Direktlänk till inlägg 11 november 2013

Blockpolitik fördummar säger Löfven. Kanske är det därför socialdemokraterna har så svårt att komma tillbaka.

Av tommy norum - 11 november 2013 07:00 


Stefan Löfven ( S ) anser att blockpolitik fördummar.

Har blockpolitiken fördummat Socialdemokraterna ?  

Socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen börjar få kalla fötter när han börjar förstå omöjligheten att med Miljöpartiet och Vänsterpartiet ordna till ett gemensamt valmanifest som väljarna ställer upp på vid nästa val.


Så här har vi nu som medborgare välja mellan ett gemensamt valmanifest från de fyra borgliga eller rösta på någon av partierna på vänsterkanten utan att ha en susning vad som kommer ut av den konstellationen om man vinner valet.

  Frågan är väl om väljarna är beredda att köpa grisen i säcken utan kontroll vad som döljer sig i den.

Socialdemokraterna har i alla tider förlitat sig på blockpolitik där vänsterpartiet har varit stödtrupp utan något inflytande och där sedan Centerpartiet fick ta rollen som stödparti med ett visst inflytande med hjälp av utpressning , där förmåner för bönderna med RLF som organisation fick mer och mer gehör för sina krav som sannerligen inte gynnade konsumenterna där Sverige har haft en av Europas dyraste matpriser på grund av detta.

Bägge partierna såg sig representera stora grupper i sammhället där ursprunget från en folkrörelsen var den gemsamma nämnaren,  bönder med RLF och arbetarna med LO var de organisationer som eldade på för att få ut största möjliga egennytta av samarbetet.  Tala om blockpolitik.


Med ett minskat väljarunderlag bland bönderna så får nu Centerpartiet försöka stå på egna ben där man blir tvingad att anpassa sin politik till den stora massan, kanske inte så lätt att från ett i stort sett varit intresseparti för bönderna. Jag undrar om inte det är detta som gör att Centern håller på att ramla ur riksdagen , folk litar inte på deras politik fullt ut. Att sen Socialdemokraterna är upphovet till den blockpolitik där man eldat massorna med att skrämma för högerspöket under årtionden där man behandlade högern med retorik som man nu försöker skrämma väljarna att ta avstånd från Sverigedemokraterna och där man anklagar C, KD och FP att gå i moderaternas ledband. när man inte ställer upp på socialdemokraternas politik.


Undrar om det inte just är sådan retorik som cementerar blockpolitiken . Sanningen är väl att Socialdemokraterna kommer att få svårt att bilda en regering utan vänsterpartiet och inte ens då kommer man sitta säker att kunna regera när man läser opinionssiffrorna för Sverigedemokraterna som växer så det knakar.

Det kanske är i det perspektivet man skall se Stefan Löfvens utspel om ett blocköverskridande politik som kanske är den enda chansen för Socialdemokraterna att inta stadsministerposten efter valet.


Ett starkt vänster block utan majoritet eller ett nästan lika starkt borglig som regeringsalternativ. Den som avgör den frågan är nog Sverigedemokraterna om deras framgång av väljarsympatisörer fortsätter öka .


Blockpolitik fördummar säger Stefan Löfven .

Kanske är det därför Socialdemokraternas har så svår att komma tillbaka där kanske deras mentala tillstånd har försämrats efter årtionden av Socialdemokratisk blockpolitik under 1900 talet .

.

 
ANNONS
 
Ingen bild

silvio

11 november 2013 22:48

Ja nu har ha kört huvudet i väggen Löven
När för en gång skull sossarna synes vara i majoritet så börjar han svamla om valtekniskt samarbete med Centern av alla partier..otaktiskt och förvånansvärt att ingen annan i sossarna reagerar..men det är egentligen bara bra för vi vill inte ha tillbaaks dom

 
Ingen bild

silvio

14 november 2013 21:08

Läs om vad Jimmie Åkesson anser om blockpolitiken nu på Dagens industris nätupplaga

 
Ingen bild

observatören

15 november 2013 22:09

Va en nyhet men knappast förvånande att 80% av alla riksdagsledamöter kommer ifrån den offentliga sektorn! Inte konstigt att det ser ut som det gör..
Kontorsråttor som med näbbar och klor försvarat sej för att slippa arbeta med sina händer ute i friska luften..
Finns inte ord..en man som har suttit på ett kontor i 40 år han är ingen man ..utan en kruka.. ..då drömmen för de flesta invånare borde vara ett samhälle där på sin höjd polis och brandkår (och möjligen viss sjukvård) borde utgöra den offentliga sektorn.Resten skulle vi tjäna på att privaticera..
Finns inget annat (inte ens invandring brottslighet eller socialfall som kostar oss så mycket i skattepengar som alla dessa oändliga pappersvändare på varje kommunhus och övriga många gånger onödiga statliga förvaltningar som fått sina höga löner genom att dunka varandra i ryggen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 12 dec 14:00

  Karl Nyström Karlstadsbilder 1800 talet Stadsvy över Karlstad ( Carlstad ) Älvgatan 1700 tal ?     I mitten Johan Ahlströms affär. T v Pråmkanalen. T h Mariedals trädgård. 1880 Panorama över Tingvallastaden, Hagaborg och Haga....

Av tommy norum - Onsdag 11 dec 19:06

            Aftonbladets rubrik talar sitt tydliga språk att Sverige har problem med att avhysa flyktingar som befinner sig illegalt i landet. Något som inte bekymmrar regeringen som bjuder på nästan gratis sjuk och tandvård under tide...

Av tommy norum - Söndag 8 dec 13:42

Sveriges  välfärd håller på att krackelera under den socialdemokratiska fanan.  Löfven i Aftonbladet : Fokus nu kan inte vara på stor migration utan på snabbare integration. Man tar sig för pannan , inte så konstigt att vi har det samhälle ...

Av tommy norum - Lördag 7 dec 13:59

Kanske inte så konstigt att förtroendet för våra politiker minskar. Det som före valet var klartext blev efter valet något helt annat. Aldrig bli beroende av SD blev i stället ett beroende av Vänsterpartiet. Det som skulle bli en garant för att ...

Av tommy norum - Fredag 6 dec 12:19

Vår utbildningsminister (s) Anna Ekstrand skall nog inte slå sig för bröstet när man ser att Svenska 15-åringar har  sämre kunskaper än de hade  i början av 2000-talet. Läsförståelsen har blivit sämre och det gäller också i andra ämnen  trots at...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se