Direktlänk till inlägg 24 januari 2013

Skall folkpartiet ha någon framtid i Åmål så får man nog börja se om sitt hus.

Av tommy norum - 24 januari 2013 11:50


Thomas Olson

Thomas Olson FP


Bristande ledning och kontroll av Samhällsbyggnadsnämnden ( med Folkpartisten Thomas  Ohlsson som ordförande ) klargör vårt Kommunalråd Michael Karlsson (s) i Pd är osaken till den situation som nu ridhusbygget befinner sig i. 


Hamnterminalen, Örnäs camping. Sporthallen, Konstgräsplan, Höghedens skidanläggning, Ishallen,

Badhuset, Konstsnöanläggningen i Hannebol och nu senast Ridhuset. Jag kan nästan med 100% säkerhet påstå att inte en enda av dessa investeringar har gått efter de riktlinjer och förutsättningar som presenterats för fullmäktige av Thomas Ohlson för att få dessa att ställa upp på investeringen med våra skattepengar.


Men tyvärr så har det saknats intresse hos våra politiker att följa upp investeringarna för att kontrollera att man fått det man beställt och med det pris som presenteras för kommunstyrelsen  och i sista hand fullmäktige.


Inte ens i dagens datum har våra politiker en aning om vad slutsummorna hamnade på i de flesta av dessa investeringarna och om förutsättningarna för den finansiering och intäkter har någon realitet i verkligheten och som man tog beslut på. 


Skamligt får man väl säga att vi fått ett gäng politiker som inte bryr sig hur våra skattepengar används.

Majoriteten i den gamla Samhällsbyggnadsnämnden hade väl Centern, med folkpartisten Thomas Olson som ordförande och som det har visat sig med facit i hand totalt olämplig för sin uppgift. 


Att vi fortfarande har politiker i den nya förvaltningen med Säffle som varit med i eländet som man ställt till med understryker väl bara att de politiska partierna totalt struntar i följderna i vilka kandidater man tillsätter på de politiska posterna när man har facit i hand över deras gärning.


När man som i den gamla Samhällsbyggnadsnämnden nu vet att de hela tiden mörkade den verkliga tillståndet om investeringarna, man förflyttade kostnaderna i olika verksamheter för att dölja det faktiska förhållandet för allmänhet och fullmäktige.

Som spindeln i nätet satt folkpartisten Thomas Ohlsson som struntade i allt som har med sunt förnuft och att följa de arbetsrutiner  och arbetsordning som fullmäktige bestämt skall trygga medborgarnas rättigheter och samtidigt vara en garant att våra gemensamma resurser förvaltas på ett för medborgarnas bästa sätt.


Inga analyser, inga kontroller, på många arbeten inga anbud , man budgeterade för fastighetsunderhåll som sen användes till att stoppa i andra hål , ett förhållande som då har satt sina spår i det fastighetsbestånd som Samhällsbyggnadsförvaltningen var ansvariga för. Vad har man för politisk ledning i folkpartiet som fortfarande har förtroende för en person som så totalt saknar allt , sunt förnuft, respekt för vår högsta politiska församling och med facit i han blivit en katastrof för oss skattebetalare. 


Det är de helruttna frukterna av den förvaltning med folkpartisten Ohlsson som dirigent som vi nu får ta del av titt som tätt.

Högheden som presenterades vid köpet bara skulle kosta en miljon. Hur många miljoner som man nu slängt ut under åren är det ingen som vet. Ridhuset har vi fortfarande inte sett slutet på för att inte tala om Hamnterminalen där man totalt lurade skjortan av fullmäktige med hjälp av kommunstyrelsen när man tog beslut på en halverad hyra med utgångspunkt från kommunens kostnader.

 Badhuset där i förutsättningarna för varmbassängen investering också ingick betydande intäkter, hur blev det med dem tro. Bollhallen som i förutsättningarna både var högre intäkter i då redan fulltecknade hallar. Inga vaktmästartjänster eller underhållskostnader fanns med och som grädde på moset så påstod den politiska ansvarige centerpartisten att skolans del i investeringen skulle betalas med högre elevantal som skulle lockas till skolan.

Kanske är det på tiden att de politiska partierna rensar upp i leden innan man de ställer till med mer olagligheter och felbeslut som drabbar oss medborgare i framtiden.

                       

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards