Direktlänk till inlägg 8 mars 2012

Åke Olsson efterlyser en dialog med politikerna i hamnterminalaffären i PD :s Synpunkt

Av tommy norum - 8 mars 2012 13:00

  

Åke Olsson det är nog så att politikerna i sin iver att tillfredställa bluesens krav på en lokal för en 4 dagars sommarspel och där det i kommunstyrelsens politiker fanns privata  intressen att digga blues så var det där med att följa kommunallagen en underordnad betydelse.


Här sätter man en hyra med utgångspunkt från hyresgästernas betalningsförmåga och inte efter kommunens kapitalkostnader i investeringen. Trots påpekande från dåvarande fastighetsingenjören Lennart Karlsson  till kommunstyrelsens ledamöter att hyran inte på långa vägar  täcker kommunens kostnader så skickades hyreskontraktet vidare till fullmäktige för beslut utan att informera om förutsättningarna av kontraktet, det att  fulmäktiges beslut är att investeringen i hamnterminalen  skulle få full kostnadstäckning för att få fullfölja projektet , det ignorerades totalt av kommunstyrelsens politiker och i och med beslutet fick skattebetalarna stå för halva kapitalkostnaden för bygget.

Ett hyreskontrakt som skulle ha kostat skattebetalarna miljoner om det fått fortgå tiden ut..

Att sen Dalbobåtar tyckte sig ha rätt att få fortsätta med det gamla kontraktet efter  branden påhejade av Tommy Jingfor och PD:s Sune Tholin som tog till storsläggan för att få gehör för sin sak utan att lyckas. Den nya politiska ledningen med nya tjänstemän som med utgångspunkt från  kommunallag och  jordabalken sätter stopp för fortsatta subventioner till Dalbobåtar, en beslut som får Sune Tholin gå i taket med utfall i sin tidning där han går på både mot tjänstemän och politiker för att inte dansa efter hans pipa.


Att få politikerna som  Kurt Svensson kommunalråd ( c ) Gustav Wennberg kommunalråd ( s ) Kjell Kaså ( c avgått ) , Håkan Sandberg ( m  avgått )  Christer Törnell ( kd ) Anne Sörqvist ( c ) mm  ställa sig upp och förklara varför allt gick fel i  kommunstyrelsen beslut  om hamnterminalen blir nog inte lätt med tanke på alla anklagelser som förekommit i denna blogg  både för det ena och andra utan någon reaktion från de ansvariga att vilja försvara sig.


Det kanske ändå visar att de har inte så mycket att komma med i bortförklaringar utan räknar med att det hela skall falla i glömska till nästa val. 


Åke du får nog tyvärr räkna med att de ansvariga politikerna kommer fortsätta att gömma sig utan att förklara och ta ansvar för det de har ställt till med.


.                .                

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards