Alla inlägg under juni 2012

Av tommy norum - 2 juni 2012 18:29

 


Vi får hoppas att politikerna nu lämnar de triviala sakerna bakom sig som skolkataloger och koncentrerar sig på väsentligheterna där lösningen på den dåliga ekonomin med en av Sveriges högsta kommunalskatter fortfarande hänger som et ok över kommuninnevånarna utan det har kommit ett enda levererat förslag än mindre några konkreta åtgärder från politikerna för att lösa det hela. Kanske på tiden att skrädderiet nu får börja anpassa kostymen efter det som finns inuti.


 En heder skall Olle Eriksson (s) ha som ser hela problematiken runt  skolkatalogen på ett sunt sätt, politiker skall inte lägga sig i ditten och datten i verksamheterna utan låta våra tjänstemän arbeta enligt de lagar som reglerar det hela. Visst har Olle Eriksson rätt säger Thomas Olsson (f). Men vilket stöd har rektorn från politiken ? Ingen alls säjer han i samma andetag. Att sen fullmäktige röstade som de gjorde i frågan där man gav Olle Eriksson rätt att det är en tjänstemannafråga som inte politikerna skall lägga sig i gick tydligen Thomas Olsson (f) helt förbi.


Det är mycket tyg som kommer att behövas tas bort för att kostymen skall passa. Tyg som man nog får räkna får kastas utan att kunna återvinnas på något sätt. Här lägger man energi på skolkataloger medan kommunen håller på att förblöda. Inga konkreta besparingsförslag från den sittande majoriteten , och kommer man med några så dras de omedelbart tillbaka så fort oppositionen kommer med motförslag.


Är det inte på tiden nu att de bägge blocken slutar att som strutsen stoppa ner huvudet i sanden, istället  kommer med åtgärdsförslag som på sikt stärker kommunens chans att överleva utan allt för stora inskränkningar i vår framtida kommunala service ?

 Gasa, bygg både här och där, det ena efter det andra förslagen om vilka satsningar som borde göras för att få den negativa spiralen att vända , det ena mer verklighetsfrämmande än det andra, är det som politikerna helst vill prata om.  Men att anpassa kostymen efter innehållet det vill man helst inte ta i tu med , fast det kanske är enda realistiska vägen ut ur den situation som de i många år helt struntat att ta tag i trots årliga varningar från ekonomikontoret så har man prioriterat annat vad skatterna skall gå till.

 En dyr erfarenhet för oss kommuninnevånarna när våra valda ombud i politiken inte riktigt räcker till för att förstå allvaret i situationen. En sak som vi kommer att få sota för lång tid framöver.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards