Direktlänk till inlägg 9 juni 2012

Michael Karlsson (s) skyller på regeringen för Åmåls dåliga ekonomi

Av tommy norum - 9 juni 2012 10:01


Michael Karlsson försöker nu profilera sig på insändarsidorna med de stora pojkarna från riksdagen när han nu ger sig in i rikspolitiken.  Hur vore det om vårt kommunalråd istället försökte få ordning på Åmål i stället för att i insändaren försöka få till det att det är rikspolitiken som ställer till det i hans styrande..

Michael Karlsson vet mycket väl att grundproblemet för Åmåls kärva ekonomiska läge är att politikerna, det gäller i alla politiska läger, levt över våra tillgångar.


Driver man en politik med en befolkning på 12000 innevånare och har en kostym som motsvarar 15000 då får man förr eller senare problem. Att försöka göra sken av att det är den förda regeringspolitiken som ställt till det hela är nog en aning magstarkt.

 Att föra en jobbpolitik i en så skakande ekonom som vi har upplevt de senaste 4 åren tycker de flesta att Sverige har klarat sig bra.  Vi har till och med ökat vår sysselsättning med ca 400000 jobb de senast åren. Vem regering i Europa kan visa sådana siffror ? 

Att ha synpunkter på integrationspolitiken som de borgliga har misslyckats med , prata att slänga sten i glashus.  Mona Sahlins jour som minister under betydligt bättre yttre omständigheter är sannerligen inget och skryta med i det avseendet.

Men i klassisk maner inrikta sin på sina motståndares politik utan att vilja presentera sin egen går nog inte i längden. Den tiden är nog förbi där det räckte att säga, lita på oss vi ordnar upp det hela ,utan konkritisera sig närmare vad som ingår lösningen. Höjda skatter har ju alltid varit en del av denna  när inget annat finns att ta till för socialdemokraterna .

Högre sjukförsäkring och arbetslöshetsersättning,  bort med gränserna för hur länge man

kan gå sjukskriven eller arbetslös, öka momsen på restaurangerna, låt ungdomar få chans att klara gymnasieutbildningen på över tid med betalning, skall man också få ökat statligt stöd till kommuner som slarvat med sitt politiska uppdrag och levt över sina tillgångar.  Hur dessa önskemål på något sätt skall få igång arbetsmarknaden är för många med mej en gåta.

Det enda man kan vara säker på att tryter det i idébanken för socialdemokraterna då tar man garanterat till höjda skatter så också i Åmål har det visat sig.  Men det är väl bara att konstatera att Åmålsskutan med  Michael Karlsson ( s ) som kapten och hans besättning inte riktigt räcker till  för att klara ut Åmåls problem visar det sig. Då får man ta till yttre omständigheter där regeringen är den stora boven för Åmåls uppkomna situation.  Jag undra hur många som går på den bluffen ?          

 
ANNONS
 
Ingen bild

Åke Olsson

9 juni 2012 15:47

Som du konstaterat länge nu,så ger inga högre aktiva politiker kommentarer eller motsvar till dina inlägg.Jag vill härmed säga att mina synpunkter är helt personliga och inga svar åt vårt kommunalråds vägnar.Han har egen kompetens för detta!!Att kommunal politik skall drivas och rätt prioriteras av lokalt valda politiker tror jag att du och jag och många andra har samsyn på.Men att sittande regering är med i spelet och inte direkt underlättar för kommunerna med olika reformer utan full kostnadstäckning.Att jobbskatteavdraget skulle skapa sysselsättning är enbart en myt.Jag själv som högavlönad vaktmästare kunde förgylla mitt sparkonto med "råge"på bekostnad av pensionärer,arbetslösa och sjukskrivna.Om jag och någon annan högavlönad lyckades anställa någon inom bankvärlden med denna reform får den väl anses starkt motiverad för kommunens arbetsmarknad.Jag har under mitt 50-åriga yrkesliv,i ett socialt uppbyggt land,inte en dag känt av det skattetryck som så många tycker är så betungande.Kanske min känsla finns från mitt egen bakgrund,då jag olika perioder i livet fått samhällets stöd oavsett egen ekonomisk ställning.Kurt Svensson,vårt förra kommunalråd,tyckte också många gånger att sina regeringskamrater i Stockholm borde underlätta för kommunerna på ett bättre sätt.Tydligen så är målet lika från vilken sida du skjuter!Jag är en av de som "går på"att regeringen + gammal kommunal skåpmat är medskyldiga till dagens situation.Men detta innebär inte att saneringen av dagens problem i Åmåls kommun skall stanna upp,utan verkställas omgående av samtliga beslutsfattare.

tommy norum

9 juni 2012 20:09

Tänk Åke om våra politiker vore lika aktiva som dig och mig i bloggen då kunde läsarna få en vidare bild av olika åsikter att ta ställning till. Att gömma sig på kammaren och låta saker bero för att sen förhoppningsvis glömmas om man är ute och cyklar i den politiska världen det främjar inte demokratin i samhället.
För att återgå till ditt inlägg så var ju jobbskatteavdraget en premie från politikerna som i de flesta dubbelarbetande familjer, gett mer klirr i kassa mellan 1 till 2 tusen kronor per månad. En reform som motsvarar 5 års lönerörelse i plånboken. En reform som nu också Socialdemokraterna anammat och lovar att inte ändra på den vid ett maktskifte.
Tittar man på utvecklingen i Sverige under dessa krisår som varit så verkar det ändå så att sysselsättningen hållits uppe bland annat har ju inom handel som gjort att anställda fått behålla sina jobb där den extra köpkraften borde vara en avgörande faktor. Vi har ca 400000 jobb mer nu än under den socialdemokratiska regeringens dagar. Att sen befolkningen ökat med invandring bland annat som gör att sysselsättningsgraden procentuellt minskat är väl det vi får betala med den invandringspolitik vi har. Att tro att dåligt utbildade invandrare med språksvårigheter kan hoppa in på arbetsmarknaden i ett högteknologiskt samhälle som Sverige det är nog bara ett önsketänkande från en politisk opposition som tar till alla medel för att få till det i debatten. Att sen våra politiska aktörer i kommunalpolitiken där bägge lägren tar till den förda regeringspolitiken som skäl när man inte klarar av sin uppgift det hör nog till spelet att försöka dölja sin egen dåliga kompetens i beslutfattandet. Att vi har haft en tuta och kör politik i ett tiotal år utan den minsta kontroll över det ekonomiska läget har nu förbytts i en handlingsförlamad trojka med en stor konflikträdsla som inte vågar ta de svåra besluten för att få ordning på torpet. Bägge lägren låter förstå att det är regeringspolitiken det är fel på. Jag undra jag om vi inte har haft oturen att få fel folk som företräder oss medborgare i Åmålspolitiken.

 
yhujikol

yhujikol

10 juni 2012 00:24

nu stänger snartvårdsentalen sen bäckefors vad är det landstinget håller på med det är ju klartså länge vi kör pasiänterna så dör det ju nån lägg nr landstinget innan nånnnn fattat nått

http://url

 
ingenting

ingenting

11 juni 2012 22:02

till åmål håll inte på å skyll på andra utan lös våra problem ni är ju tillsätta ni var ju så jävla rediga när ni tog över åmål visa det nu men ni var med laner säffle nu lägger ni ner bäckefors sen vårdcentralen ni kan slå er på bröstet för ni har lyckas med nåt som ingen klarat

http://url

 
Ingen bild

Åke Olsson

12 juni 2012 09:57

Har signaturen ingenting lust att delta med några egna förslag till lösningar av kommunens ekonomi.Det är alltid lättare att sitta på läktaren än vara med på spelplanen.Välkommen med förslag,några kanske löser dina synpunkter!

 
Ingen bild

punkten

12 juni 2012 14:43

Hejsan ingenting, här får du några punkter av mig som du kan använda i dina inlägg. ..............

 
ingenting

ingenting

12 juni 2012 23:02

jag vet ochså att det är lättare med läktarplats jag är ingen politiker men s slog sig för bröstet när dom vann valet i åmål då har domväl en bra lösning på åmåls problem det är väl därför dom blivit valda eller

http://url

 
ingenting

ingenting

15 juni 2012 21:23

jag är fortsatt anomyn du svara inte läktarplats vaktmästare på din tid levde alt i en skyddad verkstad du behöver inte svara för jag vet på nära håll hur det var

http://url

 
Ingen bild

rickard karlsson

16 juni 2012 09:40

Svar till ingenting:
Vadå jämföra ett så hedervärt arbete som skolvaktmästare med (skyddad verkstad)
Hur du än försöker så kan du ändå inte svärta ner Åke Ohlssons goda renome.Han har årskullar sedan 20-30 år tillbaks bakom ryggen som skulle ge honom 100 poäng..ha gärna det i minne fortsättningsvis

 
ingenting

ingenting

19 juni 2012 20:59

till ricard jag fösöker inte svarta ner nån det är ju bara konstratera att det är ju jävla fiffe av alla somhar hand om detta landet s om ska gå före med gott exempel är ju lika stora skurkar som dom andra men det är svårt för s att förstå det vem la ner säffle nu bäckfors vem står på tur nu det är ju skandal ingen har fattat nåt eller är detta bra då är detju jävligt enkelt inga mer frågor från mig

http://url

 
punkten

punkten

21 juni 2012 22:44

vart tog åke ohlson vägen han var ju med här förut rikard ohlson försvarade ju alla sossar vart tog ni vägen är ni nöjda med det som åmål åstakommer då har ni inga större krav på livet eller

http://url

 
ingenting

ingenting

26 juni 2012 20:17

åke ohlsson kanske har har tagit sanningen är inte alltig rolig att höra ha ha

http://url

 
ingenting

ingenting

28 juni 2012 20:03

nu har rickard + åke varit och snackat är ni helt anonyma ni tål kanske inte sanningen kan jag få en liten kommetar

http://url

 
Ingen bild

observatören

29 juni 2012 22:30

-replik till ingenting
Men rickard ställde väl upp i kommunalrådsvalet 2006 för moderaterna
Han kan väl inte vara sosse?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Tisdag 16 okt 11:20


    .      Det här gänget går fortfarnade  och väntar på att tomten skall komma med Stefan Löfven i ett julpaket som skall rädda dem i att kunna bilda en regering. Det blev inga överraskningar i valresultatet; det blev precis som de flesta ...

Av tommy norum - Tisdag 9 okt 11:41


Alla mot en är situationen i svensk politik för närvarande. Jimmie Åkeson i SD är för nuvarande det enda oppositionsparti i riksdagen. Hans återkommande kritik av sjuklövens naiva migrations politik under åren med dess följder bemöts ofta mer med ...

Av tommy norum - Onsdag 3 okt 11:47

  Blir det de här två Judas representanterna som blir de som bryter löftet mot väljarna när de går ifrån den borgerliga politiken och i stället inleder ett samarbete med Socialdemokraterna och därigenom cementera deras  dominans i Svensk politi...

Av tommy norum - Söndag 30 sept 10:18

Alliansens företrädare uppträder som rena marionettdockor när Stefan Löfven drar i trådarna för att uppnå sitt mål att få sitta kvar som statsminister.    Söndra och hota för att kunna härska – Jimmie Åkessons maktspel under den senas...

Av tommy norum - Torsdag 27 sept 10:55


    Alliansen som ett regeringsalternativ ligger pyrt till förstår man när man har hört Jimmie Åkesson efter torsdagens  talmansrunda. Prata med mig eller försvinn från den politiska arenan är det klara beskedet.    Det blir nog så att Alli...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

34 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se