Alla inlägg den 12 april 2012

Av tommy norum - 12 april 2012 12:45


 


En intressant läsning  från advokatfirman Halldin som företräder Dalbo båtar i tvisten mot Åmåls kommuns skattebetalare när de kommenterar kommunens inlägg till Vänersborgs Tingsrätt.


Att i svaret hänvisa till att det har stått kommunen fritt att göra en myndighetsbesiktning om de så önskat i panncentralen.  Men problemet för Dalbo båtar är väl att försöka förklara varför han inte följt hyreskontraktet skrivelse där det klart framgår ansvarsförhållandena mellan hyresgäst och  kommunen som ägare.

Där står det klart i  formuleringen  att   hyresgästen skall ombesörja åtgärder som försäkringsbolag, miljö och hälsoskyddsnämnd, byggnadsnämnd eller annan myndig kan komma att kräva för lokalens  nyttjande enligt detta avtal .  Ett klart avtalsbrott gentemot det hyresavtal som Håkan Skoogh skrivit under och som kan vara  det som indirekt  ställde till att brand  uppkom i  panncentralen.

Att sen komma och begära skadestånd för sitt slarv att inte bry sig om varken myndighetsbesiktning eller sotning enligt brandlagen  är väl en aning makstarkt kan man tycka. Att sen Håkan Skoogh försökte ordna till det förhållandet genom ett försök att få  skorstensfejarmästaren att skriva ut ett intyg i efterhand stärker ju bara bilden av vilket ansvar  hyresgästen har haft .

Att sen inte Håkan Skogh med sina  advokater i  Halldin har förmåga att  förstå kommunens dilemma i hela affären där man gått ut och skrivit avtal med en enskild företagare utan den minsta kontroll på avtalets innebörd med  en hyresnivå som man inte får täckning  mer än i stort sett halva  kapitalkostnaden för investeringen., ett klart brott mot kommunallagen  Att fortsätta på den inslagna vägen  när nu pappren kom på bordet om eländet var  politiskt omöjligt för den nya politiska ledningen när nu  de blev befriade genom branden från det skandalösa avtal man  låtit upprätta. 

 När nu kommunen fått ett hyresavtal som kommer i närheten av  täckningsgraden i kostnader så klampar  Dalbo båtar in och vill ha  skillnaden mellan den  nya hyran och den han betalat med påstående att det är hans förtjänst i hans nerlagda arbeten som  gör att kommunen kan ta ut den högre hyran. En intressant läsning av inlägget från advokat Björn Larsson Advokatfirman Halldin, företrädare för Dalbo båtar där man  glider på orden utan någon egentlig supstans i det man försöker förklara i  saken  till tingsrätten..


Vi får väl se när Sune Tholin tar fram sin Svarte Petter  som står och väntar på slutstationen har att komma med . Eller är det bara ett desperat försök att skrämma politikerna till lydnad  ?

Fortfarande råder total tystnad från de ansvariga politikerna som på sin tid llät affären  löpa linan ut trots information om sakläget av tjänstemännen så valde man att gå emot sitt eget fullmäktigebeslut i frågan där full hyrestäckning var ett krav för investeringen i Hamnterminalen.         

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards