Direktlänk till inlägg 23 december 2012

Nu får vi ser vart det bär i väg i den ekonomiska tvisten om Hamnterminalen hyressättning.

Av tommy norum - 23 december 2012 07:00

 


Vi ser att Dalbobåtar har kallat in 10 vittnen i tvisten om ekonomisk ersättning efter branden i hamnterminalen för att styrka sin sak. Nu kanske vi för se och höra hur våra politiker och tjänstemän i sin gärning uppfattas gå ut och lova saker lång utanför sina befogenheter ..


Tommy Jingfors, förra förvaltningschefen för samhällsbyggnadsnämnden, och vårt förra kommunalråd Centerns Kurt Svensson, som skall vittna i båda sidorna, har tidigare pratat sig samman inför rättväsendes representant när man blev ertappad med byxorna nere i att strunta i kommunallagen där man utan skrupler ljög om de rätta förhållandena i Dalbobåtars halv miljoners årliga hyressubvention.


Kan det vara Juridikprofessorn som Håkan Skogh söker stöd hos är den Svarte Petter Sune Tholin har försökt skrämma våra styrande med för att ta parti i hans sak, eller ?

.

Vi får väl se om Håkan Skoogh kan verifiera sina påstådda utlägg  som gör att han anser sig ha rätten att få ta del av den hyresökning som kommunen fick i  hyresförhandlingarna med den nya hyresgästen.

Att man nu nästan fick en hyra i en upphandling som täcker kommunens utlägg på ca 13 miljoner som blev slutsumman på det gamla byggets kostnader i en byggnad som kostat ca 30 miljoner att bygga upp faller tydligen inte Håkan Skogh i smaken utan anser sig ha rätt till skillnaden mellan den nya hyran och den subventionerade i hans gamla hyreskontrakt.


Han var själv med i förstadiet i förhandlingen med ett  inlämnat skambud i ett hyreskontrakt  för den nyuppförda hallen som  låg långt under för att täcka kommunens investeringskostnader i tron  om att han var den enda sökande.  Att han sen lyckades få till ett nytt bud när han förstod att det fanns andra som vara intresserade att hyra lokalen,  fortfarande  långt under det som låg, men där konsekvenserna blev att det nya hyresgästens bud sänktes för att  ligga i nivå strax över Håkan Skoghs hyresbud.


Att våra tjänstemän som var involverade i hyresförhandlingarna inte tog Håkan Skoghs parti utan såg till kommunens bästa var ju ett tecken på att de förstod sin uppgift i sin tjänsteutövning.

Detta  gillade inte kretsen runt Sune Tholin som i ett tidigt stadium gjorde klart att det subventionerade kontraktet som kostade skattebetalarna en halv miljon om året skulle fortgå.

Här skrevs det om moral, det överklagades , Sune Tholin sade upp sitt uppdrag  som representant i Dalslands kanal , det skrevs artiklar med påtryckningar i PD osv. 


Politikerna stod på sig och gjorde klart att det är medborgarna och i och med det skattebetalarnas intresse de är valda att förvalta på bästa sätt . Inte enskilda medborgare med tidningsägare bakom ryggen som det ibland verkar tro sig få sin vilja igenom att använda sin tidning som opinionsbildare.

 
 
Ingen bild

Karl Bertil Jonsson

23 december 2012 16:16

Ok. väldigt vad du gnäller på Håkan Skoogh. Kommunen har hela tiden vetat vem de hyrde ut Hamnterminalen till och borde nog ha förstått att kontinuerlig översyn besiktning var naturligt. men titta bara på vad många år vi haft en djurpark som saknar godkända papper på verksamhet..De som styr och ställer i Åmål har nog ingen verklighetsuppfattning. jag vill mena att det är kommunen som äger byggnaden som borde sett till besiktning mm . och nu har ju kommunen köpt och betalat (fullbetalt) panncentral, men de tänker inte på besiktning!. går även att jämföra med de bilar kommunen hade från stenberg Bil ingen koll på avtal och kommen blev stämd ..fins nog flertalet liknande fall där kommunen mörkat kostnader för att slippa visa sig i rampljuset.Det är bara att bita i äpplet och betala Dalbobåtar en skälig summa för deras arbete med Hamnterminalen. Något borde det vara värt, i dag står där en topp modern byggnad till ett värde av ca 30milj och den hyr kommunen ut för ca 1milj om året. detta låter billigt!! och frågan är vilket år åmåls kommun har kostnadstäckning för detta bygge och övriga investeringar som gjorts med bryggor spolplattor reningsverk restaurering av kaj kanten mm. har för mig att Dalbobåtar var villig att betala hyra från dag 1.. det var bättre förr!

tommy norum

23 december 2012 17:08

Det kanske visar sig att Dalbobåtar har fått betalt för sina arbetsinsatser och material i hamnterminalen. Vad är det då kommunen skall göra upp ned Dalbobåtar ? Har man ett underskrivet hyresavtal som talar om vilka skyldigheter man har till hyresvärden så får man väl vara så alert att man påpekar vilka skyldigheter man inte vill ta på sig innan man skriver på , eller ?
Att bara strunta i skrivna överenskommelser låter sannerligen inte speciellt seriöst. Att sen hela samhällsbyggnadsnämndens med både politiker och tjänstemäns agerande i frågan skvallrar om att de inte riktigt lever upp till det vi medborgare förväntas oss av de som skall förvalta våra tillgångar. Vi har ju fått bort den gamla tjänstemannaledningen som bar ansvaret , får vi sen bort de politiker som fortfarande sitter kvar som representanter för kommunen i den nya förvaltningen med Säffle som huvudman där folkpartisten före detta ordföranden Thomas Olson som bar det politiska ansvaret för den kultur som växt fram där ordning och reda s , uppföljningar av investeringar saknades, som inte brydde sig om fullmäktigebeslut, som kom med osanningar inför fullmäktige blev vardagsmat i hur verksamheten sköttes. Vi får väl hoppas att Folkpartiet om de fortfarande vill ha ett förtroende i politiken gör sig av med dessa politiker som inte riktigt räcker till , men i sitt agerande fortfarande låtsas begripa vad det politiska uppdraget går ut på.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

23 december 2012 19:31

Nu är jag inte så väl insatt i de olika turerna runt allting som rör kommunens görande och låtande. Men finns det inte en röd tråd i det hela? Och den röda tråden är kunskap. Och en av dem som lindat denna röda tråd runt halsen på kommunens ekonomi, heter inte han Tommy Jingfors?

Vilka kunskaper har den mannen? Den utbildning jag hört att han har är att han är utbildad till lektant på dagis; "Fritidspedagod" tror jag det heter. Jag är inte hundra på detta så egentligen ska jag låta det vara osagt. Men det går väl att kolla upp. Och om det nu stämmer att han endast har den utbildningen så undrar man ju vem som anställde honom så högt upp i hierarkin i kommunen.

Felet är att fel personer, med fel utbildning, får bestämma om viktiga saker som rör så stora pengar. Har inte kommunen tillgång till en utbildad jurist och en kunnig ekonom som de kan konsultera i liknande frågor nu när de själva tyks vara analfabeter i de olika sakfrågorna.

Och finns det ingen uppstrukturering där man organiserat och chemalagt sina åtaganden inom kommunen?

Allt verkar mycket skumt. Och det är med en viss bävan man ser fram emot hur det hela ska sluta med en sådan ledning av kommunen.


.

 
Ingen bild

Åke Olsson

24 december 2012 11:33

I mitten av 80-talet,när en ny nämndorganisation skapades,blev Tommy Jingfors,utbildad fritidsledare och f.d föreståndare för ungdomshuset Å-gården,numera Cafe Oskar,utsedd efterträdare efter Kaj Lovell då ny VD för ÅKAB. Innehållet i den nya förvaltningen blev VA-teknik,gator och vägar,fritidsanläggningar,bibliotek och kultur,städning.Ett mångsidigt uppdrag,vilket kräver både god utbildning och kompetens.Om flera kandidater fanns vid tillfället,kan enbart Jan-Evan Mollwing dåvarande socialdemokratiskt kommunalråd,ge korrekt svar på.Om min minnesbild sviktar ges härmed tillfälle till rättelse.

 
Ingen bild

Åke Olsson

8 januari 2013 12:02

Två vittnen,kallade från bägge parter i sanningen om Hamnterminalen.Det börjar bli skarpt läge!Undrar vilken sida får mest hjälp i rättsalen.Låter rätt svettigt för dessa kallade vittnen,dessutom under ed.Då måste sanningen finnas.

tommy norum

8 januari 2013 12:26

Tyvärr så har dålig erfarenhet av dessa 2 vittnen som är inkallade att vittna i bägge lägren.
Man kanske inte skall ha för stora förväntningar att den absoluta sanningen kommer fram utan här är det nog mest för att klara sitt eget skinn i affären som kommer dominera vad man har att förmedla. Kan man ljuga inför åklagare kan man nog säker göra det inför domstol också.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards