Direktlänk till inlägg 20 november 2011

Lämna Södra hamnplan ifred för bygge av hotell.

Av tommy norum - 20 november 2011 12:00

En intensiv lobbing av en klick personer som representerar handeln , företagarna och fastighetsägare pågår för att få Michael Karlsson (s) vårt kommunalråd  öppna upp för ett nytt hotell kan man förstå efter hans uttalande i Dalslänningen.


Kan det vara den norske riskkapitalisten Marcus Engelbreksen som äger och driver hamncompaniet som håller i trådarna ? Kanske för att öppna upp för  ett nytt projekt runt småbåtshamnen och där hamncompaniet som han har svårt att bli av med skall vara navet i anläggningen för att sen kunna locka köpare med braskande visioner och  för att han sen kunna dra vidare mot andra projekt.

Är det hotellplaner runt det misslyckade projektet Hamncompaniet som är på gång för att klarar ägaren att komma skadelös ur affären ?  


Själv är han ingen hotellman men en entreprenör ut i fingerspetsarna som har förmåga med sina visioner övertyga omgivningen för sina projekt. Handeln ser busslaster med turister som invaderar deras affärer, företagarna ser sin möjlighet att vara med och bygga anläggningen.

Att tro på en turistinvation för att man bygger ett hotell på Södra Hamnplan utan att kunna bjuda på något är nog en aning naivt. Jag skulle villa se den turist som känner sig lockad att besöka Åmål en vinterdag och där man tittar ut genom fönstret ser en tom småbåtshamn framför sig utan aktiviteter.

           

Är det denna syn som skall locka turister till Åmål på vintern.


Hur gick tongångarna när Hamncompaniet var på tapeten ? En investering som skulle sätta Åmål på kartan sas det då och som skulle få Åmål att växa och locka hit turister. Inget av detta blev verklighet. Samma personer är med och lobbar nu , inte för Åmål utan för sitt eget välbefinnande. Vad gemene man i kommunen har för åsikter om byggnation på södra hamnplan det har man gett tydliga signaler om, men det bryr man sig inte om.


Det värsta som kunde hända Åmål i den investeringen är en konkurs och ett tomt hotell som ingen känner sig manad att driva och satsa på . Då står vi där med ett hotellkomplex i den stadsbild som lockar mest turister på sommaren att blir en negativ symbol för utvecklingen i Åmål samma signal som nu Hamncompaniets  overksamhet  sätters hos våra besökare.

Den mest negativa reklam som Åmål har drabbats av på länge och som blir svårt att tvätta bort var väl kåseriet i en rikstidning där förhållandet runt hur Hamncompaniets verksamhete sköttes mot kunderna under bokdagarna  och där Marcus Engelbrektsen var den ytterst ansvarige för det inträffade. Där vår turistorganisation  kände sig manade  att avråda  turister att besöka lokalerna på grund av bristande kompetens och där servicen var en bristvara i verksamheten. Visioner i all ära men det är verkligheten som  sätter sina spår i framtiden . 


Kanske skulle man ta och undersöka Marcus Engelbrektsens framfart  i Dalsland och runt omkring,  försöka göra sig en bild av vad det blev av hans visioner i verkligheten. Finns överaskningar som kommer upp på bordet som man borde känna till och inte blunda för ?


Sälj Stadshotellet som kostat skattebetalarna miljoner i subventioner under åren, låt den nya ägaren få fria händer att utveckla hotellet på  kommersionella villkor. Lämna Södra hamnplan i fred som så tydligt medborgarna i en röstning tog ställning till. Ro nu först stadshotellets försäljning i hamn så att skattebetalarna får ut mesta möjliga pris låt sen den nya ägaren sätta sin prägel på hotellet. Sen kan man ta ställning till om vi behöver mer sängbäddar för att tillfredställa efterfrågan. Att tro man kan locka hit turister utan att kunna erbjuda någonting är nog dömt att misslyckas.

Att Centern inte vill lyssna på medborgarna det har vi förstått både i vindkraftsfrågan och på hotellplanerna på Södra Hamnplan. Ett ställningstagande som stått dem dyrt i politiken.


Vi kan ju hoppas att Socialdemokraterna med sina bundsförvanter  är mer lyhörda  och känner vibbarna för vad medborgarna tycker i frågan och inte bara lyssnar på en klick personer som representerar handel, företagare och fastighetsägare. Då ökar nog deras chanser att få sitta kvar ytterligare en mandatperiod.  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 4 juni 08:40

  Socialdemokraterna  sprider skolpolitisk propaganda under falska förespeglingar. .             Socialdemokraterna har styrt detta land med systematisk slapphet och lagt grunden för ökad otrygghet, splittring och räd...

Av tommy norum - Onsdag 3 juni 16:47

De senaste veckorna har tonläget höjts -  den borgfred som präglat politiken tycks nu vara över. Både från vänster och höger har smockorna åter börjat vina. Stefan Löfven har pressats hårt om att det svenska Corona arbetet måste utvärderas i en ko...

Av tommy norum - Tisdag 2 juni 07:15

Nog är det ett vettigt ställningstagande av  Sverigedemokraterna när migrationspolitiken utformas och regleras på statlig nivå bör dess effekter ses som ett statligt åtagande. I förlängningen bör staten vara huvudman för såväl boendesituat...

Av tommy norum - Söndag 31 maj 19:46

      Åmål på 1950 talet        

Av tommy norum - Söndag 31 maj 08:35

Bilder från Bengtsfors på 1950 talet                  ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se