Direktlänk till inlägg 18 oktober 2012

Socialisterna vill dölja slöseriet med våra skatter genom att förbjuda privata aktörer i det offentliga.

Av tommy norum - 18 oktober 2012 12:45
LO lockar Vänstern med vinstförbud är rubriken i SVD  ledaren tisdag.


Bloggen  har över 1000 unika läsare i månaden.

Kan ingen av dessa förklara för mig varför LO och socialisterna i politiken  har så svårt att ta till sig fördelarna med att privata välfärdsföretag kommer in på marknaden och visar på det oerhörda slöseri som förkommer i vårt  sociala trygghetssystem där politiker och fack är med och styr. 

Tjänster som handlas upp med  utgångspunkt från en kommunal självkostnadsprincip där de enligt alla utvärderingar som gjorts  inte avviker från den  kommunala driftenheterna  att uppfylla kvalitetskraven i verksamheterna.

I stort sett så har bägge driftformerna ungefär samma intäkter som betalas med våra skatter men där de privata kan ta ut en vinst. Det är klart att våra socialistiska politiker  som tror sig ha oinskränkt makt över våra tillgångar i form av skatter är livrädda för att framstå som de slösare de är .

Här försöker man  med trollkonster få ta del av de vinster som genereras i det privata genom att förbjuda vinstuttag istället för att ta del av de erfarenheter som de privata lyckas åstadkomma att med samma pengar, samma  kvalité  få pengar över till ägarna.

Att försöka förbjuda vinstuttag för att dölja det slöseri som uppenbarligen förekommer i den offentliga verksamheterna är ju bara ett sätt att cementera våra politikers oförmåga att kunna driva den offentliga sektor lika effektivt som när man låter det privata ta över.

En fråga man ställer sig när politiker går ut och påstår att våra skatter skall gå till vår välfärd inte till att göda privata aktörer i vårt välfärdssystem är ju var tar de pengar vägen när de privata försvinner från marknaden och politikerna som anser sig bäst på att driva verksamheterna tar över.

Tror man sig kunna driva verksamheterna med samma effektivitet för att få ut så mycket som möjligt av våra skatter som de privata lyckas med nu ?  Då föreslår jag att man först börjar effektiviserar det offentliga till samma nivå som de privata. Då försvinner de privata aktörerna från marknaden i ett huj för då finns inga överskott att ta del av i fortsättningen när man har självkostnadspriset i de offentliga som utgångspunkt för upphandlingarna.

Att man har så svårt att fatta att det är slöseriet i det offentliga som banar väg för de vinster som genereras i det privata . Att då förbjuda vinstuttag och därigenom få de privata att försvinna från marknaden. Hur kan med den metoden få ökade resurser till välfärde det är mig en gåta. Men ser man vinster som något fult och slöseri som man accepterar men slutprodukten för våra medborgare blir det den samma i slutändan och då faller ju hela argumentet att våra skatter skall uteslutande gå till att serva medborgarna som en fjäder i en stormby.                         
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 27 okt 14:34


     Cwejman och Arpi med sin bok -  så blev vi alla rasister- beskriver att det är inte så lätt att komma förbi rasiststämpeln .       Hur skall man komma ifrån rasisttänkandet när man i praktiken ser till att olika raser skall rep...

Av tommy norum - Måndag 26 okt 10:45


  Att många människor bär på uppfattningen att vi befinner oss i en akut klimatkris är kanske inte så konstigt om man lyssnar till vad som förmedlas via våra medier. Jag vill gärna poängtera hur fel slutsatserna kan bli om man inte intresserar si...

Av tommy norum - Söndag 25 okt 12:37

      Muhlbocks pensionat runt år 1910-20.     1910-20 talet   En bild av Eds marknadsplats före år 1900. Dungen till vänster på bild uppfördes Muhlbocks år 1907.   Till vänster om bron det dåvarande  Turisthotellet - till höger ...

Av tommy norum - Söndag 25 okt 10:35


            Känslan av att befinna sig i ett krig         Det finns inget annat land i världen som svenska nyhetsjournalister betraktar lika strängt ideologiskt som USA. Konsekvensen är att svensk media inte lyckas förmedla ett av de sto...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se