Alla inlägg under april 2013

Av tommy norum - 26 april 2013 07:47


Rätten avslår överklagande om Åmålsgården

ÅMÅL: Kommunen har inte brutit mot lagen

Politikerna bröt inte mot lagen när de beslutade att lägga ner särskilda boendeplatser på Åmålsgården.
Det anser förvaltningsrätten som avslår överklagandet. skriver nwt i dag
 
 
LÄS OCKSÅ:
 

18 personer, boende och anhöriga, överklagade kommunfullmäktiges beslut att lägga ner 40 särskilda boendeplatser på Åmålsgården. Åmåls kommun vill i stället omvandla platserna till ett trygghetsboende.

De klagande anser bland annat att beslutet strider mot socialtjänstlagen. De boende har heller inte fått vara delaktiga i beslutet och rättsäkerheten sätts ur spel när de äldre tvingas flytta mot sin vilja.

Av tommy norum - 24 april 2013 07:00





 Åmåls ekonomi är på rätt väg läser vi i PD . Inte en dag för tidigt att man tar sig samman och utgår från att börja anpassa kostymen efter det innehåll som finns tillgängligt. Efter att år efter år levt över våra tillgångar , där man investerat med lånade pengar hej vilt utan en tanke på en återbetalning, struntat i pensionsskulden , struntat i infrastrukturen, man har till och med i många år lånat till rent underhåll .


En bidragande orsak till att den nya gemensamma förvaltningen med Säffle inte klarade sin uppgift helt ut var att de fick överta en budget där en stor del var gamla kapitalkostnader som på samma gång blev en inskränkning i servicen . En omöjlig situation i längden där våra kommunpolitiker i gamla samhällsbyggnadsnämnden byggde på med ökade kapitalkostnader som höll på att slå ut hela verksamheten . Nu har man fått ordning på även den delen där investeringar tas ur årets budget och bara taxefinansierade verksamheter får lånefinansieras.


Man kan ju undra hur en politiker Som Thomas Olson ( f ) som ordförande i den gamla samhällsbyggnadsnämnden , och med en påstådd utbildning i ekonomi kan strula till det så ordentligt . Hela verksamheten i förvaltningen var ett kaos utan dess like hur vi använde våra gemensamma resurser.


Vi läser i Sune Tholins krönika att muntliga avtal är hörnstenen i svensk avtalsrätt angående att kommunen anser att muntliga avtal inte gäller i tvisten med Dalbobåtar. . Och jag som trodde att skriftliga avtal där två parter kommer överens om tagen med underskrift var det som framförallt gäller. Men här kan man strunta i de skriftliga avtalens innebörd anser tydligen Sune Tholin om vilka skyldigheten man har gentemot sin hyresvärd och i stället åberopa muntliga när man inte fullföljt skrivelserna i kontraktet.

Men det är väl som Sune skriver att det får Domstolen avgöra..


Läser vi Annika Qarlssons, riksdagsledamot för Centern, insändare i Synpunkt så ser man att centerpartiet fortfarande är en intresseorganisation för våra bönder. Kanske skulle man blicka utanför böndernas revir och börja intressera sig för livet utanför densamma , om man skall ha någon chans att växa i politiken..

Av tommy norum - 22 april 2013 07:00



Fotografiet taget från där sockerslottet är beläget



 

Här är orginalfotot som sen blev vykort


Sockerslottet i Klara var på sin tid stadens förnämsta hus.
Ägare godsägare Jonas Andersson, Trossnäs, senare byggmästare Olof Wästlunds sterbhus.

1902



år 1900



Av tommy norum - 21 april 2013 07:00


Åmåls kommun erkänner inga muntliga löften i Hamnterminaltvisten mellan

 Dalbobåtar och Åmåls kommun.


 

Skulle inte förvåna mig om både det ena och andra har sagts efter branden av våra politiker och tjänstemän . Vårt kommunalråd då , Kurt Svensson har ju inga skrupler när han försöker klara skinnet för sin egen del, han har ju talat osanning förut inför lagen när han påstod att det inte fanns någon hyressubvention i Hamnterminalen .

Så vad han än kläcker ur sig vid en domstolsförhandling och vilka konsekvenser det får för utgången av målet kan vi bara sia om.


Korduner vårt förra kommunchef som blev utsparkad av Centerledningen kan kanske ha ett horn i sida på kommunen med den utgången av sin karriär inom Åmåls Kommun, så vilken sida hon väljer kanske blir avgörande i hela processen..


Tommy Jingfors som också är kallad och som är väl den som har det största ansvaret för den uppkommna situationen, var vår förre chef i samhällsbyggnadsförvaltningen som också  har vanan att slå blå dunster i folk så han agerande blir nog ett uppträdande för att klara sig själv och inte få för stor negativ press som kanske stör hans karriär i Borås som fritidschef.


Om det är så att någon av våra politiker eller tjänstemän gått utanför sina befogenheter och lovat saker som de inte har en susning om vad som förhandlats fram i skrivna avtal så är det en politisk skandal som kommer att få långtgående konsekvenser för det parti vars politiker tar sitt förtroendeuppdrag så lättvindigt inför sina väljare.


Tyvärr så är det inte bara Centerpartiets ledarmöter i kommunstyrelsen som klantat till det i hamnterminalaffären, där fanns också Socialdemokrater som brann för bluesen och såg ett lågt hyresavtal med Dalbobåtar som en garant för en fortsatt bluesfest i bra lokaler . Och då var det där med kommunallag och subventioner till enskilda medborgar inget att bry sig om..


Här ser man bra exempel på hur våra förtroendevalda tar kommunens resurser till förfogande för sina egna personliga intressen där man både ljuger, bryr sig inte om kommunallagen och på alla sätt försöker dölja förhållandet genom att inta en total tystnad inför sina väljare.


Hur var det får vi något svar på varför man gick emot sitt eget fullmäktigebeslut att Hamnterminalens investeringar skulle ha full hyrestäckning för investeringen. Trots att man blev informerad om sakförhållandena av Fastighetsingenjören Lennart Karlsson inför kommunstyrelse att hyresavtalet inte täcker investeringen så tog man beslut om att skicka det vidare till fullmäktige utan reservation.


Tyvärr så finns det fortfarande politiker kvar i kommunstyrelsen efter den fadäsen som visat så tydligt att de inte respekterar det uppdrag de fått av väljarna fullt ut . Men förr eller senare så springer verkligheten i kapp och man kommer att få förklara sig vilken man vill eller inte.


Det mest anmärkningsvärda är väl att man inte respektera sina egna fullmäktigebeslut där förutsättningarna klart deklarerar vad som gäller för investeringen. Att sen ordföranden i fullmäktige på den tiden inte riktigt förstått sitt uppdrag genom att inte reagera kanske ändå klart visar att han  inte riktigt räckte till i sitt förtroendeuppdrag.


Tänk att under tre år i bloggen blivit beskyllda för att ljuga inför lagen, att man inte har någon ordning, att man inte brytt sig om hur man sköter sitt förtroendeuppdrag, att man inte respektera kommunallag, fullmäktigebeslut, eller inte följer de direktiv som avser upphandlingar med offerter , tänk att hela tiden bli beskylld för mygel och för olika saker i sitt förtroendeuppdrag som borde vara rena kränkningar och ett fullgott skäl för en polisanmälan om det är osant.


 Att man tar sån skit utan att vilja försvara sig och klargöra varför ni behandlat innevånarna så respektlöst i ert förtroendeuppdrag under en massa år ,. . Vad säger det om dagens politiker i Åmål..




Av tommy norum - 20 april 2013 18:20






Vårmarknad i Åmål

Åmål, Lördag

Det var mycket folk ute i Åmåls centrum när det var dags för den traditionella vårmarknaden.
 
skriver nwt i dag  Läs mera : http://www.nwt.se/dalsland/article1295439.ece 
 
 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards