Direktlänk till inlägg 24 maj 2013

Inom politiken i Åmål verkar förslagen vara viktigare än resultatet.

Av tommy norum - 24 maj 2013 07:00

 


Vi läser i Pd att socialbidragen skjuter i höjden med explosionsartad fart .


Var inte meningen med den nya organisationen som skulle överta socialkontorets arbetsuppgifter med socialbidragen att minska just dessa ?  Om jag fattat rätt så skulle kommunstyrelsens integrations och arbetsmarknadsförvaltnings övertagande en del av Socialkontorets arbetsuppgifter där bland annat mer fokus skulle inriktas på att få de socialbidragssökande in på arbetsmarknaden med olika åtgärder som ett led att sänka socialbidragskostnaderna.

Att visa upp engångsresultat om förbättringar och sen fortsätta i samma spår med men med en utveckling mot det motsatta där utbetalningarna bara ökar borde få våra politiker att tänka till en gång till i den organisationsförändring som gjordes .


Att göra ordentliga analyser av politiska beslut efter en tid, det som våra politiker har haft så svårt för en längre tid, och där få bekräftat om utfallet blev som de tjänstemän som var pappa till förändringsförslaget gav sken av , vore väl ett klokt beslut.


Men lämna det utredningsförslaget till en oberoende konsult som tar med hela biten varför det blev som det blev. Revirtänkande tjänstemän som utreder sina egna förvaltningar skall man nog ta med en nypa salt över det resultat man visar fram. De är nog mer belägna att skydda sitt eget revir från klåfingriga politiker än komma med lösningar som kanske gör dem arbetslösa.

 

Vi ser också att näringslivsrådet skall utökas med en ledamot där LRF kan tänkas komma in.


Finns det inte en risk att rådets medlemmar mer blir en lobbygrupp för sina egna intressen än att se till kommuninnevånarnas bästa. Våra politiker får nog se till att vara vaksamma när lobbyisterna går in och vill ta del av våra gemensamma resurser med motivering att det är för kommunens bästa.

 

RLF en intresseorganisation för våra bönder ser nog helst att alla inköp skall gå via deras lokala medlemsföretag där man kommer att sätta likhetstecken mellan lokalproducerat och att behålla arbetstillfällen i kommunen . Där kommer väl också argumenten för en utökad vindkraftsetablering i kommunen stå på agendan med samma argument.

 

Handeln har ju också utnyttjat sina kontakter där man sätter likhetstecken mellan investeringar i centrum som kostat miljoner och en positiv utveckling. Resultatet har vi facit på, avvecklingen fortsätter med oförminskad kraft bland butikerna. Det finns också krafter inom hantverksyrken som menar på att vid anbudsförfarande skall man ta större hänsyn till lokal anknytning för att inte spä på arbetslösheten i kommunen.


 Som jag ser det så har sällan lokala särintressen som genom politiska beslut får någon fördel ingen som helst att göra med en hållbar utveckling inom näringslivet i kommunen, snarare blir väl resultatet precis tvärt om på sikt.

Att man sen vid en eventuell utvärdering av beslutade förslag som kommer från gruppen inte fått den utveckling som man tänkt sig förklaras ofta med att om vi inte hade gjort si och så så har utslaget blivit mycket sämre.


Ett ofta användbart i argument inom den offentliga sektorn när de tänkta resultaten av besluten uteblir 


Inom näringslivet så har det troligtvis renderat till en omfyttning till en annan tjänst eller sparken om visionerna bara kostar pengar utan synbara resultat.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Onsdag 15 aug 00:23

  En del för hatpropaganda på nätet utan att de verkar vara medvetna om detta. Bengt Hagström är en av dem. Sverigedemokraterna går till hårt angrepp mot Socialdemokraterna. Partiet har spelat in en långfilmslång dokumentär om Socialdemo...

Av tommy norum - Måndag 13 aug 18:11


    Efter 20 år så stor fortfarande våra politiker och myndigheter handlingsförlamade hur man skall komma tillrätta med gängkriminaliteten. Mer poliser, högre löner, sociala insatser där skolan fortfarande är lika aktuell att göra seende för pr...

Av tommy norum - Tisdag 7 aug 09:54


  Centern vill att medborgarna skall titta framåt och försöka glömma konsekvenserna av vad deras politik bakåt i tiden ställt till med i Sverige.   Frågan är väl om de svenska medborgarna vågar låta Centern vara med och styra i någon for...

Av tommy norum - Måndag 6 aug 19:00

1766 köptes landeriet Baggetofta av skeppsredaren och handlaren Anders Knape. Han och hans hustru öppnade ett barnhem med skolundervisning för fattiga barn. 1774 ansökte de om att få byta namn till det mer celebra Gustavsberg och Kung Gustav III ga...

Av tommy norum - Söndag 5 aug 10:08


  Årets Pride-parad sätter startskottet för valspurten 2018. En valspurt som kommer gå till historien som den hårdaste någonsin även om mycket av valutgången är given. Men vem vill styras av dessa representanter från de politiska partierna kan ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se