut som det gör..
Kontorsråttor som med näbbar och klor försvarat sej för att slippa arbeta med sina händer ute i friska luften..
Finns inte ord..en man som har suttit på ett kontor i 40 år han är ingen man ..utan en kruka.. ..då drömmen för de flesta invånare borde vara ett samhälle där på sin höjd polis och brandkår (och möjligen viss sjukvård) borde utgöra den offentliga sektorn.Resten skulle vi tjäna på att privaticera..
Finns inget annat (inte ens invandring brottslighet eller socialfall som kostar oss så mycket i skattepengar som alla dessa oändliga pappersvändare på varje kommunhus och övriga många gånger onödiga statliga förvaltningar som fått sina höga löner genom att dunka varandra i ryggen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards