Direktlänk till inlägg 27 augusti 2012

Lånad tid är det som medborgarna i kommunen får inrikta sig på

Av tommy norum - 27 augusti 2012 07:00

 

Berglins söndag i SvD


Skulderna för medborgarna till bankerna har ökat 70 % sen mitten på 2000 talet.

Vi lånar till semestrar, bilar, hus , båtar , del lånar till och med till räntorna

En finansbubbla som för eller senare kommer att spricka med dunder och brak.


När värdet på  konsumtionsvarorna börjar närma halva lånebeloppet vid avyttring vilket nu sker i båt o bilbranschen för tillfället  då står man där med låneskulder för noll och ingenting som skall betalas tillbaka.


Kommunerna har också följt med i lånekarusellen där man i sina visionsdrömmar satsar pengar det man tror skall bli ett lyft för kommunen där Åmål är i särklass bland belånade kommuner i Sverige visar det sig i statistiken . Här har man på tio år ökat belåningen från noll till 70 miljoner, vi struntat i pensionsåtagande genom årliga avsättningar  där skulden nu är uppe i långt över en kvarts miljard till framtida pensionsbetalningar. Pengar som i praktiken har lånats till att hålla visionsprojekten flytande med avskrivningar , underhåll och framförallt driftkostnader, bortglömda faktorer i den politiska drömvärlden.


Samtidigt har man struntat i  vår infrastruktur där vägar och  vatten och avloppssystem lämnats där hän. Här har man till och med lånat till rena driftkostnaderna under en längre tid. Så det vi kommuninnevånare har att se fram emot är fortfarande en av Sveriges högsta kommunalskatter som behövs när vi  med driftpengar skall betala pensionsåtagande , ökade insatser i infrastrukturen , en ökande del äldre med större vårdbehov, detta med en minskande befolkning som då genererar lägre skatteinkomster för kommunen. 


Verkligen inga goda förutsättningar för att få Åmål att växa i framtiden när en stor del av skatterna kommer gå till gamla försyndelser i prioriteringslistan av våra  politiker. Men det mest otroliga är att det finns tydligen politiker som fortfarande inte förstår det svåra ekonomiska läget som kommunen befinner sig i  när vi ser hur fullmäktige fortsätter och ge ut pengar till sina drömvisioner.         

  

Rösta om ni tycker att de ansvariga politikerna skall få fortsatt förtroende att ställa upp vid nästa val. Längst upp till höger har ni alternativ att ta ställning till.

 
ANNONS
 
Ingen bild

undrande

27 augusti 2012 19:21

Vi får hoppas att dagens situation av det ekonomiska läget i kommunen även får våra politiska partier att förstå att man har ett ansvar när man tar den politiska ledning i en kommun. De senaste 10 årens styre av Centerpartiet har ju varit en katastrof för kommunen. Men fortfarande sitter de ansvariga kvar och vill ha fortsatt förtroende.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 25 juni 17:30


    Är det så att en liten klick har förmågan att styra majoriteten genom att manipulera omgivningen och få dessa att känna en gruppsamhörighet i en viss fråga ? Om man skall tro psykologen Henry Tajfel som har visat i flera experiment att...

Av tommy norum - Söndag 16 juni 17:45

Inre hamnen.  Kungsgatan från söder  Norra Torget med Rådhuset och Svenska Handelsbankens hus.    Båthamnen  Kyrkan    Norra Torget med Rådhuset Stadshotellet. Varnan vid Läroverket Tingshuset. ...

Av tommy norum - Söndag 26 maj 13:05

Paddan        Torslanda   Lisebergsbadet     Liseberg. Vita Gången.     Järntorget     Norra och Södra Hamn. Gripsholm     Hamnen   Fiskehamnen      Drottningtorget ...

Av tommy norum - Fredag 24 maj 17:12

  Stockhom eller Nordens Venedig, Mälardrottningen är namn som förknippas med staden ". Stockholms senaste officiella slogan " Sockholm, the Capital of Scandnavia " instiftades 2005. "Nordens Venedig" är den mest använda av utländska turistagenter,...

Av tommy norum - Måndag 6 maj 14:00

  http://www.youtube.com/watch?v=1NvToqVe4lA       

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se