Direktlänk till inlägg 14 december 2012

Kommunen ensam ansvarig säger sinaturen Efram i PD:s Synpunkt

Av tommy norum - 14 december 2012 07:00

 


Kommunen ensam hade ansvaret för att besiktningen inte blev gjord i hamnterminalen säger Signaturen Efram i  PD:s  Synpunkt.


Det samhällsbyggnadsnämnden med Tommy Jingfors som förvaltningschef  saknade var rutiner som följde upp investeringarna på ett korrekt sätt och begärde in de intyg som fodrades och som Dalbo båtar genom hyresavtalet skulle stå för. 

Så i det perspektivet så har man missat att gentemot sina uppdragsgivare, som är medborgarna, fullfölja de åtagande som representant för ägarintressena  och i sin förvaltning av allmän egendom.  Tyvärr vanligt förkommande i den förra samhällsförvaltningen under en ledning som inte var kompentent för sin uppgift både på tjänstemanna sidan och bland de politiker som satt med i nämnden.


Men att försöka ge sken av att det är kommunen som ensam har ansvaret för att besiktningen inte blev gjord är väl skjuta lite över målet. Dalbo båtars ansvar i och med hyreskontraktet var att stå för besiktningen vilket han inte brydde sig om att utföra . Kommunens ansvar var att se till att hyresgästen skötte sina åtagande enligt det hyresavtal som förelåg, inte att utföra besiktningen.


Men har man med slarviga hyresgäster som inte bryr sig om skrivna avtal vilket i sig själv skulle vara en godtagbart skäl  för hyresuppsägning , så vid en civilrättslig prövning som det här är frågan om, så har nog Dalbo-båtar svårt att komma ifrån sitt ansvar i affären  om det skulle komma upp som  prövning i rätten.

Men att driva den frågan vidare mot ett företag som saknar ekonomiska tillgångar för en ekonomisk lösning i ett skadedomsfall  gynna inte skattebetalarna.


Det har pratas så mycket om moral i det här fallet där beskyllningar för att kommunen  saknar moral i sitt sätt att driva frågan . Men i en situation där hyresgästen  totalt struntar i sina skyldigheter i skrivna avtal , struntar i myndighetskrav  där sotning och besiktningar  ingår som en naturlig del i verksamheten och med en bakgrund  där den ansvariga var utbildad brandman väl insatt i de förhållandena som gäller för att upprätthålla brandsäkerhet i objektet,  ändå försöka göra kommunen till syndabock är väl att gå lite för långt. 


Att men sen försökte få ett intyg i efterhand  och i skrivelser till försäkringsbolag  i viss mån erkänner att man brustit i sitt ansvar kanske  ändå talar om åt vilket håll man skall rikta uppmärsamheten  för att få klarhet i moralfrågan.


Det vi kan trösta oss med att det här inte kommer att upprepas när vi nu blivit av med klantiga amatörer  som inför sina uppdragsgivare  -politikerna- försöker göra sig till en superfixare utan minsta erfarenhet i fastighetsbranschen,  något som våra politiker blir varse om när det dyker upp problem titt som tätt i  de gjorda investeringarna som den gamla samhällsbyggnadsförvaltningen var ansvariga för, under ledning av Tommy Jingfors,  och som visat sig bli en dyr erfarenhet så här i efterhand.  


Nu har vi äntligen fått proffs in i förvaltningen av vårt fastighetsbestånd, nämligen Åkab, så nu kan vi känna oss lugna för att våra tillgångar förvaltas på bästa sätt om nu inte våra politiker får för sig gå in och röra om i grytan utan en aning om hur det kommer att smaka när den är klar. Vi har fått nog av den dyrbara politiken i Åmål.   

 
 
Ingen bild

Anders Johansson

14 december 2012 11:41

Bra att någon talar klartext i debatten när flummiga signaturer tar ställning för den ena parten.Det kanske är Sune Tholin som försöker skapa opinion för sin sak när han börjar förstå åt vilket håll det hela kommer att ta i domstolen. Vi får väl se vad räddaren Svarte Petter har i bakfickan när han dyker upp.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards