Direktlänk till inlägg 6 oktober 2013

Är det verkligen rätt politikers sypunkter som vi får ta del av på insändarsidorna.

Av tommy norum - 6 oktober 2013 07:00



Thomas Olson...Leif Aronsson

Frågan är väl om Thomas Olson (fp) och Leif Aronsson (c) är det rätta att ha synpunkter på hur kommunen sköts av Socialdemokraterna med den meritlista de efterlämnat sig där de har ett stort ansvar för det  ekonomiska förfall som blev resultatet av deras ordförandeskap i samhällsbyggnadsnämnden och Åmåls fullmäktige.  




Lördagens insändare i PD där två politiker försöker ta initiativ för att inför allmänheten verka pålästa och ger sken av att de har lösningen på Karlbergsskolans problem där minskade elevkullar sätter sina spår i elevantalet på Karlberg.

Att Socialdemokraterna försöker se till verkligheten med en anpassning till den ekonomi som finns tillgänglig för skolan, den problematiken verkar inte intressera herrarna Thomas Olson (fp) och Leif Aronson ( C ) . Tänk att de av alla överhuvudtaget har mage att ge sig in i en politisk debatt med den meritlistan de har bakom sig.


Thomas Olson (fp) ondgör sig över att Socialdemokraterna ändrar sig stup i kvarten när man kanske inte riktigt har klart för sig följderna av sina beslutoch kanske kan verka lite veligt.


Tänk om Thomas Olson i sin roll som ordförande i den gamla samhällsbyggnadsnämnden varit lika hörsam när det uppdagades både det ena och andra som låg långt ifrån hur man skall agera för medborgarnas bästa. Han var inte ens främmande för att försöka vilseleda medborgarna i en insändare när han blev avslöjad med byxorna nere i hur illa man skött strandcaféets tillkomst eller blånekade till att hyressättningar innehöll subventioner, eller att man struntade i att ta tag i hur förvaltningen av våra tillgångar i fastigheter sköttes .

 Han var inte ens främmande för att ljuga eller undvika att ge information om verkligheten  inför fullmäktige när underskotten på Örnäs camping kom upp som en fråga.

Om han varit mer hörsam för förändringar i sin politiska gärning i Samhällsbyggnadsnämnden så har kommunen i dagens läge haft betydligt bättre ekonomiskt utrymme att arbeta med. . Så vad Thomas Olson har för lösningar på de problem som dyker upp i de kommunala förvaltningarna kan knappast han vara den rätte att ge förslag på lösningarna när vi med facit i hand ser hur han skötte sitt ordförandeskap i samhällsbyggnadsnämnden..


Sen har vi Leif Aronsons inlägg där han försöker mästra Socialdemokraterna och efterfrågar dialog, som han uttrycker det, krävs i en demokrati.

Frågan är väl om Centerpartiet under hans ordförandeskap i fullmäktige var lika hörsamma för dialoger i pressen när man la fram förslag på alla tokigheter som centern stod för i sitt ledarskap. Nej om man överhuvudtaget gav ifrån sig något så var det inte några svar på frågorna utan blev mer en klagan på de opinionsbildningar som gav utryck för centerns förslag till politiska beslut mer var yttringar av besvärliga personer som inget begriper och som klassa som bakåtsträvare om man inte godtog Centerns lösningar.


Kanske det nu är dags att Leif Aronson i demokratins anda nu tar till och för en dialog om hans sätt att tolka sin roll som före detta ordförande i fullmäktige där han totalt struntade i att göra uppföljningar i hur våra skatter användes. Att han inte tog initiativ för en ordentlig revision på förvaltningar som dagligen utsattes för avslöjande hur illa de sköttes.

Att sen inte avslöjandena kom från de politiska leden utan från intresserade medborgare som avslöjade hur illa ställt det var med hur kommunens affärer sköttes under Centerns tid vid makten var tydligen inte den dialog som Leif Aronsson efterfrågar i sin insändare och som han anser krävs i en öppen demokrati. . .

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

6 oktober 2013 08:22

Retoriken känns igen,det fanns inga misstag förr.Här har ni chansen Aronsson och Olsson.Ställ upp i "bloggen" och kommentera i sann demokratisk anda.Tystnad betraktas av oss allmänhet som medhåll av det skedda.

 
Ingen bild

Observer

8 oktober 2013 14:58

Leif A fick ju beröm idag av Tholin.....och ändå är det inte längesedan han nekades införa en insändare i PD, månntro det blir mindre lokal censur när NWT tar över?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards