Direktlänk till inlägg 26 juni 2012

Tydligen har kommunledningen inte tagit till sig sina egna krav för ett bättre beslutsfattande

Av tommy norum - 26 juni 2012 11:05

 

Vi läser i PD i dag att ärendet med inköp av nya snökanoner återremitterades för fortsatt utredning.

Tydligen har den nya ledningen med socialdemokraterna redan  glömt sina egna ambitioner där ordentliga konsekvensutredningar skall göras innan man lämnar över ärendet till fullmäktige för beslut . Här kommer man i  de gamla spåren där tuta och kör det löser sig som var vardagsmat i Centerns sätt att förvalta våra tillgångar.

Att släppa fram ett förslag till fullmäktige för beslut med en ofullständig utredning i ryggen verkar illavarslande för framtiden, tydligen har man forfarande inte tagit lärdom av tidigare misstag hur man förvaltat våra skattemedel. Det positiva är väl att fullmäktige vaknat till och reagerat genom att ta ställning i frågan och återremitera ärendet.


Att ambitiösa utförsåkare på sin tid gick in med försäkringar om både ditten och datten i hur verksamheten på Högheden skulle drivas för att inte drabba skattebetalarna i fortsättningen visade sig ganska snart vara tomma löften när vi nu ser resultatet av hur det drabbat skattebetalarna .


Om nu våra valda representanter i fullmäktige är minsta intresserade av vad de är med och beslutar om så vore väl en revision på utbetalda  skattemedel under åren  till driften på Högheden intressanta att ta del av. Ett resultat som också vi kommuninnevånare har intresse av att veta när vi fortsättningen skall ta ställning till vilka personer vi i nästa val skall representera oss i politiken.


Kanske en sådan genomgång av Slalomklubbens affärer kommer att ge svar på vad fortsättningen kommer att kosta skattebetalarna. Svaret på det fanns ju redan om man gått in och analyserat kommunens kostnader under sitt ägande i många år där miljoner av skattebetalarnas pengar plöjdes ner i backen under åren. Men den analysen fanns det inget intresse av att ta del av. Gör inte om samma misstag igen  utan gör en ordentlig revision av klubbens räkenskaper för att utröna om det finns någon supstans i deras ekonomi för att driva backen vidare utan hjälp av kommunala pengar.  

  

Varför skall skattebetalarna gå in och köpa kompressorer när klubben lika gärna kan hyra dessa under vintersäsongen och i fortsättningen stå på egna ben. Det som fullmäktige på sin tid gick på beslut om när man köpte skidbacken.  


Nån jävla ordning får vi väl till slut hamna i , när vi sett hur  våra förtroendevalda år  efter år inte brytt sig i hur man hanterar våra skatter . På tiden man vaknar ur sin törnrosasömn och visar lite ansvar i sitt uppdrag. 


           

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards