Direktlänk till inlägg 17 december 2011

Politikerna tar beslut på fejkade underlag . Detta skrevs för ett år sen.

Av tommy norum - 17 december 2011 13:30

Detta skrevs för ett år sen

Nu får väl kommunstyrelsen ta sig i kragen och kräva ordentliga beslutsunderlag när de förvaltar medborgarnas skattepengar.


Det senaste beslutet om Örnäs Camping speglar väl det oproffesionella sätt  hur våra tjänstemän servar våra politiker med ekonomiska rapporter som ligger  långt ifrån den verklighet som finns.

Här har man nu tagit ett beslut i kommunstyrelsen där en av punkterna var att fortsätta med kommunal drift på grund av saknandet av kostnadstäckning för investeringarna i arrendeavtalet. 

Hur vet man detta utan att ha gjort en ordentlig genomlysning av vilka kostnader som belastar campingen ? 

 

Olle Andersson gjorde en bra utredning om hur investeringskostnaderna belastade campingen. Resultatet blev att de fortsatta kapitalkostnaderna som är bokförda på campingen inte stod i relation med de intäkter som arrendet skulle inbringa.

Det Olle Andersson inte tog med i beräkningen i sin analys var om de bokförda investeringskostnaderna verkligen tillhörde campingen.

Efter att nu analyserat investeringarna under en femårsperiod med intagande av fakturor som belastar de projekt som ligger i bokföringen som en investering i campingen så blir man inte bara förvånad, utan också förbannad hur våra politiker fortsätter att låtsas som det regnar när man avslöjar hur samhällsbyggnadsförvaltningen i ärende efter ärende avslöjas med byxorna nere i sin förvaltning av våra skattepengar.

Här ligger det miljoner i investeringar som inte har ett dyft med campingen att göra och som informerats om utan reaktion från politikerna.

Vi har investeringar på Högheden, ridhuset, Örnäsvallen, gästhamnen Marinan, mattor till Karlberg/Kistinebergsskolan, Prispengar till fiskehälja till och med personalkostnader ligger som en investering, marschaller, simhallen, ishallen, segelsällskapets klubbhus.


De här investeringarna på miljoner som belastar camingens rörelseresultat är

i den kommunala bokföringen över investeringar rubricerade som campingstugor eller utvecklingsåtgärder.


Hur skall man få ordning på samhällsbyggnadsförvaltningens sätt att redovisa och ge politikerna rätta förutsättningar i sina beslut med den kultur som härskar med Tommy Jingfors som chef ?    

Detta är investeringar som belastar campingen med kapitalkostnader. Vad som finns gömt i driftkostnaderna kan man bara spekulera i tills  politikerna tar beslut om en ordentlig revision av förvaltningen.

Fastän skötseln av förvaltningen har kostat skattebetalarna miljoner i uteblivna hyresintäkter på grund av dåliga hyreskontrakt, man låter bli att ta in offerter, man har ingen ordning på kostnaderna i förvaltningen, så har man fortsatt förtroende för förvaltningschefen.

Man låter till och med Tommy Jingfors ingå i den grupp tjänstemän som skall ha hand om  utvecklingen av nya Hamnterminalen trots sin uppenbara  misskötsel av projektet som kostat och fortfarande kostar skattebetalarna miljoner i onödan.

Vi får inte kostnadstäckning för de kapiatalkostnaderna på minst en halv miljon om året som inte täcktes upp av försäkringsbolaget på grund av de hyreskontrakt som Tommy Jingfors var pappa till och som bokfördes i Hamnverksamheten som ett underskott utan att någon reagerade trots klara fullmäktigebeslut om hur hyreskontrakten skulle täcka kostnaderna för kommunen. 


 
 
Ingen bild

Socialdemokrat

16 december 2010 19:11

Skall Sossarna fortsätta i samma stil som Centern
utan att ta tag i hur våra cheftjänstemän sköter sina förvaltningar ? Hur kan man ta rätt beslut med sådana förutsättningar ? Skärpning Micael om du tänker sitta längre än fyra år på kommunalrådsplatsen.

 
Ingen bild

Frågande

17 december 2010 07:30

Var håller våra revisorer hus ?

 
Ingen bild

medborgare

17 december 2010 12:40

Fortsatt tystnad från våra revisorer kanske säger att samtliga politiker oavsett färg är inblandade
i den skandalösa sätt som kommunen drivs.
Politikerföraktet kommer att blomstra i kommunen och almänheten kommer att se politikerna som en samling nollor som inget begriper,tyvärr.

 
Ingen bild

? vad håller man på med ?

17 december 2010 17:30

T-Norum det verkar som om din information om hur
samhälsbyggnadförvaltningen sköter sina åtaganden åt oss kommuninnevånare inte har någon som helst reaktion hos politiker och vår kommunchef.
Kanske en hearing med politiker och tjänstemän på Karlberg där de får förklara turerna runt alla konstiga beslut som tas. Kanske det skulle få dessa att reagera.

 
Ingen bild

K.. J

17 december 2010 17:58

Bra förslag om hearing eller förhör. Kanske enda sättet att få politiker och tjänstemän bekänna färg inför oss medborgare.

 
Ingen bild

det räcker nu

19 december 2010 15:08

Sluta mobba Tommy Jingfors han har betydligt större förtroende i Åmål än en bloggande person som bara vill hitta fel,inget positiv har kommit från det hållet som för kommunen framåt.Tror nog att de flesta är trötta på dina synpunkter om hur
kommunen skall skötas. Jag tror att dina inlägg mer gör skada än nytta.

 
Ingen bild

ej sosse

19 december 2010 20:47

..svar till det räcker nu..
Du borde inte klanka inte på den gode Norums synpunkter för hans åsikter fick faktiskt bort skojarpartiet som väl annars skulle ha fortsatt
tills dess kommun satts under tvångsförvaltning..
..men jag kan hålla med dej om att det är tråkigt att Jingfors kom i kläm för han har ju personligen inte tjänat någonting på kuppen
(möjligen hans polare i Viken)utan bara önskat vara snäll. det tråkiga är att det finns andra tjänstemän som verkligen skulle behöva sättas under lupp.. inte bara i samhällsbyggnadsförvaltningen ..vars tid jag hoppas kommer.. Därför är det mycket bra för oss kommuninnevånare att ha tillgång till denna blogg som säger rent ut allt vad PD alltid har försökt mörka

 
Ingen bild

insider

20 december 2010 16:01

Tommy,nu gäller ny ordning på kommunkontoret.Nu kallar man utredningar för arbetsmaterial för att slippa att diarieföra dessa.Det finns utredningar som komunstyrelsen fått ta del av i utfallet av våra investeringar som gjorts men som vår kommunchef inte vill lämna ut där det avslöjas hur illa ställt det är med uppföljning av hur våra skatter används i investeringarna. Tjänstemän och politiker har lite svårt att bestämma sig hur man skall förklara alla konstigheter som du framför i din blogg. Locket på är det som gäller nu.

 
Ingen bild

också insider

21 december 2010 00:00

Norum nu får du sluta och publicera skvaller i din blogg.Det finns inget belägg för påståenden som insider lägger fram.En del har fått nog av dina påhopp som bara skapar ett politikerförakt som ingen är bekänt av.

 
Ingen bild

Bra va

21 december 2010 00:25

också insider, är det något som Norum har i sin blogg så är det belägg. De som har fått nog av "påhoppen" är de inblandade "aktörerna".

Ps. ...och du "också insider", vem av dessa inblandade aktörerna är du?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards