Direktlänk till inlägg 20 november 2011

Lämna Södra hamnplan ifred för bygge av hotell.

Av tommy norum - 20 november 2011 12:00

En intensiv lobbing av en klick personer som representerar handeln , företagarna och fastighetsägare pågår för att få Michael Karlsson (s) vårt kommunalråd  öppna upp för ett nytt hotell kan man förstå efter hans uttalande i Dalslänningen.


Kan det vara den norske riskkapitalisten Marcus Engelbreksen som äger och driver hamncompaniet som håller i trådarna ? Kanske för att öppna upp för  ett nytt projekt runt småbåtshamnen och där hamncompaniet som han har svårt att bli av med skall vara navet i anläggningen för att sen kunna locka köpare med braskande visioner och  för att han sen kunna dra vidare mot andra projekt.

Är det hotellplaner runt det misslyckade projektet Hamncompaniet som är på gång för att klarar ägaren att komma skadelös ur affären ?  


Själv är han ingen hotellman men en entreprenör ut i fingerspetsarna som har förmåga med sina visioner övertyga omgivningen för sina projekt. Handeln ser busslaster med turister som invaderar deras affärer, företagarna ser sin möjlighet att vara med och bygga anläggningen.

Att tro på en turistinvation för att man bygger ett hotell på Södra Hamnplan utan att kunna bjuda på något är nog en aning naivt. Jag skulle villa se den turist som känner sig lockad att besöka Åmål en vinterdag och där man tittar ut genom fönstret ser en tom småbåtshamn framför sig utan aktiviteter.

           

Är det denna syn som skall locka turister till Åmål på vintern.


Hur gick tongångarna när Hamncompaniet var på tapeten ? En investering som skulle sätta Åmål på kartan sas det då och som skulle få Åmål att växa och locka hit turister. Inget av detta blev verklighet. Samma personer är med och lobbar nu , inte för Åmål utan för sitt eget välbefinnande. Vad gemene man i kommunen har för åsikter om byggnation på södra hamnplan det har man gett tydliga signaler om, men det bryr man sig inte om.


Det värsta som kunde hända Åmål i den investeringen är en konkurs och ett tomt hotell som ingen känner sig manad att driva och satsa på . Då står vi där med ett hotellkomplex i den stadsbild som lockar mest turister på sommaren att blir en negativ symbol för utvecklingen i Åmål samma signal som nu Hamncompaniets  overksamhet  sätters hos våra besökare.

Den mest negativa reklam som Åmål har drabbats av på länge och som blir svårt att tvätta bort var väl kåseriet i en rikstidning där förhållandet runt hur Hamncompaniets verksamhete sköttes mot kunderna under bokdagarna  och där Marcus Engelbrektsen var den ytterst ansvarige för det inträffade. Där vår turistorganisation  kände sig manade  att avråda  turister att besöka lokalerna på grund av bristande kompetens och där servicen var en bristvara i verksamheten. Visioner i all ära men det är verkligheten som  sätter sina spår i framtiden . 


Kanske skulle man ta och undersöka Marcus Engelbrektsens framfart  i Dalsland och runt omkring,  försöka göra sig en bild av vad det blev av hans visioner i verkligheten. Finns överaskningar som kommer upp på bordet som man borde känna till och inte blunda för ?


Sälj Stadshotellet som kostat skattebetalarna miljoner i subventioner under åren, låt den nya ägaren få fria händer att utveckla hotellet på  kommersionella villkor. Lämna Södra hamnplan i fred som så tydligt medborgarna i en röstning tog ställning till. Ro nu först stadshotellets försäljning i hamn så att skattebetalarna får ut mesta möjliga pris låt sen den nya ägaren sätta sin prägel på hotellet. Sen kan man ta ställning till om vi behöver mer sängbäddar för att tillfredställa efterfrågan. Att tro man kan locka hit turister utan att kunna erbjuda någonting är nog dömt att misslyckas.

Att Centern inte vill lyssna på medborgarna det har vi förstått både i vindkraftsfrågan och på hotellplanerna på Södra Hamnplan. Ett ställningstagande som stått dem dyrt i politiken.


Vi kan ju hoppas att Socialdemokraterna med sina bundsförvanter  är mer lyhörda  och känner vibbarna för vad medborgarna tycker i frågan och inte bara lyssnar på en klick personer som representerar handel, företagare och fastighetsägare. Då ökar nog deras chanser att få sitta kvar ytterligare en mandatperiod.  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 12 dec 14:00

  Karl Nyström Karlstadsbilder 1800 talet Stadsvy över Karlstad ( Carlstad ) Älvgatan 1700 tal ?     I mitten Johan Ahlströms affär. T v Pråmkanalen. T h Mariedals trädgård. 1880 Panorama över Tingvallastaden, Hagaborg och Haga....

Av tommy norum - Onsdag 11 dec 19:06

            Aftonbladets rubrik talar sitt tydliga språk att Sverige har problem med att avhysa flyktingar som befinner sig illegalt i landet. Något som inte bekymmrar regeringen som bjuder på nästan gratis sjuk och tandvård under tide...

Av tommy norum - Söndag 8 dec 13:42

Sveriges  välfärd håller på att krackelera under den socialdemokratiska fanan.  Löfven i Aftonbladet : Fokus nu kan inte vara på stor migration utan på snabbare integration. Man tar sig för pannan , inte så konstigt att vi har det samhälle ...

Av tommy norum - Lördag 7 dec 13:59

Kanske inte så konstigt att förtroendet för våra politiker minskar. Det som före valet var klartext blev efter valet något helt annat. Aldrig bli beroende av SD blev i stället ett beroende av Vänsterpartiet. Det som skulle bli en garant för att ...

Av tommy norum - Fredag 6 dec 12:19

Vår utbildningsminister (s) Anna Ekstrand skall nog inte slå sig för bröstet när man ser att Svenska 15-åringar har  sämre kunskaper än de hade  i början av 2000-talet. Läsförståelsen har blivit sämre och det gäller också i andra ämnen  trots at...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se