Alla inlägg den 28 april 2012

Av tommy norum - 28 april 2012 09:18

Lisbeth Karlsson (C) använder Åmåls kommuns hemsidas visionsförslag för medborgarna till att föra fram sina personliga åsikter om politiska beslut som inte riktigt gått som hon tänkt sig.


Tyck om Åmål, ja jag tycker redan om Åmål säger Lisbeth Karlsson i tyck om Åmål och fortsätter , och har under åren tyck mycket om Åmål. Jag var den som fick utstå allt skäll i media från de som bedrev hemska namninsamlingen inför det fantastiska projektet med Södra Hamnplan och Kulturmagasinet Åmål . Jag fick ett mail som gick till alla politiker där det ställdes en massa frågor. Slutfrågan gällde att få reda på exakt vad som var på gång och varför man från ledande håll ljög? Jag var den enda politikern som svarade på detta mail med en motfråga: Vem eller vilka skulle ljuga om vad och varför? Fanns ingen sanning att berätta! Då hittade man på! Gjorde skisser som inte hade någon relevans tex...Meningen var att att man utifrån vad som framkommit genom Moa Björnssons projekt om Gamla kyrkan skulle göra ett större utvecklingsprojekt gällande Kulturmagasinet Åmål och området runt omkring, dvs Södra Hamnplan. Statens kulturråd skulle medverka och Stefan Jacobsson hade lagt ner ett enormt arbete på detta. Men, ett antal bakåtsträvare satte p för detta säger Lisbeth Karlsson. Måtte vi nu denna gång genom Tyck om Åmål få fram alla som säger JA till utveckling och vill medverka i en dialog om Åmål som den dialog som en gång var tänkt kring Södra Hamnplan!

 (Att sen Michael Karlsson ( S ) i dagens PD påstår att informationen till medborgarna sköttes uruselt i affären och som kanske blev den utlösande faktorn som fick till denna hemska namninsamling . Ett faktum som tydligen gått Lisbeth Karlsson ( C ) helt förbi )


Dessa bakåtsträvare som kanske har  skaffat sig en mer nyanserad helhetsbild av projekten borde nog  reagerat betydligt tidigare på Centerns härjningar i den kommunala ekonomin . Vi har skräckexempel i skidbacken, ridhuset, fotbollshallen, hamnterminalen, stadshotellet , badhuset, den nya båtfarleden till Mellerud , där man gick in i investeringen med ofullständiga underlag för drift, kapitalkostnader och framtida underhåll. Kostnader som nu poppar upp lite överallt i den kommunala verksamheten. Något som kostat skattebetalarna miljoner i onödan.

Kostnader som man sen fördelade ut i olika verksamheter där de inte hörde hemma för att i någon mån dölja sina misstag.  Centern med Lisbeth Karlsson var beredd att fortsätta i samma spår med kulturmagasinets investering. Att stirra sig blind på bidragsdelen utan att skicka med pengar till drift, underhåll och kapitalkostnaderna var väl det som gjorde att förslaget hamnade i papperskorgen med den nya politiska ledningen. Det skall man ha all heder av tycker nog de flesta skattebetalande medborgare i kommunen.


 Att sen utrycka sig i ord som hemska namninsamlingar när medborgarna oponerar sig mot att politikerna inte vill lyssna säger väl en del om Centerpartiets inställning till sina väljare både här och i vindkraftsfrågan.


Dagligen får vi bekräfftelse på akuta behov inom våra kärnområden . En fingervisning om vad Centerns ekonomiska politik i decennier ställt till med för oss medborgare och som vi dyrt får betala årtionden framåt. Ändå finns det politiker i den massmediala etern som inte tagit år sig den verklighet vi lever i utan fortsätter som ingenting har hänt. Bedrövligt.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards