Direktlänk till inlägg 5 december 2012

Det har skjutits från höften alldeles för länge i Åmålspolitiken.

Av tommy norum - 5 december 2012 07:00

 


Höftskott säger Sven Callenberg ( c) i budgetdebatten  där han lovar att bli socialdemokrat om budgeten håller. 

Man blir inte lite förvånad när politiker har så bestämda åsikter hur kommunen skall skötas när man tar del av facit av vad de lämnade efter sig till den nya politiska majoriteten med socialdemokraterna som största parti. 

Tyvärr tror jag inte Sven Callenberg ( c) eller Anne Sörqvist ( c ) och de andra som var med och styrde  kommunen de senaste tio åren är personerna med rätta förutsättningar och få förtroende hos allmänheten när de kommer med förslag  hur kommunen skall skötas när man ser resultatet efter deras tid i stadshuset.


Det är för tusan ni som bär  ansvaret för den ekonomi i fall som nu kommunen befinner sig i . Där sköt man år efter år problemen framför sig och genom nya lån  höll man ekonomin flytande.

Att våra verksamheter ligger långt över kostnaderna i  jämförbara  kommuner är ju ett arv efter Centerpartiets styre  men som man nu tror sig ha förtroende att komma med förslag för att lösa efter att har haft minst 10 år att på er ordna upp det hela.

Men icke, här lät man bli att ta ansvar för pensionsskulden som ökade år från år och där den kommande generationer får städa upp efter vanstyret som betyder kännbara  inskränkningar i den kommunala servicen. 

Nej här satsades det på kultur och fritid med lånade pengar, man lånade till och med till rent underhåll  medan man struntade ta ansvar för vår infrastruktur som vägar, vatten och avlopp. Här har vi ett gäng som totalt struntade i uppföljningar av investeringar , här gick man på beslut  på  ofullständiga  handlingar, man struntade i att ta in offerter, man struntade i egna tagna fullmäktigebeslut, man struntade i kommunallagen. 

Och ni fortsätter att föra Centerpartiets kommunalpolitik i tron att man har medborgarnas förtroende är mig en gåta när vi med facit i hand förstår att kompetensen inte riktigt räcker till för att tillgodose medborgarnas intresse fullt ut när man vi ser i vilket skick man lämnade över styret i Åmål med ett ekonomiskt kaos i bagaget att försöka få rättsida på.    

Så det där med att skjuta från höften Sven Callenberg, är något som Centerpartiet hållit på med de senaste 12 åren i sina mandatperioder utan att kolla hur träffbilden ser ut och med utgångspunkt från den ta beslut som rättar till den.

 

Tyvärr en dyr affär för oss medborgare när vi nu i åratal tvingas städa upp efter Centerns tid vid makten. Klarar inte medlemmarna att ändra på den laguppställning som nu företräder partiet så kommer Centern i fortsättningen troligtvis få svårt att få förtroendet till att komma tillbaka och styra Åmål i framtiden..  Vi får väl se om det gamla bondepartiet fortfarande har folk med bondförnuft när man tar ställning i frågan.     

 
 
Ingen bild

realist

5 december 2012 21:26

Tror inte det finns någon som på allvar skulle befara att Centern någonsin får möjlighet att komma tillbaks och regera i päronsalen igen.. ..skulle gärna sätta en slant på den saken..
Vem vill ha samma beska soppa en gång till?
Troligtvis ramlar dom även ur riksdagen 2014

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards