Direktlänk till inlägg 24 maj 2013

Inom politiken i Åmål verkar förslagen vara viktigare än resultatet.

Av tommy norum - 24 maj 2013 07:00

 


Vi läser i Pd att socialbidragen skjuter i höjden med explosionsartad fart .


Var inte meningen med den nya organisationen som skulle överta socialkontorets arbetsuppgifter med socialbidragen att minska just dessa ?  Om jag fattat rätt så skulle kommunstyrelsens integrations och arbetsmarknadsförvaltnings övertagande en del av Socialkontorets arbetsuppgifter där bland annat mer fokus skulle inriktas på att få de socialbidragssökande in på arbetsmarknaden med olika åtgärder som ett led att sänka socialbidragskostnaderna.

Att visa upp engångsresultat om förbättringar och sen fortsätta i samma spår med men med en utveckling mot det motsatta där utbetalningarna bara ökar borde få våra politiker att tänka till en gång till i den organisationsförändring som gjordes .


Att göra ordentliga analyser av politiska beslut efter en tid, det som våra politiker har haft så svårt för en längre tid, och där få bekräftat om utfallet blev som de tjänstemän som var pappa till förändringsförslaget gav sken av , vore väl ett klokt beslut.


Men lämna det utredningsförslaget till en oberoende konsult som tar med hela biten varför det blev som det blev. Revirtänkande tjänstemän som utreder sina egna förvaltningar skall man nog ta med en nypa salt över det resultat man visar fram. De är nog mer belägna att skydda sitt eget revir från klåfingriga politiker än komma med lösningar som kanske gör dem arbetslösa.

 

Vi ser också att näringslivsrådet skall utökas med en ledamot där LRF kan tänkas komma in.


Finns det inte en risk att rådets medlemmar mer blir en lobbygrupp för sina egna intressen än att se till kommuninnevånarnas bästa. Våra politiker får nog se till att vara vaksamma när lobbyisterna går in och vill ta del av våra gemensamma resurser med motivering att det är för kommunens bästa.

 

RLF en intresseorganisation för våra bönder ser nog helst att alla inköp skall gå via deras lokala medlemsföretag där man kommer att sätta likhetstecken mellan lokalproducerat och att behålla arbetstillfällen i kommunen . Där kommer väl också argumenten för en utökad vindkraftsetablering i kommunen stå på agendan med samma argument.

 

Handeln har ju också utnyttjat sina kontakter där man sätter likhetstecken mellan investeringar i centrum som kostat miljoner och en positiv utveckling. Resultatet har vi facit på, avvecklingen fortsätter med oförminskad kraft bland butikerna. Det finns också krafter inom hantverksyrken som menar på att vid anbudsförfarande skall man ta större hänsyn till lokal anknytning för att inte spä på arbetslösheten i kommunen.


 Som jag ser det så har sällan lokala särintressen som genom politiska beslut får någon fördel ingen som helst att göra med en hållbar utveckling inom näringslivet i kommunen, snarare blir väl resultatet precis tvärt om på sikt.

Att man sen vid en eventuell utvärdering av beslutade förslag som kommer från gruppen inte fått den utveckling som man tänkt sig förklaras ofta med att om vi inte hade gjort si och så så har utslaget blivit mycket sämre.


Ett ofta användbart i argument inom den offentliga sektorn när de tänkta resultaten av besluten uteblir 


Inom näringslivet så har det troligtvis renderat till en omfyttning till en annan tjänst eller sparken om visionerna bara kostar pengar utan synbara resultat.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Lördag 12 jan 13:32

  Åmåls station på 1920 talet     Högt vatten i Åmålsån på 1920 talet       Planteringar framför stationen   Hamnen på 1920 talet   Hamnen.  ...

Av tommy norum - Torsdag 10 jan 10:36

  Torghandel runt 1915      Stadshotellet på 1930 talet     Mellanbrogatan på 1920 talet  foro Yngve Enger        S Ågatan 1960 talet. Foto Nils Gunnar Elfsteth    Mellanbrogatan på 1950 talet foto Nils Gunnar Elfstedt ...

Av tommy norum - Tisdag 8 jan 12:43

    Göta Lejons vapen.         Fartyg GÖTA LEJON  Rederi Kungliga Flottan , Marinen Byggår 1945 Varv. Eriksberg MV. foto 1952      HMS Göta Lejon var 180,2 meter lång, 16,7 meter bred och hade ett djupgående av 5,7 meter. Stand...

Av tommy norum - Måndag 7 jan 14:48

Fotograf Foto Herman Licens Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika (CC BY-NC-SA) Klicka på bilden för större storlek Kyrkogatan österut från Solbergsgränd i mars 1959.   Kyrkogatan västerut från Köpmangatan 58-06-17.       Stude...

Av tommy norum - Söndag 6 jan 19:55

  Licens Erkännande-IckeKommersiell-IngaBearbetningar (CC BY-NC-ND) Klicka på bilderna för större format Ångbåtar, skärgårdsbåtar. 1938   Uteservering vid Stockholms stadshus. 1938   Stadshustrappan åt Riddarholmen och Mariaberg...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8
9
10 11 12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se