Alla inlägg den 24 april 2012

Av tommy norum - 24 april 2012 10:09

  Nu ser vi resultatet efter den förra politiska konstellationens härjningar i de kommunala verksamheterna när företagarna sätter betyg på kommunen . När nu  facit på tillämpningen av lagar och förordningar i den kommunala verksamheterna kommer upp på bordet där man struntade i både offerter, kommunallag och en allmänt slarv i verksamheternas, så vore det väl konstigt om inte detta skulle ge utslag i företagarnas förtroende för kommunens politiker .

Att sen hela sättet att handskas med våra skattemedel gör att vi får dras med en av Sveriges högsta kommunalskatter lång tid framöver gör ju inte saken bättre. Förövrigt har väl inte bara företagarna tappat förtroendet utan en stor del av medborgarna börjat förstå  när  resultatet nu kommer upp på bordet  efter  den totala nonchalans man visat i sitt förtroende uppdrag i  förvaltningen av  våra gemensamma tillgångar  under decennier , och det utan att någon reagerat.


Att sen arbetslösheten som enskild punkt rankas lägst i förtagarenkäten slår väl lite tillbaka på företagarna själva när de inte lyckas att utveckla sina företag bättre att det ger nya arbetstillfällen. Kommunen har nog små möjligheter att styra arbetslösheten i småkommunerna. Sen kan man ju fråga sig vilken service företagarna förväntar sig att kommunen skall ställa upp på  inte är väl det subventionerade hyror får vi hoppas  eller andra tjänster för att hålla sina privata företag flytande i en marknadsekonomi.


 Det är bara att bita i det sura äpplet och kämpa på och hoppas att politikerna nu har hittat sin roll i det politiska livet, ta till sig de lagar och förordningar som de själva varit med och beslutat om.


 Det som förvånar mig mest är att många sittande politiker fortfarande stönar sig kvar i politiken utan den minsta självrannsakan av vad de ställt till med  under åren .   Att man inte har vett att skämmas.    

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards