Direktlänk till inlägg 24 januari 2012

Förlikning eller rättegång det är frågan :

Av tommy norum - 24 januari 2012 12:30


Sune Tholin går och väntar på en förlikning i rättegången mellan skattebetalarna och DalboBåtar enligt dagens krönika I PD . Kanske är det så att han börjar bli lite osäker på utgången för Håkan Skoghs chanser i en rättegång.

En förlikning är kanske det rätta men först måste man nog lyfta på alla stenar och se vad som gömmer sig under dessa först innan man kan få en rättvis utgång. Vad som betalas ut till Dalbobåtar för hans egna insatser det finns det dokumenterat om i kommunens bokföring. Vad som är investeringar i sin egen verksamhet för att anpassa lokalerna, det borde också gå att få fram när man tar del av byggnadsbesiktningar.  

 En undersökning som jag nu tror att kommunen håller på med.

Enligt uppgifter har hyresinbetalningen inte påbörjats vid tillträdet Var detta någon kompensation för arbetsinsatser i byggnaden ?.                                                 

            

Uppvärmningen av hallen innan den olycksaliga panncentralen kom på plats det finns obekräftade uppgifter på att kommunen i första skedet via djuphamnen stod för en del el. I så fall var detta en kompensation för nerlagt arbete ?

 Det fanns andra hyresgäster i lokaler , hur fördelades den hyresintäkten ?. Var den också en kompensation för nerlagt  eget arbete ?                               ?



Vem bar ansvaret för den besiktning av panncentralen som inte gjordes. ?

Vem bär ansvaret för att sotningen inte utfördes enligt de bestämmelser som finns och som på alla sätt försökte döljas strax efter branden och som också blev en direkt följd av att det inte blev full ersättning från försäkringsbolaget ? .


Vilka arbetsuppdrag och timmar har utförts med bidragsanställda  och hur har dessa kostnader redovisats i den framställan för kompensation i nerlagt arbete i byggnaden. ?


Vad finns det för dokumentation runt panncentralen, kostnader, inköp, nerlagt arbete och ansvar ?

Hur skall bryggorna , som lämnades utan kontroll och där kommunen fick gå in på skattebetalarnas bekostnad att sanera bort, ersättas till skattebetalarna. ?.


Hur många miljoner har Dalbobåtar kompenserats med under åren genom det 20 åriga hyreskontraktet tills den olyckliga branden satt stopp för vidare subventioner ? .


 Det är många frågetecken som skall rätas ut innan vi kan gå till en förlikning och där vi skattebetalare förhoppningsvis inte står som förlorade som kommer att genererar ytligare bidrag till en av våra företagare som inte riktigt förstått under vilka förutsättningar  man skall driva företag. ett förhållande som han också delar med PD:s ägare Sune Tholin.

 
 
Ingen bild

Nyfiken

26 januari 2012 15:34

Ja då fick man det ju det frågetecknet uträtat, varför man har sett att det legat en grov kabel på marken mellan "oljehamnspiren" och hamnterminalen. Har hört rykten om stöld av el. men tagit det som elakt förtal.Besiktning och underhåll av panncentralen måste väl ha varit Skogs baby, det är ju han som har använt den, byggt den och överlåtit den (till kommunen under 2008 och 2009 för dryga millen, som ersättning för vad???). En annan fråga - När skall han städa bort sitt skräp under "hamnkranen i djuphamnen" eller skall det också belasta kommunen.
Nyfiken.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards