Direktlänk till inlägg 14 juli 2012

Består delar av våra myndigheter av klantskallar utan hjärnsubstans ?

Av tommy norum - 14 juli 2012 23:00

Ibland verkar det som samhällets myndigheter drivs av en massa  klantskallar utan förmågan att klara av det arbete de är tillsätta att utöva. Myndigheter som i många fall struntar i de direktiv som styr deras verksamhet.

Vi läser dagligen hur massmedia tar upp händelser och nagelfar dessa där de inblandade myndighetspersonerna blir avslöjade med byxorna nere. Numera, vis av erfarenheten av tidigare misstag, har man låtit berörda officiella uttalare gått på mediakurs där man på ett skickligt sätt manövrerar sig ur besvärliga situationer när man har blivit avslöjade. Det stående är väl, vi är medvetna om det hela, vi håller på med en omorganisation som skall förbättra situationen.  Dessa svar får man år efter år utan att någon större förändring sker i myndighetsutövningen.

Vi har t.ex en polismyndigheten som kommer längre och längre bort från sina utsatta mål att öka överlämnandet  över utredda brott  till domstolarna. Trots en betydande resursförstärkning under de senaste åren så fortsätter kräftgången i utredningen där högarna på outredda och avslutade  ärenden ökar år från år. Ibland undrar man om vi har begåvats med en massa klanskallar som inte tar sitt uppdrag på allvar i tillvaron. Leif G W Perssons är ju en person som talar klarspråk gång efter gång i massmedia hur man år efter år, fall efter fall , verkar sakna  både sunt förnuft, total befrielse av att använda hjärnsubstansen , och en slöhet i utredningsarbetet som man bara har att skaka på huvudet över eländet. Han ger till och med exempel på när man använder spåkvinnor när det blir stopp i utredningsarbetet.

Själv har jag vid några tillfällen fått ta del av polisens attityder över sitt arbete. Det senaste för någon vecka sedan när polisen var upptagna med att kolla bilbälten för att få till det i brottstatistiken. En polis var placerad vid övergångsstället vid stadshuset för att meddela sina kolleger längre ner på gatan om misstänkta brottslingar som framförde sina fordon utan bälte. Själv stannade jag vid övergångstället på Hjeltegatan för att släppa fram gående. Plötsligt dök en cyklist upp  på trottoaren, över övergångsstället i riktning mot södra skolan , utan att polismannen gjorde minsta antydan att reagera på situationen. Jag kunde inte låta bli att veva ner rutan och fråga polismannen om han är synskadad när han inte ingrep i situationen.  Svaret var , vi kollar bilbälten nu,  cyklister det tar vi en annan gång. Jag undrar om det sprungit ut en rånare ur Eltjänsts lokaler, tusan vet om han har reagerat annorlunda.

  

Jag gjorde för en tid sedan en polisanmälan där anmälan rubricerades som  tjänstefel där en politiker och en förvaltningschef var inblandad , där man enligt mig  överträtt sina befogenheter genom att bevilja subventionerad hyra  som går i mot vad kommunallagen säger. I anmälan så bifogades en ordentlig , väl utarbetat  utredning av sakförhållandena med både befintliga hyror, investeringskostnader för bygget där man till och med i siffror kunde se subventionens storlek under åren. Lättförståliga beräkningar som vem normal person som helst utan några förkunskaper borde kunnat tyda. Men inte polis och åklagare där saknades tydligen både kompetens, sunt förnuft och vilja att utreda saken på en godtagbart sätt. 

  

Med resultat att man gick på de åtalades ståndpunkt där man påstod att hyresgästerna hyror är anpassade efter de kostnader som Åmåls kommun haft. Något som man i efterhand kunnat konstatera var rena ljuget inför åklagaren.


Är det någon i det sammanhanget som skulle åtalas för tjänstefel var det de poliser och den åklagare som var inblandad i fallet och som inte bemödade sig till en utredning ens värt namnet. Hur många sådana ärenden som släpps igenom utan ordentliga utredningar i botten kan vi bara gissa oss till.  Vi  hör till och med hur det  intern kommer upp  kritik  på bordet över situationen som t.ex dessa trötta trafikpoliser som inte vill jobba natt eller helger för att anpassa  sina uppdrag till samhällsituationen utan till sin egen,  där till och med sjukintyg florerar för att slippa ställa upp på obekväma tider i tjänsteutövningen. 


Vi får hoppas att  dessa trötta fyrtiotalister och femtiotalister som sitter och väntar på pensionen kommer bort från  myndigheten så fort som möjligt så att en förbättring kommer till, annars kommer buset att ta över helt i framtiden när vi har en yrkeskår som i många stycken varken bryr sig eller har kompetensen att förändra den situationen  som håller på att växa fram i samhället.              

                 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards