Direktlänk till inlägg 30 oktober 2013

Sluta och uppträda som trotsiga tonåringar utan börja förhandla i gymnasiefrågan för medborgarnas bästa.

Av tommy norum - 30 oktober 2013 07:00

 



Då är kriget i full gång mellan Säffle och Åmål i gymnasiefrågan .


 



 

Om det nu är skillnaden i det befintliga majoritetsförhållanden som ställer till det i krigsförklaringen så är det nog på tiden att man gräver ner stridsyxan och börjar förstå att man är vald att företräda kommuninnevånarna inte driva någon ideologisk kamp som bara kommer att sluta i ett kaos om man inte besinnar sig.



Tänk att det finns folk i politikerleden som har sådan dålig framförhållning i sina visioner när man vägrar att ta till sig den verklighet man befinner sig i, där sjunkande elevantal varit ett känt faktum i årtionden, och där man var på god väg i att anpassa sig i de båda kommunerna genom ett påbörjat samarbete .


Tillbaka till ruta ett som Kjell Kaså ( c ) beskriver det i sin insändare i PD:s  synpunkt när nu Säffle enligt hans bedömning backar från ingångna avtal om gymnasiet.


En sådan återgång finns det bara förlorare både för eleverna och för de båda kommunernas ekonomi när man kommer i ett läge där man bedriver undervisning för ett fåtal elever i klasserna. De enda vinnarna på kort sikt är väl lärarkåren tills verkligheten kommit i kapp där en anpassning förr eller senare ändå kommer att ske vilket man vill eller inte.

Politikerna måste börja satsa enligt signaturen Nobben i Synpunkt är väl en åsikt som framförallt moderaterna i de båda kommunerna framhäver.


Att det i slutändan blir minst en förlorare i det politiska ställningstagandet troligtvis två när man strider om ett begränsat elevantal där man nu är inne på att bjuda på förmåner som inte finns med i skolplanen för gymnasieutbildningen för att locka till sig elever skvallrar väl ändå om att den politiska kompetensen med ett sunt förnuft i bagaget saknas hos sådana förespråkare.


Ta nu reson och börja förhandla igen men då med utgångspunkt från ett verkligt elevunderlag innan ni helt utarmar skolorna från resurser som mer blir till att bekosta omöjliga visioner än att användas till en vettig undervisning till en kostnad som är anpassad till det verkliga elevunderlag som finns tillgängligt..


Man klarade att komma överens om en gemensam teknik och fritidsförvaltning. Varför lyckas man inte i skolfrågan kan man undra ?  Är det för många egenintressen inblandade tro, där det tas för stor hänsyn till de fackliga intressena för att komma vidare i samarbetet ?   

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

30 oktober 2013 09:14

Förslag om anpassning för gymnasieskolan efter ekonomi och elevunderlag kommer från förvaltningschef.Då politiska beslut går emot detta så återstår enbart en besparingseffekt inom grundskola och förskola annars så kommer tilldelad budget att gå med klart underskott.Känns som en tuff uppgift för vår högsta tjänsteman inom barn o utbildningsområdet.Åmål och Säffle borde återvända till förhandlingsbordet innan katastrofen infinner sig!

 
Ingen bild

Åke Olsson

31 oktober 2013 09:35

Vid senaste mötet i Barn o Utbildningsnämnden önskas ett tillskott från Kommunstyrelsen på 740.000 till lagd budgetram.Vård o Omsorg fick nej.Vad blir svaret till Barn o Utbildning?Beslutet var enhälligt,så samtliga partier står bakom detta.

 
ingenting

ingenting

31 oktober 2013 19:48

nu jävlar har sossarna vaknat före valet nu ska bäckefors bli kvar att dessa politiker får hålla på leka med våra pengar vi har ju el teknik ingen jävel vet nåt nu ska det vara kvar när säffle skulle öppna ni bör nog fundera på om ni ska sitta kvar detta är ju en skamm för åmål som ska vara en vänlig stad för vem ????????????????

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards