Direktlänk till inlägg 19 januari 2012

Slöseri kontra vinst det är den stora frågan för Vänsterpartiet

Av tommy norum - 19 januari 2012 10:57


 Efter att ha hört partiledardebatten i TV så förundras man över Vänsterpartiets nya stjärnskott Jonas Sjöstedts retorik om hur han uppfattar privatisering av sjukvården.

Ingen tror väl på allvar att vinster som genereras i de privata vårdbolagen med någon trollformel skulle överföras till offentliga vårdsektorn när man tar bort de privata aktörerna. Det skulle nog inte ens Labero klara .

Här har man privata sjukvårdsbolag som med utgångspunkt från kostnadsläget i den offentliga vården får ersättning som genererar vinster på miljardbelopp på skattebetalarnas bekostnad.


Man behöver inte vara särskilt intelligent för att förstå att om den offentliga vården kunde drivas med samma kostnadsläge och ersättningen anpassas till detta för de privata aktörerna så skulle det inte finnas några övervinster att ta del av.

Här har man privata aktörer som med samma vårdkvalite, med många gånger bättre kundgenomströmning, med samma betalning kan göra miljard vinster.

Vore det inte bättre om vänsterpartiet lade ner mer krut på att effektivisera den offentligt drivna vården till samma nivå som den privata.

Nej i vänsterpartiets värld där är vinst något fult och skall bekämpas medan slöseri det är något man ideologiskt kan acceptera.

 Konstigt,  resultatet för skattebetalarna blir exakt detsamma.

 
 
Ingen bild

Stefan Engblom

19 januari 2012 11:43


Hmm tar man bort privata sjukvårdsbolag så finns det ingen vinst för dom..vart menar du pengarna går då? Vi tar ett exempel.. dom privata tar en massa prover(oftast helt onödiga men bra när man vill pungslå landstingen på pengar) och gör andra undersökningar och sen skickar dom räkningen till landstingen som får betala den räkningen..finns det ingen som tar dessa prover(fortfarande oftast helt onödiga) eller gör dessa undersökningar(fortfarande​ oftast helt onödiga) så behöver inte heller landstingen betala dessa utgifter och pengarna stannar i landstingen.Vilket leder till att landstingen kan örja anställa riktiga läkare och mer sköterskor...

tommy norum

19 januari 2012 11:51


Stefan Engblom du får nog läsa mitt inlägg en gång till för att förstå. Men om man av ideologiska skäl vill tro att vinsterna kommer från obefogade undersökningar eller provtagningar och inte vill se verklighet som den är där de privata aktörerna har en betydligt mer effektiv organisation och en betydligt lägre kostnadsbild i sin verksamhet. Det är dessa faktorer som gör att man genererar vinst till förtret för många. Om man tror att man kan trolla fram den vinsten genom att förbjuda privata aktörer och ersätta dessa med offentligt drivna då räcker nog inte ens Labero till för den uppgiften. Skulle våra privata sjukhus bli mallen för ersättningarna om man tar bort övervinsterna då skulle det inte finnas någon offentligtdrivna sjukhus kvar. För Stefan du tror väl inte på allvar att man fortsätter driva privat vård om det inte finns en vinst att ta ut ?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards