Direktlänk till inlägg 4 december 2011

Vi får de politiker vi förtjänar.

Av tommy norum - 4 december 2011 12:15

    Sten Lindströms reportage i PD  om fullmäktiges novembermöte speglar väl vad vi fått för ombud  i den politiska församlingen som skall ta hand om medborgarnas intresse.


Att kommunen helt plötsligt förbinder sig att gå i borgen solidariskt med övriga medlemmar i Kommuninvest på nästan 134 miljarder kronor och  en medlemsavgift på 540 000 kr, det verkar inte bekymra våra ledamöter i fullmäktige att ställa frågor runt.

Men om friskolorna skall vara med i skolkatalogen det verkar mer vara i nivå med vad våra valda ombud har kompetens för i sina politiska samtal. Själv var jag med på åskådarbänken när det politiska beslutet togs om samarbetet med Säffle i den gemensamma organsiationen i teknik och fritid. Här var Tommy Jingfors som sakkunnig inbjuden för att kunna svara på frågor runt  förändringen.

Ingen enda var intresserad av det upplägg som presenterades före beslut och som  innehöll mer än ett frågetecken för den som läst förslaget. Antingen är man helt på det klara med vad samarbetet innebär eller så är man totalt ovetande  för att man saknar den rätta kompetensen att förstå vad man är med och beslutar om. Det är ju inte första gången Fullmäktige beslutar om både det ena och andra som man sen förstår att ledamöterna inte har en susning om vad man tagit beslut om, när man med facit i hand kan se resultatet när de politiska nämndernas ledamöter totalt struntat i att följa vad de själva varit med och beslutat om i fullmäktige. 


En skärpning behövs i hur våra politiska partier rekryterar våra ombud, där både sunt förnuft och framförallt ett viss mått av kompetens som består i att kunna ta till sig både vad kommunallag, och framförallt vad väljarna förväntar sig hur de skall ta vara på deras intresse och kanske det viktigate att kunna analysera hur deras beslut påverkar  framtiden för oss medborgarna.   

 Det går inte år efter år blint förlita sig på tjänstemannaförslag där kompetensen många gånger inte ligger i linje vad man förväntar sig har det visat sig när man har facit i hand. Att förlita sig till kommunstyrelsens kompetens, där det sitter en klick politiker som många gånger ser mer till ideologin och sina egna intressen i politiken än medborgarnas och där partipiskan ofta ljuder i korridorerna före varje viktigt beslut och där saknaden av sunt förnuft många gånger är uppenbar, är också fel.

Ni fullmäktigeledamöter i alla partier  ni sitter i Päronsalen för att företräda väljarna. Ni behöver inte i alla lägen gilla vad en klick partibröder i kommunstyrelsen lägger fram på bordet. Nöj er inte med att bara få tillåtelse att få diskutera skolkataloger utan ta för er i det politiska samtalet då först får vi en demokrati värd namnet och på sikt troligtvis betydligt bättre kvalite på slutprodukten av de beslut som ni tar.  

                                                  


                                              



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards