Direktlänk till inlägg 3 juli 2012

Kommunen ansvarig för brandskyddet, rubrik i PD i Hamnteminalaffären.

Av tommy norum - 3 juli 2012 12:02

Kommunen ansvarig för brandskyddet försöker Dalbobåtar genom Håkan Skogh få  till det  genom att hänvisa till hyreskontraktet i sitt  yttrande till Tingsrätten skriver Sune Tholin i PD  dag..


Mig veterligen finns ingen klausul i kontraktet som hänvisar till det påstådda .

Men däremot så står det tydligen i kontraktet att åtgärder som försäkringsbolag, miljö- och hälsoskyddsnämnd, byggnadsnämnd eller annan myndighet kan komma att kräva för lokalens  nyttjande enligt detta avtal ombesörjs och bekostas av hyresgästen. Ett hyresavtal som Håkan Skogh har skrivit under utan att vilja ändra på innehållet.


Om sen Håkan Skogh försöker springa ifrån sitt ansvar både för handhavandet av panncentralen, där både sotning och besiktning av anläggningen aldrig  utfördes enligt de myndighetskrav som reglerar saken får väl domstolen till sist avgör vad som gäller.


Att sen Force majeure i avtalet som Håkan Skogh har skrivit under fritar hyresvärden att fullfölja sin del av avtalet och från skyldigheten att erlägga skadestånd om hans åtagande inte alls eller endast till onormal hög kostnad kan fullgöras på grund av krig eller upplopp, arbetsinställelse, blockad, eldsvåda explosion, ingrepp av offentlig myndighet eller annan jämförlig händelse som hyresvärden inte råder över och inte heller kunnat förutse. 


Att sen jordabalken fritar hyresvärden från hyreskontraktet vid en totalförstörelse vid t.ex brand blir ju så att säga ytligare lök på laxen för att kommunen skall ha stor chans att gå skadelösa ur affären.


En befängd idé påbackad av Sune Tholin i PD där man först försöker behålla det gamla kontraktet som kostade skattebetalarna ca en halv miljon om året för att hålla Dalbobåtar under armarna. 

När inte den proceduren gick hem så försökte man stoppa den nya hyresgästen genom att påstå att det inte har gått rätt till.  När även det misslyckades försöker man nu få till det att Håkan skogh skall ha del av värdeökningen på fastigheten med nära 8 miljoner som första tjing  i alla fall skall hans nerlagda arbeten på 3.8 miljoner ersättas.


Vi får väl se hur verklighetsbaserad de kraven är efter den revision man utfört på Hamnterminalen  av  de ersättningar Håkan Skogh har kvitterat ut under åren .


Vi får väl också se om inte dagens utspel har lika lite supstans  i verkligheten än det som vår förra kommunchef Bosse Larsson försökte med i PD för en tid sen när den subventionerade hyran på det förra hyresavtalet var på tapeten. Där försökte man både med snöröjning och  det som hörde till affärsidén  att förvara båtar i hallen vintertid och arbetet däromkring överföras som en del av hyreskostnaden som skattebetalarna skulle stå för. Att sen snöröjningen runt fastigheten är reglerat i hyresavtalet där det klar framgår att den skall stå och bekostas av hyresgästen det låtsades man inte om. 


Ibland undrar man om gänget runt Håkan Skogh är läskunniga ?         

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards