Direktlänk till inlägg 22 juli 2012

Är det rätt att föra över kostnaderna på skattebetalarna och ta vinsten själv.

Av tommy norum - 22 juli 2012 18:00

 

Hur har vi det med efterlevnaden av våra hyreskontrakt med kommunen för våra båtplatser ?

Fast det inkommit information om kontraktsbrott till våra ansvariga i småbåtshamnen  så får gnidiga båtplatsägare fortsätta att göra det till affärsidé att hyra ut sina platser till våra gästbåtar trots att det i hyreskontraktet klart framgår att platserna inte får hyras ut i andra hand.   


En verksamhet som pågått i flera år utan att någon reagerar. I våras försökte kommunen ta över platserna för att disponeras av gästbåtar men båtplatsägaren ansåg sig ha rätt till platserna så länge han disponerar och betalar hyresavgiften. Han anser sig tydligen också ha rätt att både ta in avgifterna i egen ficka och låta sina hyresgäster både utnyttja den sanitära servicen genom att lämna ut koderna och använda sopstationen samt el och vatten.    

 


Privat är en sak men att i samma andetag informera om priset och telefon på bryggplatsen har väl bara ett syfte kan man förstå. När man sen vet att turistinformationen inte får ta del av intäkterna så luktar hela betendet illa . 

Att sen den ansvarige förut har haft svårt att ta till sig skrivna avtal med kommunen där förutsättningarna klart framgått vad som gäller får en väl och tänka på en individ som sätter sig själv i centrum och tror sig ha rätt att agera med utgångspunkt från sina egna intressen utan att bry sig . 


Översittarfasoner är väl det närmsta epitet man kan säga om ett sånt beteende.



  


           






        

 
 
Ingen bild

Argus

12 juli 2012 14:17

Mobilnumret går hit: www.vanervag.se

Om både kommunen och turistinformationen känner till detta och inte agerar så kan man fundera på varför. Kan det bero på att de inblandade personerna har (ekonomisk) nytta av varandra.

 
Ingen bild

SSÅV medlem

12 juli 2012 19:41

Bra Tommy , på tiden att någon säger ifrån vad som gäller. En del tror tydligen att man får göra vad som helst utan att behöva bry sig om regler bara det gynnar dom själva . Tyvärr så har vi en massa konflikträdda ansvariga tjänstemän i kommunen som inte vågar säga ifrån. Skall bli intressant och se om ditt inlägg ger något resultat.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

13 juli 2012 15:14

Det verkar inte finnas några gränser för hur gniden den här Åmålsbon är och han verkar arrogant nog att tro att han står över saker som lagar och avtal, samt att kommunen ska sponsra honom och hans verksamhet.
Han borde rimligen bli av med sin båtplats om han inte följer de regler som han godkänt när han skrev på hyreskontraktet.

 
Ingen bild

båtägare

14 juli 2012 19:53

t-norum du behöver inte agera polis i hur våra tjänstemän sköter sina uppgifter .
Båtplattsägaren i fråga betalar säkert för sina platser så om en eller annan båtägare utifrån vill disponera hans plats så är väl det inte hela världen. Det finns säker viktigare saker att informera om än att gnälla på ingenting.

 
Ingen bild

r.k

14 juli 2012 21:55

Svar till båtägare ang T Norums pöolisengagemang
Jo men det är ändå bra att såna där parasiter hängs ut
Så vanligt folk får lärdom om vilka de bör undvika att ha något att göra med

 
Ingen bild

båtägare

14 juli 2012 23:36

Jag vet att det finns andra som också hyr ut sina platser i andra hand. Har man betalt för sin båtplats då har kommunen fått sitt . Stelbent byråkrati det tjänar ingen på, det bara väcker irritation i onödan.
Se till att kontrakten skrivs om så att båtägarna fritt disponerar sin plats utan att kommunen behöver lägga sig i. Besserwisser Norum sköt du ditt och lägg dig inte i det du inte har att göra med.

tommy norum

15 juli 2012 00:02

Vi båtägare betalar ca 15 kr kronor dygnet för vår plats till kommunen. Det finns nog inte många som försöker snika till sig 150 kr per dygn utan att dela med sig och sen låta kommunen stå för servicekostnaden som soptömning, vatten, el och städ i våra sanitära serviceutrymmen.. Jag undrar om inte det är höjden av snikenhet.

 
Ingen bild

Argus

16 juli 2012 11:30

Båtägare, du försvarar båtplatsägarna med en dåres envishet så jag förstår att du också har en plats där.

Läs och tänk efter vad Norum skrev: "...i hyreskontraktet klart framgår att platserna inte får hyras ut i andra hand"

Dessutom anklagar du Norum för att vara "polis" och "besserwisser" men det är ju så att när argumenten tryter så kommer personangreppen.

 
Ingen bild

Oxå båtägare

16 juli 2012 14:36

Man får INTE! hyra ut sin platts i andra hand, utan skall man ej disponera sin platts skall detta anmälas till SSÅV:s kansli, som då hänvisar ut till nästa i kön, under den tid som hyresmannen inte behöver plattsen. Att sedan ge ut koder till toa o dusch är ju helt fel.
Kul med en "kommunpolis" som gräver lite.....

 
Ingen bild

Tommy Norum

16 juli 2012 19:47

Egenföretagare som inte betalar för båtplatsen för charterbåten med el.
Egenföretagare som struntar i egen sophantering utan överlåter kostnaderna på kommunen.
Egenföretagare som inte ville betala varken hyra, el eller stå för ombyggnaden i hamnladan som han disponerade hyresfritt under en tid..
Egenföretagaren som vill använda sina båtplatser för uthyrning a´150 kr dygnet som konkurerar med gästhamnen men vill inte ta ansvar för kostnaderna som skickas till skattebetalarna. Själv betalar han ca 15 kr/ dygn.
Kanske skulle vederbörande som arbetat i det offentliga i hela sitt liv komma ut till verkligheten och inse att man kan inte kan sko sig på skattebetalarna i all evighet utan anpassa sig till vad övriga egenföretagare har att rätta sig efter. Stå på egna ben i fortsättningen det får andra företagare finna sig i. Snyltande egenföretagare som anser sin verksamhet så viktig för kommunen att man inte behöver anpassa sig den verklighet som styr där efterfrågan på tjänsterna som man erbjuder är det som avgör om man har något på marknaden att göra. Klarar man inte det utan att vilja ha en massa förmåner som skall finansieras av skattebetalarna då har man inget på den fria marknaden att göra.

 
Ingen bild

Fd Åmålsbo

17 juli 2012 17:47

Jag undrar hur egenföretagaren bokför de olagliga hyresintäkterna. Om han nu gör det.

 
Ingen bild

Båt och skattebetalare

22 juli 2012 23:46

Varför inte ta och undersöka den nya farleden som familjen Nilsson är pappa till.
Lite grävning eller lodning vad det kostat skattebetalarna vore nog på sin plats. Är snikenheten lika utbredd där ?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards