Direktlänk till inlägg 29 maj 2012

Pd försöker fortfarande bana väg för Håkan Skoghs krav till kommunen.

Av tommy norum - 29 maj 2012 08:34

 

Sune Tholin i sin krönika i dag, vill inte lämna Hamnterminalaffären bakom sig utan fortsätter att likt en stönebock försöka få klarhet i vad enskilda tjänstemän och politiker har lovat Håkan Skoogh.


 Det Sune tydligen fortfarande inte förstår i hela affären är ju att hela affärsuppgörelsen med Håkan skogh låg långt utanför kommunallagens ramar . Den låg också utanför det beslut som våra företrädare i fullmäktige bestämt  att investeringen inte skulle drabba skattebetalarna. Enskilda politiker de må vara kommunalråd eller ha andra uppdrag i kommunen så är de inte bemyndigade att lova någonting utan att det finns ordentliga politiska beslut i botten.


 Att Sune Tholin i en tidigare krönika tycker att man kan tumma på bestämmelserna  bara det händer något är väl den färdriktning som fortfarande sitter fastnaglat i Sunes huvud.  Kör över medborgarna, bry er inte om varken kommunallag eller fullmäktigebeslut bara resultatet blir det Sune Tholin vill. Att Sune Tholin skall ha så svårt att begripa att när politikerna fick en chans att rätta till sina misstag i affären med Håkan Skogh i och med branden när hyreskontraktet annullerades. När politikerna  matades med uppgifter från bloggen om upplägget där stora skattesubventioner låg i botten, men där Sune Tholin hela tiden försökte mörka de rätta förhållandena i sin tidning, där han försökte med desinformation i klasisk öststadsmodell göra budbäraren  icke trovärdig med påstående i sin tidning som inte var sanna. 

Att sen  politikerna tar åt sig den verklighet de har att styra efter,  det gillar inte Sune Tholin utan reagerar likt en trotsig tonåring att  säja upp sitt politiska uppdrag i Dalslands Kanal när man inte lyssnar och gör som han säger och skriver om i sin tidning. 


Vi skall vara tacksamma för att vi äntligen har fått politiker som förstått vad de har att rätta sig efter som beslutfattare. Ingen beundransvärd uppgift att städa upp efter årtionden av slapp styrning där både det ena och andra med hjälp av dåligt pålästa tjänstemän och politiker slunkit igenom utan att PD reagerat i sin tidning.


Istället så hyllas dessa  myglare titt som tätt i tidningen. Trots upprepad information om vad som har pågått i kommunen  har  PD inte reagerat. Kanske  säger något vad det  finns för kompetens i den tidning  som Sune Tholin är delägare i.



Kanske en bojkott av PD:s läsare skulle få PD:s reaktionsledningen på andra tankar tills man  förstår att  en lokaltidning borde granska makthavarna och slå larm om det visar sig att politiker och tjänstemän inte riktigt förstått sin roll som företrädare för kommuninnevånarna. Istället väljer PD att mörka när det uppdagas felaktigheter i verksamheterna. Då verkar de personliga relationer med de som begår fel vara viktigare än att ta tillvara medborgarnas intresse. PD med Sune Tholin är en skam för nyhetsmedia på vilket sätt den bedrivs i Åmål.       


    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards