Direktlänk till inlägg 18 oktober 2012

När får vi hela sanningen i PD ?

Av tommy norum - 18 oktober 2012 12:52

 


Vi läser i PD i dag att kommunen inte går med på en förlikning i tvisten med Dalbobåtar.


Att det skall vara så svårt för PD:s journalister att ta ordet subventioner med i sina texter när man försöker ge en  bild av läget .Sten Lindström är inget undantag när han försöker återge bakgrunden till hur hela den låsta situationen uppstått. Efter branden fick Dalbobåtar första tjing på hyreskontraktet, Sten Lindström uttrycker det i sitt reportage, i en hyresnivå dubbel så dyr som han har betalat förut.

Ett kontrakt som då skulle täckt kommunens kostnader för investeringen fullt ut. Det som så klart fullmäktige beslutat om för att gå med på investeringen.

Vad har man för moral i sitt journalistuppdrag när man utelämnar en så viktig del i hela historien att Dalbobåtar bara betalade ca hälften av kommunens kapitalkostnader för investeringen, resten överlät man till skattebetalarna att stå för. Det är ju detta hela affären handlar om att göra rätt från början när man nu fick chansen genom att hyreskontraktet upphörde efter branden, rätta till klantigheterna som den gamla kommunstyrelsen med Centerpartiet som drivande kraft ställt till det med. 

Att sen ägaren till vår enda lokaltidning både med hot och skrämsel försökte påverka politikerna att fortsätta i galenskaperna men utan resultat får vi vara glada för som skattebetalare, att han sen spyr galla över våra tjänstemän och politiker när man inte rättar in sig i ledet och gör som han säger är inte fel att  ha den bakgrundsinformationen  i bakhuvudet när vi läser PD i fortsättningen, hans syn  på demokrati, sunt förnuft och hur man försöker komma förbi sanningen genom att inte låta läsarna ta del av den.  

Det uppenbara är ju att PD hela tiden försökt mörka hur den gamla samhällsbyggnadsnämndens  förvaltningschef, förövrigt en god vän med PD:s ägare, sätt att sköta verksamheten där det poppade upp både det ena och andra som inte hör till hur en förvaltning skall sköta sina ålägganden gentemot medborgarna , Hamnterminalen var en av dessa projekt.

Det var väl när den nya politiska ledningen fick upp ögonen på tokigheterna om hur samhällsförvaltningen sköttes under en lång tid som fick den gamla förvaltningschefen att förstå att han inte hade politikernas förtroende längre utan tog sitt pick och pack och försvann från kommunen.  Det skall vi skattebetalare var ytterst tacksamma för innan hann ställa till mer problem för oss skattebetalare. Det räcker nu, vi håller fortfarande på med den ekonomiska saneringen efter hans framfart.                    


        

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 27 okt 14:34


     Cwejman och Arpi med sin bok -  så blev vi alla rasister- beskriver att det är inte så lätt att komma förbi rasiststämpeln .       Hur skall man komma ifrån rasisttänkandet när man i praktiken ser till att olika raser skall rep...

Av tommy norum - Måndag 26 okt 10:45


  Att många människor bär på uppfattningen att vi befinner oss i en akut klimatkris är kanske inte så konstigt om man lyssnar till vad som förmedlas via våra medier. Jag vill gärna poängtera hur fel slutsatserna kan bli om man inte intresserar si...

Av tommy norum - Söndag 25 okt 12:37

      Muhlbocks pensionat runt år 1910-20.     1910-20 talet   En bild av Eds marknadsplats före år 1900. Dungen till vänster på bild uppfördes Muhlbocks år 1907.   Till vänster om bron det dåvarande  Turisthotellet - till höger ...

Av tommy norum - Söndag 25 okt 10:35


            Känslan av att befinna sig i ett krig         Det finns inget annat land i världen som svenska nyhetsjournalister betraktar lika strängt ideologiskt som USA. Konsekvensen är att svensk media inte lyckas förmedla ett av de sto...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se