Alla inlägg under april 2013

Av tommy norum - 2 april 2013 10:15

  


Detta skrevs i bloggen för 2 år sen, efter Kurt Svenssons försök till förklaring så har det varit tyst från våra politiker i frågan. 




 Man vet inte om man skall skratta eller gråta när man läser Kurt Svenssons inlägg I PD: synpunkt där han med näbbar och klor försvarar och försöker förklara varför det blev som det blev.

Antingen fattas förmågan att ta till sig information om sakläget eller så försöker han genom inlägget i dagens PD bluffa i tron att skapa lite förtroende för hur hela historien gått till.


Vi gjorde fel vid fördelningen säger han, och hävdar fortfarande att det inte finns någon subvention till enskild företagare, ett påstående som jag skall försöka  bena ut. Här har man lyckas att kombinera ett antal verksamheter i fastigheten som verkligen passar in där bluesen kommer till sommartid och båtförvaring vintertid.


Här försöker Kurt Svensson göra gällande att kombinationen på något sätt skulle missgynna Dalbo-Båtar med extra arbete.

Har inte Kurt Svensson förstått att båtar de ligger i sjön sommartid och förvaras i terminalen vintertid. En perfekt kombination där Dalbo-Båtar inte behöver belastas med hyra de månaderna lokalerna är tomma.

Bluesen belastas av hyran de månader som de behöver, evenemangservice som också har lokaler på Snäppan betalar kommunen  efter den tid och yta de har i lokalen.


Vi gjorde fel fördelning säger Kurt Svensson det innebär i praktiken att det

som fattas för att täcka upp för investeringen ca 700 000 kr/år det skulle då överföras på övriga hyresgäster för att få täckning på investeringen där kommunen genom evenemangservice är med och betalar.


Om nu Kurt Svensson tror att om övriga hyresgäster är med och täcker underskottet i byggnaden på något sätt skulle förändra det faktum att Dalbo-Båtars subventioner på sin del av hyran med utgångspunkt från de ytor och den tid som de disponerar lokalerna och som skall fördelas procentuellt efter investeringskostnaden, skulle förändras, då är han verkligen ute och cyklar och bevisar väl ännu en gång att Kurt Svensson Centerpartiet inte har någon koll på vad man får och inte får när han styrt i kommunen.  

I Kurt Svenssons värld  då fördelar man bara om hyresintäkterna inom fastigheten vips så har man löst problemet med subventionerna till Dalbo-Båtar på minst 500000 kr/år. Skrämmande dåligt förstånd hos en politiker som lett kommunen under ett antal år.    


Det går inte att föra kostnader och intäkter lite hur som helst i verksamheterna det som varit signum för Centerns sätt att driva kommunen i syfte att vilseleda medborgarna kan man tro och som fått en fortsättning om Kurt Svensson och Centern fortfarande styrt i kommunen.  


Att man sen fick klara besked av dåvarande fastighetsingenjör Lennart Karlsson som påpekade innan beslutet skickades till fullmäktige på sin tid att hyreskontraktet för Dalbo-Båtar inte på långa vägar gav full  täckning  som var deras krav för att fullfölja investeringen.


Ett förhållande som Kurt Svensson varit väl medveten om i flera år utan ha lyft ett finger för att ställa det till rätta. Han till och med i polisförhör klart deklarerade att kommunen får full täckning för sina investeringar.


Det är bara att konstatera att Kurt Svensson fortsätter att ljuga inför allmänheten och vill i det längsta slingra sig ur hela historien utan att ta ordentligt ansvar.   


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

not: Vi kan vara glada att Center trojkan försvann från maktens boning innan man totalt förstört kommunens ekonomi. Tyvärr så finns det fortfarande  efter 2 år och ett val folk från det gamla Centergardet som  försöker påverka de politiska besluten i Åmål. 

Av tommy norum - 2 april 2013 07:00


SVD KULTUR

 

BERGLINS

SÖNDAG




 




Av tommy norum - 2 april 2013 07:00







      



   


  



Åmål : Klicka för att öppna i nytt fönster.

Av tommy norum - 1 april 2013 07:00








                                                  


                                                  


                                                  


         

EXTRA NYHETER

 



Michael klarar längre inte av att rätta till alla felbeslut under Centerns tid vid makten och som kostar skattebetalarna miljoner att rätta till och som det verkar aldrig finns något slut på.



Socialdemokraterna  har lämnat in , Michael Karlsson slutar som kommunalråd och går tillbaka  att arbeta inom vården. Jag har tröttnat att städa upp efter Centern.


Överläggningar hela påskhelgen om vem som skall ta över. Enligt rykte så har man kommit överens om att alla partier skall få varsin kommunalrådsplats där var och en ansvarar för sina förvaltningar att fritt med utgångspunkt från sin ideologi driva verksamheten.

 


Kurt Svensson kanske är på väg tillbaka ?

  

Kurt Svensson är ett hett namn som samordnare av den nya organisationen . Sune Tholin har mot löfte att inte skriva skit om den nya beslutsorganisationen erbjudits posten som expert i kommunallag och ekonomiska spörsmål. I motprestation så lovar den nya ledningen att skrota Åmåls Magasinet och i fortsättningen lägga all informationen på en stående helhetssida i PD.

Gustav hade tydligen svårt att ta till sig den ekonomiska verklighet som kommunen befann sig i under hans kommunalrådstid 



Michael Karlsson säger i ett uttalande om sin avgång att det här var svårare än jag trodde. Inget stämmer av den information som jag fick före valet av min företrädare Gustav Wennberg om kommunens ekonomiska status. Att försöka rätta till kommuns ekonomi och där ingen verkar veta vad de beslutat om och ingen verkar bry sig och ta sitt ansvar och erkänna sin del i det hela , då slutar ja heller , andra får ta över, så får vi se åt vilket håll det barkar åt framöver.

Oppositionen vill inte uttala sig men meddelar ändå att de tänker  fortsätter med den  politik som gällde före valet. Tuta och kör så får vi ser vad som händer.   

                       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards