Alla inlägg under mars 2013

Av tommy norum - 26 mars 2013 08:16



En överkänslig debatt

LEDARE  

Det är nästan omöjligt att seriöst och konstruktivt debattera invandrings- och asylfrågor i Sverige. Vill du ändå göra det får du passa sig, väga sina ord på guldvåg och tassa som en katt kring het gröt. Och då är det ändå långt ifrån säkert att du slipper få din människosyn ifrågasatt, eller något ännu värre. Inte undra på att vi aldrig verkar komma någon vart.   Läs mer  /http://www.expressen.se/ledare/ 
 
Moderaterna har lyckats med konststycket att ge en historiskt generös migrationspolitik ett inhumant ansikte.
 
 
Med en migration på runt 100 000 människor om året - räcker välfärdens resurser till det?
 
På några punkter är lagstiftningen alltför hjärtlös. Döende patienter, exempelvis, beviljas inte uppehållstillstånd om inte vården här leder till någon varaktig förbättring. Men den som kräver en helt ny ordning i synen på sjukdom borde också förklara hur det ska gå till i praktiken.
 
Men om alla barnfamiljer som har fått avslag vet att det räcker att gå under jorden i några år för att få det beslutet ändrat har vi skapat väldigt starka drivkrafter för att ignorera avvisningsbeslut. Vill vi verkligen medverka till att ännu fler barn hamnar i skuggsamhället?
 
 
Kalla det nationell egoism eller realism. Men faktum är att ingen välfärdsstat har avvecklat sig själv frivilligt genom att tillåta fri invandring.
 
Av Anna Dahlberg
anna.dahlberg@expressen.se
 
 

Av tommy norum - 25 mars 2013 07:56

Något för alla på Åmålsmässan

Näringsliv i samverkan

Årets mässarrangemang var välbesökt. Tusental besökare botaniserade bland utbudet av varor och tjänster i tennishallen.
– Det är kul för hela familjen, menade Magdalena Hermansson, nyinflyttad åmålsbo.
 

Av tommy norum - 25 mars 2013 07:00










 



Vad har den typiske Centerväljaren för  profil frågar sig nog många ?


Att centern hoppat mellan tuvorna under åren och stött den regeringskonstalation som gynnat bönderna under åren är ingen hemlighet. Att centern även i kommunalpolitiken försöker driva sina egna intressen där väl vindkraften är det som så tydligt visats där man till och med i Åmålspolitiken gav sina meningsmotståndare epitetet bråkstakar när man inte fick stöd för sina tankegångar att göra hela kommunen till en vindkraftspark.



Men med det programmet som nu tagits fram så verkar det som det är trottoarbönderna i Stockholm som man lägger ner krut på att försöka få över att rösta på Centern.

Det blir nog en hård kamp mellan Miljöpartiet som också har en stor väljarbas i storstadsområdena där då Stockholm har stor betydelse.

Centerpartiet som hållits uppe av en befolkningen med rötter i bonderörelsen ser att underlaget i den kategorin håller på att dö ut och måste nu börja profilera sig mot andra grupper.  Så nu skall väl alla åka kollektivt, vargen skall ha ett heligt revir liksom vindkraften i hela Sverige utom i Storstadsområdena.

Risken är väl att Centen kommer att fokusera sig på problemen där man kan få mest röster att inhandla och lämnar resten av Sverige åt sitt öde. Det är i den andan med hjälp av skickliga politiker som Center agerat under nittonhundra talet, där man utnyttjat sin vågmästarroll för att  låta sina väljare, Bönderna, få ut mesta möjliga av samarbetet.

Utpressning kanske vore ett bra ord för det som vanligtvis brukar kallas politik där skickliga personer inte varit sena att utnyttja partiets  vågmästarroll.  Ett faktum som innebar  Europas  högsta matprser under många år blev det pris som medborgaran fick betala för Centerns ( utpressning )  politik.



Beslut på centerstämman



Centerpartiets nya idéprogram ersätter det som antogs 2001.


Centern ansluter sig nu uttalat till liberalismen. Men det är en liberalism som är social, decentralistisk och grön. Den är jordnära och frihetlig. Den bygger på rättvisa och hållbarhet. Partiet benämner sig nu också som ett feministiskt parti.


Centern är för öppna gränser, fri rörlighet och en generös- och human flykting- och invandrarpolitik.


Centern vill införa en författningsdomstol.


Samhällets beslutsmodell ska utgå från "federalistiska principer".


Skatteskalan ska göras "mindre brant", det vill säga lägre marginalskatter.


Visionen är ett samhälle utan kärnkraft.


Sverige ska på en generation bli ett samhälle med 100 procent förnybar energi, helt fritt från fossil energi.




 

Av tommy norum - 25 mars 2013 07:00


 SVD KULTUR.



BERGLINS

SÖNDAG



 



Av tommy norum - 23 mars 2013 20:11


En överkänslig debatt

LEDARE i NWT.

Det är nästan omöjligt att seriöst och konstruktivt debattera invandrings- och asylfrågor i Sverige. Vill du ändå göra det får du passa sig, väga sina ord på guldvåg och tassa som en katt kring het gröt. Och då är det ändå långt ifrån säkert att du slipper få din människosyn ifrågasatt, eller något ännu värre. Inte undra på att vi aldrig verkar komma någon vart. 
 

Av tommy norum - 22 mars 2013 07:00

















Ironin är snarare riktad mot dem som okritiskt följer hans ( Tommy Norum )  råd och omsätter dessa i handling skriver Sune Tholin i sitt svar till en insändare där han kallas despot i PD: s Synpunkt.



not: Vi får väl vara glada att inte kommunledningen dansar efter Sune Tholins pipa då har vi fortfarande befunnit oss på ruta ett utan någon förändring i den politiska förvaltningen med en fortsatt  oreda  utan dess like som kostat medborgarna miljoner i onödan.  

  

Är Sune Tholin en Despot och skvallerkäring och patetisk, det är frågan ?


Om nu Sune Tholin menar att den nu sittande majoriteten som helt lämnat den politiska styrningen som innebar saknaden av rutiner för att säkerställa medborgarnas gemensamma tillgångar , så kanske jag har ett finger med i spelet genom att blottlägga de fel och brister som t.ex att man struntade i kommunallagen, där en majoritet av politikerna i fullmäktige blev totalt grundlurade när man presenterade utfallet av verksamheterna och där Pd med Sune Tholin intog en total tystnad .


Att den sittande majoriteten med Centern började skruva på sig när avslöjande efter avslöjande av hur illa ställt det var med hur politikerna skötte sina förtroendeuppdrag och där väl kulmen på avslöjandet var när både vårt Kommunalråd Kurt Svensson och förvaltningschefen Tommy Jingfors ljög åklagaren mitt uppe i ansiktet och förnekade subventionen på närmare en halv miljon om året i hamnterminalaffären.

Sune Tholin på PD är väl den nu enda levande person som inte vill ta åt sig det faktumet att det var en subvention det var frågan om.

En affär som med vindkraftsfrågan gjorde att medborgarna tappade förtroendet för Centerns sätt att driva politik på . Ett konstaterande när man så övertgande i valresultatet gav uttryck för att nu får det vara nog.  Och frågan är väl om Centern kommer att resa sig mer och få förtroende att styra kommunen med det bagage de lämnade efter sig. 


Att PD :s medarbetare sprungit på stadshuset varje dag i åratal där man tar del av protokoll utan att reagera hur illa ställ det var med hur politikerna förvaltat våra tillgångar kanske ändå säger en del om den kompetens som finns i PD huset.


Det där med att följa bestämmelser och kommunallagen det var något som Sune i sin krönika påpekade att det var det inte var så noga med , om det skulle hända något i kommunen. Så avslöjandet om hur man skötte sitt uppdrag där kompisen Tommy Jingfors hade en framträdande roll i det regelvidriga sätt att spendera våra skatter på togs inte emot med blida ögon av PD: s ledning .


Där försökte man i stället att misskreditera budbäraren genom att i Sunes krönika påstå att han minsann inte skall komma med påpekande om fel i kommunen när han själv lurat kommunen i en fastighetsaffär. Som vanligt så poppar det upp osanningar som mer påminner om de forna Öststaterna där man inte drog sig för att i den stadskontrollerade massmedia hitta på vad som helst för att på något sätt få budbärarna till alla verka suspekt och att det inte finns någon trovärdighet i hans avslöjande.

Så Sune Tholin, jag tror nog att samtliga politiker i alla politiska läger tagit åt sig av mina avslöjanden och förstå att en förändring måste till för att säkerhetsställa medborgarnas rättigheter i fortsättningen. En förändring som nu sakta men säkert håller på att ske till förtret för Sune Tholin och som han till och med i sina krönikor har mage att ironisera över.


Så om man lyssnat på Sune Tholin då har vi varit kvar i det träsk där ordning och reda, ljug och förflyttningar av budgetmedlen till verksamheter där de inte hör hemma, där kommunallag var något suspekt som man inte behöver bry sig om , där tuta och kör i våra investeringar utan ordentliga underlag för fullmäktige att gå till beslut på var det vanliga, där ljug och undanflykter var signum i vissa förvaltningar , där man begärde pengar för underhåll av våra fastigheter men som sen användes till annat. Och detta mitt framför ögonen på PD: s medarbetare utan att de reagerade, trots att de fick alla fakta serverade på bordet.


Så ironin om att våra politiker om inte okritiskt men kritiskt följer mina råd som jag förmedlar i bloggen kanske våra medborgare skall vara tacksamma för. Att de sen inte vill dansa efter Sune Tholins pipa förstår jag med det facit om den desinformation , undangömning av fakta och allmänt skitprat som förmedlas i hans krönikor om politiker, tjänstemän och bloggares inställning som  inte sammanfaller med hans egen uppfattning.


Om någon är intresserad av som har skrivits i inlägg och som Sune Tholin har så svårt att till sig kan ju gå in på kategorin kommunpolitik i bloggen , börja på flik 25 som är 2010 där får man en bild av vad Sune Tholin betraktar som strunt i rapporteringen om hur tjänstemän och politiker förvaltar vårt pund.


Så det där med Despot, skvallerkärring, patetisk och att sakna trovärdighet med andra oskrivna uttryck över hans person kanske inte är helt tagna ur luften.







Av tommy norum - 21 mars 2013 15:35



Lokal mässa lockar utställare

ÅMÅL

Ett 60-tal utställare deltar i den så kallade Åmålsmässan som genomförs för tredje gången i Åmåls Tennishall under helgen.
 
Det är lokala företagare som deltar med ett brett utbud av varor och tjänster. Under lördagen blir det också föredrag med näringslivsfysiologen Fredrik Paulún medan guldmedaljören i Paraolympics; Anders Olsson, håller föredrag på söndag.

Mässan föregås av en näringslivsfest på fredagskvällen där bland annat Årets företagare ska utses.


skriver nwt i dag. http://www.nwt.se/dalsland/article1277630.ece

Av tommy norum - 20 mars 2013 07:00

                                                  


                                                  


                                             
                                                  


                                                  




                                                  


                               

Han har det inte lätt, vår mediaguru Sune Tholin, när han försöker återspegla verkligheten i sina krönikor i PD.


Det gäller framförallt affärerna runt Hamnterminalen som han inte riktigt förstår eller vill förstå kan man tänka. Här vill han gärna utesluta de mest elementära verkliga uppgifterna i sin rapportering . Där researchen över händelseförloppet är lika dålig som i många andra inlägg i han krönikor när han försöker raljera med uppgifter som bara finns i hans eget huvud. Jag tror nog att Sune behöver skaffa sig en annan mullvad på Stadshuset för att inte i slutänden totalt tappa förtroende inför läsarna .


Tänk att mina besök på stadshuset det sista året som resulterat i en träff med vårt kommunalråd och en med vår sparkade kommunchef, i Sunes sinnesvärld blir som han uttrycker i sin krönika , påståendet att jag med den besöksfrekvensen skulle verka som inspiratör och rådgivare åt kommunledningen. Kanske ytligare ett bevis att PD:s rapportering inte besitter den trovärdighet som läsarna förväntar sig av en lokaltidning.


Jag tror nog att Sune Tholin skall sluta dra slutsatser av vad tjänstemän , som har svårt att få dagen att gå i sin tjänsteutövning , och som inte sitter med i någon ledningsgrupp , förmedlar för budskap med sina synintryck vad som sker på stadshuset. Det hela blir både patetiskt och på gränsen till noja när man år efter år vägrar att rapportera verkligheten med utgångspunkt från fakta.


En skvallerkärring som slänger ut sig påståenden i sin tidning utan att det finns ett uns av sanning är väl en bra beskrivning på SuneTholin, ansvarig utgivare för PD .   

                     



                                                  


                                                  


                                                  


                                                  


                                                 


                                                  


                                                  


                                                  


                                                  


                                                  


                                         

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards