Direktlänk till inlägg 14 februari 2013

Snöröjning har blivit en jämnställighetsfråga för Socialdemokraterna-

Av tommy norum - 14 februari 2013 07:00

 

Att lyfta fram Jämställighetsfrågor i snöröjningen som de två Socialdemokraterna gjorde härom veckan kanske speglar lite av vilka perspektiv man har på jämställighet i samhället. 

Cajsa Branchetti Hallberg.Laila Andrén

Cajsa Brandchetti Hallberg                Laila Andrén


Andrén och Branchetti Hallberg, letar tydligen efter jämställighetsfrågor som man kan ta politiska poäng på genom påpekande att man även i snöröjningen skall ta hänsyn till genusperspektivet. 

Att prioritera cykelvägar i vinterlandskapet kanske ändå säger en del om hur är det egentligen med verklighetsuppfattningen när man skall prioritera cyklar i ett väderläge där cykeln borde vara det minsta man tänker sig  som fortskaffningsmedel.

Bilar prioriteras före gång och cykelvägar, bilar prioriteras före de som åker kollektivt vilket är ett färdsätt som i stor utsträckning används av kvinnor på väg till och från förskolan säger de två Socialdemokraterna . 

Frågan blir väl då vad använder kollektivtrafiken för infrastruktur som inte har behov av en bra snöröjning  ?  


Det är nog så att utryckningsfordon där ambulans och brandkår och polis framkomlighet är de absolut viktigaste  prioriteringar för snöröjarna.  Hela transportsektorn där lastbilar med gods till och från våra industrier hör också till det som måste prioriteras för att samhället inte skall stanna upp.  Våra skolskjutsar med taxi och bussar är också beroende av att snöröjningen fungerar,  likaså vår kollektivtrafik . 


Sen är det nog så att det är en liten del av våra anställda i verksamheterna  runt om i kommunen som är småbarnsföräldrar och att då med utgångspunkt från ett genusperspektiv och att de skulle vara viktigare än andra i hur våra snöröjningsresurser borde prioriteras kanske inte är så genomtänkt när man använder politiken för att prioritera sina egna behov av samhällets resurser.

     

Att sen föräldrarna ibland har svårt för att de inte har nyplogade gångbanor och cykelvägar får man nog stå ut med . Lämna cykeln hemma vore väl den naturliga reaktionen vid ett snöoväder. Nej istället så gör man det till en jämställighetsfråga när snösvängen inte räcker till för att tillfredställa alla behov av röjning. 


Man kan ju hoppas att Socialdemokraterna i fortsättningen hittar frågor att ta upp i fullmäktige som speglar de verkliga problemen i samhället än att i jämställighetens namn försöka göra en höna av en fjäder.  Med sådana utspel i politiken så  diskriminerar man sig själv till att bli en politiker utan  tillstymmelse till eftertänksamhet och sunt förnuft. Vi har haft nog av den varan i Åmålspolitiken.           

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 25 feb 20:03


                          Olle Englund en känd Åmåls profil  som dokumenterat stadens liv och rörelser med sina filmer på 50-60 talet.      ...

Av tommy norum - Tisdag 25 feb 14:15

  Över 60 % av de tillfrågade  Socialdemokratiska kommunalråden försöker få Stefan Löfven att klippa trådarna till den marionettdocka han uppfattas som där L,C V och MP drar i trådarna för att få genom sin generösare flyktingpolitik och där S...

Av tommy norum - Torsdag 20 feb 12:49


    Obegåvade kommunalpampar finns det tydligen många av runt om i Sverige speciellt inom de s-styrda kommunerna.Mot allt sunt förnuft så var det många kommunalråd som efter det stora flödet av migranter 2015 lovordade den migrationspoli...

Av tommy norum - Onsdag 19 feb 13:53

Livet i Sockholm på 1950 talet   Lekande barn i ett gammalt militärflygplan på Gärdet Fotograf Hernried, Karl Heinz   Korvgubbe vid Gamla stan .   Cyklister vid slussen.   Rivninga av hus i Klara    Isjaktstävling någon stan ...

Av tommy norum - Måndag 17 feb 11:35


    När Socialdemokraterna pratar om att de är en garant för en fortsatt välfärd - något som de har svårt att leva upp till i verkligheten vilket också sätter det sina spår hos väljarna. I vanlig ordning så letar den S-ledda regeringen  ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13 14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se