Direktlänk till inlägg 22 november 2011

Varför vågar inte politikerna debattera inför medborgarna.

Av tommy norum - 22 november 2011 18:12

  
Utan offentlig debatt naggas demokratin i kanten är rubrik på Kjell Kasås insändare i PD idag.

Kanske skulle Kjell Kaså ta sig en funderare om hur han i sin roll som ledamot i kommunstyrelsen skötte den biten under sin tid i politiken. Jag må då säga kasta sten i glashus det är ju inget man gör, resultatet av den fadäsen brukar stå en dyrt.

Men efter att ha lämnat politiken så tycker nu helt plötsligt Kjell Kaså att det är andra villkor som gäller. Principen med en öppen dialog och debatt i olika forum är bara bra för demokratin det håller jag fullständigt med om. Men att det kommer från en Centepartist som i ledande ställning  varit med och bidragit till den ekonomiska situation som numera råder i kommunen och när man påpekat detta under flera år då blev det knäpp tyst i de politiska leden som Kjell Kaså varit en ledande profil i, då fanns det ingen debattvilja.


Fick vi någon debatt om hur centerpartiet lurade skjortan av skattebetalarna genom att ge miljonbelopp till enskilda  företagare i kommunen ? Nej här var det locket på.

Fick vi någon debatt om hur illa skött  investeringar i kommunen skett utan varken uppföljningar eller ekonomiska analyser före beslut ? Nej här var det locket på.


Fick vi någon debatt om att kommunstyrelse och fullmäktige går emot sina egna beslut ? Locket på.

Fick vi någon debatt om att köpet av Högheden skulle inskränkas till köpeskillingen på en miljon som i dags datum väl närmast ligger på 5 miljoner ? Locket på.


Fick vi någon debatt på hur våra chefstjänstemän gömmer kostnader i verksamheter där de inte hör hemma ? locket på - istället så berömdes tjänstemannen ifråga. 

Fick vi någon debatt om hur Örnäs camping kunde visa röda siffror år efter år ? Locket på.

Fick vi någon debatt om hur illa man sköter infrastrukturen med ledningar under markytan ? Locket på.

Fick vi någon debatt om hur centerpartiet försökte lura skjortan av medborgarna i vindkraftfrågan genom att gå med på slopade parker med vetskap om att man med större verk och mindre antal kunde kringgå definitionen park ? locket på- istället så bemöttes motståndare med glåpord som gaphalsar och som inget begriper.

Fick vi någon debatt om hur man investerade i en bollhall som inte skulle kosta någonting utan för skolans del skulle betalas med att locka mer elever till Karlbergsskolan ? Vilket blev tvärtom med ökade kostnader. Locket på.

Fick vi någon debatt om hur Centerns kommunalråd hela tiden påstår att Hamnterminalens hyressättning inte var fråga om subvention ? Locket på.

Fick vi någon debatt om varför Kurt Svensson ochTommy Jingfors ljög inför åklagare ? Locket på.

Fick vi någon debatt om varför man inte såg till att en revision kom till på samhällsbyggnadsnämdens verksamhet ? Locket på.


Jag skulle med lätthet kunna räkna upp ett dussin saker till som påpekats både i blogg och insändare under Kjell Kasås tid som ledamot av kommunstyrelsen och medansvarig för eländet men som man inte velat ta debatt om. Total tystnad har rått från de ansvariga. 


Kjell Kaså  påpekar att det inte finns någon debatt i massmedia. Det har denna  blogg informerat om ett antal gånger vilket på sikt naggar demokratin i kanten, men att det kommer från en Centerpartist som Kjell Kaså en ledande maktpolitiker i kommunstyrelsen under ett antal år luktar verkligen illa med tanke på att han själv var med och  anammade den kulturen  för att komma ifrån den svidande kritik som man inte ville bemöta under sin tid vid makten. 


   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards