Direktlänk till inlägg 12 december 2012

Kjell Kaså ( c ) kastar sten i glashus.

Av tommy norum - 12 december 2012 07:00

 

Socialdemokraterna har äntligen svarat på frågorna är rubriken i Kjell Kasås insändare i PD :s Synpunkt.

Att inte Socialdemokraterna har mer ordning och reda vad som händer inom politiken och kommunens ekonomiska tillstånd  när man satt med ett 75%  kommunalråd som skall tillvarata och vara uppdaterad vad som händer och i egenskap av oppositionsråd  kunna ge sina partibröder ordentlig information om läget. Det som borde vara grunden till det man lovar fullt ut i en valrörelsen  men som sen  visar sig  bli väldigt tunt när man kommer till en verkligheten som inte stämmer med det man tror  och när man bli tvingade att sanera upp ekonomin efter Centerns år vid makten.  


Det har jag ingen aning att det var så dåligt ställt med ekonomin  nog ett väldigt dåligt argument för Socialdemokraterna , när man suttit i smeten i 10 år utan att visa intresse att ta reda på fakta  kring hur kommunen sköts,  när man inte klarar av sina vallöften.  Det minsta man kan begära av våra förtroendevalda är väl att de visar ett sådant intresse av sin uppgift att  de hänger med och vet vad som försegår med hur våra skatter används i verksamheterna, eller ?


Sen kanske Kjell Kaså också skulle få sina partibröder att öppna sig när vi ställer dessa till svars för den ekonomiska situation kommunen nu befinner sig i.

1. Hur  tusan kan man låta en pensionsåtagande  som nu är uppe i 385 miljoner växa oss överhuvudet trots all information från ekonomikontoret år efter år utan att  reagera  ?


2. Hur kunde man iföra en kultur i verksamheterna där kontroll, uppföljningar , analyser hur våra skatter användes totalt saknades ?


3. Varför reagerade inte Centerpartiets ledarmöter i de nämnder där man struntade i både kommunlag upphandlingar, och där man bevisligen förde fullmäktige bakom ljuset i sina presentationer om läget ?


4. Varför lämnade kommunstyrelsen fram hyresförslag till fullmäktige trots att de visste att den bröt mot kommunallagen när de blev informerade av fastighetsingejör  Lennart Karlsson om det faktiska läget  ? 


5. Hur kan man år efter år investera med lånat kapital i verksamheter med ofullständiga underlag som nu visar sig ploppa upp med jämna mellanrum för att kunna slutföras  med mer pengar av den sittande majoriteten ?


6. Hur kunde Centerpartiet som ledande parti driva en kommun i fördärvet med verksamheter som i de flesta fall kostnadsmässigt ligger långt över  vad motsvarande kommuner  presterar utan att reagera förrän man har kniven på strupen ? 


7. Hur kunde man låta budgetar gå igenom till t.ex fastighetsunderhåll år efter år men sen användes till annat utan att någon reagerade ?  Ett facit som vi nu blir varse om när man gjort genomgång av kommunens fastighetsbestånd som visar sig behöva renoveras på grund av det dåliga underhållet eller säljas till underpris. 


8. Varför ljög kommunalrådet Kurt Svensson inför åklagaren i subventionsaffären i hamnterminalen ?  


När ni svarat på dessa frågor så har jag yterligare ett 20 tal som väntar på svar. 


Vad jag vet så har de här frågeställningarna varit uppe på tapeten i många år vid det här laget utan att Centerpartiet velat förklara  varför det gick så snett i deras politik .


Var det nonchalans , var det mot bättre vetande som bottnar i ett dåligt intresse för vad man håller på med ? 

Det vi medborgare får hoppas  är att den sittande Centerledningen får  svårt att komma tillbaka i kommunalpolitiken med det bagage de lämnade efter sig .  Och där har även Kjell Kaså en stor av ansvaret för i sin roll som politiker på sin tid när han var med och  lämnade över en kommun i ekonomiskt fritt fall. 


Man kanske skall vara lite aktsam när man får för sig att kasta sten i glashus. 


 
 
Ingen bild

Åke Olsson

12 december 2012 12:07

Kjell Kaså,numera åhörare i Päronsalen,glädjer sig över majoritetens uteblivna vallöften och bristande förmåga att handla i det politiska klimat,som nu råder.Men att samma man deltagit i uppbyggnaden av arvet tillsammans med övriga ledande profiler inom centerpartiet och folkpartiet nämner han ej med ett enda ord i sin insändare.Att socialdemokraternas 75% Kommunalråd valt samma tystnad,är att beklaga likaså!Skulle Kjell Kaså gå i svaromål i denna blogg vore en övertro på rakrygghet.Svar på dina frågor,fullt relevanta,kommer du aldrig att få från vederbörande.Du har så rätt,det är lättare tycka om andras agerande än förklara sina egna.

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

12 december 2012 12:29

Det var många frågor och funderingar du har om politiker. Undrar allt om du någonsin kommer att få svar på dom. Politiker har nämligen inte den förmågan, ja det där att svara på frågor. Och skulle de trots allt svara så svarar det på något helt annat än just det du frågade om.

Vad alla dessa uppenbara fel och brister bevisar är ju att politiker är en fara för hela samhällen. Systemet med politiker, som ges beslutanderätt, är helt fel. Det är farligt. Detta eftersom politikerna inte har, eller ens behöver ha, den erfoderliga kunskapen som krävs i de enskilda frågorna. Den kapacitet som krävs av en politiker är bara att denne ska kunna trycka på ja- eller nejknappen. Och de är inte heller straffbara enligt svensk brottslag eftersom de sitter i en beslutande församling. Och det även om det gäller brott som en människa skulle få fängelse för om denne begick.

Summerar vi detta så får vi alltså att politiker behöver inte kunna någonting annat än hur man trycker på en knapp. Och att de inte är straffbara när de bryter mot svensk lag.

Så om vi ska få någon ordning på allt detta måste man frånta politikerna inflytande över frågor som kunniga proffs måste ha att strya och ställa över för att få saker och ting att fungera.

Om kaptenen på finlandsfärjan strax efter avgång skulle sammakalla alla ombord, inklusive passagerarna, för att på demokratisk vis majoritetsrösta fram vilken kurs fartyget skulle ta ut genom skärgårdens kobbar och skär, ja då skulle jag hoppa i sjön direkt och simma iland. För man kan ju inte överlämna rodret till de som ingenting vet. Den risken får man ju inte ta! Den som ska lägga ut och styra fartyget ut genom skärgården måste vara en som vet hur man gör för att inte hela skeppet skall förlisa med manskap, passagerare och allt.

Här sitter det alltså politiker, som inte har den nödvändiga kunskapen, eller ens moralen, och styr hela kommunen, dessutom, som det verkar, med förbundna ögon. Snacka om blindstyre! Och när fartyget får bottenkänning efter bottenkänning så att porslin och folk far i kras ljuger de sig fria och lovar bredare, djupare och lugnare vatten framöver. "-Det ska bli bättre sen!" Vilket naturligtvis inte är sant. För alla hitintills gjorda beräkningar tycks visa, som du också påpekar, att framöver väntar ännu farligare vatten med skulder. Skulder som bara växer och växer. Och reser sig som den värsta sunamin någonsin för Åmåls kommun.

Är det inte dags att sätta stopp för detta majoritetsvansinne i så riskfyllda frågor och överlåta denna vingliga färd åt proffsen på styrbryggan. Och skulle nu inte dom ha kännedom om de farvatten de hamnat i så får de ju ringa in en extern, en lots, som kan komma och ta dem ut på säkrare vatten.

Dag Blomqvist
Ånimskog


.

 
Ingen bild

thord

12 december 2012 23:43

Dag nu slog du väll alla rekord i alla fall.... Det som du förordar har prövats en gång förut och det tror jag att alla kloka kan skriva under på inte blev så bra. Som tur är så förlorade ju Adolf kriget......Eller va menar du??????

 
Ingen bild

Dag Blomqvist

13 december 2012 13:58

Vad jag menar? Jo, jag menar bara det att det är bortom allt tvivel fastställt att det är mycket, mycket dumt att sätta getabocken till trädgårdsmästare.

Getabocken vet ingenting om hur en trädgård skall skötas. Det den getskallen åstadkommer är endast förödelse och kaos. För den tänker bara på sig själv ... Ja, den har helt enkelt bevisligen inte den intelligensen så att den kan ta hand om en trädgård. Den kan ju inte ens läsa instruktionerna. Och därför, som de flesta politikerna också gör, inte heller läser på i ämnet överhuvudtaget.

Det är ju märkligt att då jag förordar ordning och reda och att det borde vara de som har kunskaper i ämnet som också borde vara de som har att bestämma; fatta besluten, så far du ut och menar att jag förordar Hitlers sjuka fasoner. Vad ärdet för fel att förorda kunskper?

Bäste Thord, hur kan du få det till att det vore bättre om alla ombord på ett fartyg, inklusive alla opålästa passagerare, fick bestämma vilken kurs som skulle tas genom en skärgård med sina kobbar och skär än om styrmanen på bryggan med sina kunskaper i ämnet fick lägga ut kursen?

Det jag förordar är således inte att makten skall ges åt den, eller de (bara för att de är i flertal), som gapar och skriker högst utan åt den (även om han/hon är en enda) eller de som har de rätta kunskaperna i ämnet det är fråga om.

Något annat får du inte lägga in i kommentaren jag skrev.

För det kan ju inte vara så att majoriteten bäst förstår en sak bara därför att de är i majoritet.

Och ser vi till Åmåls kommuns ekonomiska ställning, och hur den handskats med medborgarnas pengar och tillgångar, så beror den bevisligen inte på att de haft de rätta kunskaperna. Utan snarare på att man släppt in andra parametrar som inte alls varit kommunen till gagn. Eller om man får uttrycka det med andra ord: vanstyre. Eller rättare sagt: blindstyre. För de har blundat för de kunskaper som skulle ha räddat kommunen från det läge den hamnat i idag. Hade de ringt in den rätte, med de rätta kunskaperna i ekonomi och juridik, så hade kommunen aldig hamnat på den potta full med ... den sitter på nu.

Dag Blomqvist
Ånimskog


.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards