Direktlänk till inlägg 10 december 2012

Åmåls ekonomi i botten .

Av tommy norum - 10 december 2012 07:00



     " Vi behöver anpassa kostymen"



                      385 miljoner i pensionsskuld . Nästan 100 miljoner i övriga skulder.


Vi behöver anpassa vår kostym utifrån den ekonomiska verklighet vi lever i . Ord och inga visor från Åmåls  ekonomichef Patrik Eurenius i Åmåls magasinet..


Tänk att det var så svårt för våra politiska företrädare att ta till sig så enkel information som har basunerats ut från våra ekonomichefen de sista 10 åren utan att någon reagerat på allvar i något politiskt läger.


Vi prioriterat annat var svaret från en socialdemokratiskt kommunalråd för några år sen  när jag konfronterade honom om pensionsskulden .

Men ändå är det Centern som har huvudansvaret för den ekonomiska situationen vi nu befinner oss i och med sitt ledarskap i många år. Tyvärr har vi fortfarande  många av de ansvariga kvar som representant för medborgarna i de olika partierna. Här vill man inte ta till sig det ansvar man har som företrädare för medborgarna i sin förvaltning av våra tillgångar och avgå i detta läge.


När man så uppenbart inte lyckats i sitt uppdrag , när vi ser resultatet och ändå tror sig ha förtroende att sitta kvar tyder ju på en otrolig nonchalans mot medborgarna.


Att en liten klick politiker i respektive parti där vänskapsrelationer och ställningen i partiet avgör vilken som blir nominerade att ställa upp i kommunalvalen , där man inte bryr sig om följderna av sitt ledarskap man presterat under en längre tid, detta  är en skam för demokratin om man själv inte inser sina begränsningar och avgår.


Vi får väl se till att bojkotta de partier i nästa val som inte vill ta till sig att rensa ut de ansvariga som fört kommunens ekonomi i botten på grund av att man inte har förmåga och kompetensen att förstå när kostymen har växt ut år från år att det är dags för en förändring i den politik man fastnat i.


Märk väl,  ingen som opponerar sig och försvarar sin insatts i politiken, när jag gång på gång anklagar dem för att inte ha förstått sitt politiska uppdrag. 

       

      

 

 

 

 

 

 

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

10 december 2012 10:13

Kostymen behöver också anpassas efter det politiska intresset.Nya kandidater,vilka skall ersätta "di gamle" ansvarige finns ej hos något parti.Vissa skulle behöva bytas ut omgående!Ett sätt att underlätta inför nästa val är:Sänk antal ledamöter i Kommunstyrelsen från 11 till 7.Kommunfullmäktige från 35 till 25.Alla partier skulle då slippa leta efter kunniga kandidater,vilka ej finns.Sorgligt men sant.De små partierna tycker denna åtgärd är ett ingrepp i demokratin,men jag tror Åmåls framtid ändå skulle gynnas till det bättre!

tommy norum

10 december 2012 13:19

Våra politiska partier har mycket att lära av vår idrottsrörelse där man lägger ner otrolig möda svett och tårar för att få ett underlag till sina representationslag i vilken gren det än må vara. Att sitta med armarna i kors och tro att det löser sig utan ett gediget ungdomsarbete för att göra politiken intressant för fler är lika dumt som om våra idrottsklubbar skulle lägga ner all ungdomsidrott i tron att det löser sig nog. Jag skulle vilja se klassen på den verksamheten om man skulle behöva ragga spelarna till lagen från gatan utan en tillstymmelse till träning. Det är ungefär så som rekryteringen till politiken nu sker. Man raggar upp folk från gatan i många fall utan varken kompetens, eller ett brinnande intresse och utan visioner och där sunt förnuft också verkar vara en bristvara och där man många gånger inte förstår vad man är med och tar beslut på har vi sett mer än en gång i Åmåls politiken. Partier har inget i politiken och göra om man inte kan tar sitt ansvar och rekryterar rätt folk till de politiska uppdragen. Man kan inte år efter år skylla på att ingen vill ställa upp när man själv inte tar initiativet för att förändra förhållandet. Det är partiernas förbannande skyldighet och se till att det rekryteras rätt folk i politiken.
Facit av den rekrytering som skett i Åmål de senaste åren är ju ett skrämmande exempel på hur illa det kan gå om man inte får rätt folk. Jag har sagt det förut, ta lärdom av idrottsrörelsen , börja om ifrån början med satsning på ungdomspartier värd namnet. Då först får man chansen till et större underlag att välja mellan för att få rätt kompetens för sitt uppdrag.

 
Ingen bild

ont i magen

10 december 2012 20:36

läser i tidningar att kommunen tänker sälja Båt fabriken 17 000000sek snacka om att dra ner brallorna till tårna och nu när det är kallt!!! Det norska bolaget skrattar nog hela vägen till Banken. (företagsstöd ?) var det inte så att kommunen köpte fabriken för att sedan hyra ut den och då säkra arbetstillfällen? Men nu har de fått panik och säljer med brak förlust. bara för att slippa hantera det de inte klarar av.
om någon som läser denna blogg som jag själv tycker är bra kan minnas när Åmåls kommunledning tog ett beslut som sedan visat sig falla väl ut och enligt kostnads ramarna som varit satta?? väntansfull.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards