Direktlänk till inlägg 6 mars 2012

Sune Tholin fortsätter i samma anda försvara politikernas olagligheter.

Av tommy norum - 6 mars 2012 11:27


Sune Tholin fortsätter att ge våra valda politiska ombud på käften, när inte turerna runt Hamnterminalaffären där Håkan Skogh och kommuninnevånarna har en ekonomisk tvist, går Sunes väg .


Stönebockar det finns det gott om runt i Sverige men när dessa har tillgång till en tidning och genom den förmedlar sina åsikter långt ifrån sunt förnuft och där man inte vill förmedla verkligheten med utgångspunkt från de fakta som figurerar runt affärerna utan där  personliga relationer gör att man mörkar i informationsutbudet, då blir det farligt  för demokratin och det hela börjar likna forna Östblockets informationspolitik.  



Research det är något som inte Sune Tholin vill ta till när det bränner till i frågorna, utan här gäller strutsmentalitet, huvudet ner i sanden, låtsas inte om verkligheten runt om, och total tystnad i informationsutbudet från PD:s redaktion. Sune Tholin du är nog den enda i den här kommunen som inte förstår eller vill förstå att hyressättningen runt Hamnterminalen var en skandal  och var en flagrant brott mot kommunallagen.


Jag tror att Sune får svårt att hitta en person bland våra nuvarande politiker som fortfarande hävdar att det inte var ett brott mot kommunallagen i så fall tycker jag att han eller hon skall få komma till tals i din tidning och klargöra omständigheterna runt affären med Dalbo båtar som bevisar motsatsen .


Att sen en överarbetsbelastad åklagare tycker att målet inte  ligger i prioriteringshögen för att gå vidare är en annan sak. Det är ju ett faktum som vi dagligen i massmedia blir påminda om hur polis och åklagare arbetar utan att för den skull anklagelsen slutar att bli ett brott för att det läggs ner.


Att branden kom från panncentralen är väl det polisutredningen kom fram till. Att Håkan Skogh som installerat pannhuset var ansvarig för installationen borde väl heller inte vara någon överraskning. Var det inte Håkan Skogh i inledningsskedet av återuppbyggnaden var villig att ersätta kommunens självrisk på ca 150000 ?


Det var Håkan Skogh som dagen efter branden uppsökte vår skorstensfejarmästare och ville ha intyg på både installation och att det sotats i efterhand . En uppseendeväckande beteende som på något sätt  kan ge sken av att det inte stod riktigt rätt till i skötseln och ansvaret för panncentralen.


En information som också PD genom Sten Lindström fick tillgång till via mig .


Sune huvudintryck av försvarets inlaga är att inte politikerna har klart för sig hur hamnterminalaffären växte fram.


Jag kan tala om för Sune Tholin att det är precis det de nu förstår och att de inte vill sätta sig i den situationen igen när tjänstemän och dåligt pålästa politiker av kommunallagen sätter sina spår i vanskötseln av kommunen och där likaledes tidningsägare inte vill förmedla verkligheten utan i kraft av opinionsbildare försöker lura skjortan av sina tidningsläsare genom att utestänga information som inte går hans väg. 


Sune Tholin du är skamlig representant för tidningsägarna  där du i egenskap av en av stark opinionsbildare driver dina personliga  åsikter, där du skyddar tjänstemän och politiker genom att mörka viktig information som är relevanta för att få en helhetsbild av hur vår kommun sköts under en följd av år. Kort sagt  du är en skam för hela journalistkåren där tidningen mer och mer går in att försvara en Göteborgsanda där bluff  och båg  varit vardagsmat i den kommunala driften men där nu äntligen våra politiker börjar förstå .


Men inte Sune Tholin han vill fortsätta på den inslagna vägen där mygel och ljug hörde till vanligheten när man blev avslöjad med byxorna nere , där PD mörkade hellre än avslöjade. 


 Frågan är väl om en sån tidning som PD har ett berättigande som opinionsbildare med det bagaget som Sune Tholin hängt på PD:s anseende under åren med sina inlägg. 


 


           

 
 
Ingen bild

Åke Olsson

6 mars 2012 18:17

Nu om någonsin borde väl någon av Sune Tholins uppräknade skara av politiker ändå kunna lyfta på locket och öppna upp debatten om Hamnterminalen genom att skriva hellre än tiga sig igenom denna "soppa".Ty sanningen kryper allt närmare!Vem är den rakryggade beslutsfattaren som tar chansen först?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards