Direktlänk till inlägg 20 november 2011

Det här skrevs för ett år sen i bloggen..

Av tommy norum - 20 november 2011 11:45


Detta inlägg gjordes för ett år sen . Är Marcus Engebretsen på väg tillbaka tro ?

Det var nog bra för Marcus Engebretsen att dra sig ur hotellplanerna innan granskningen av hela konceptet börjar ta fart, där affärsidén med hjälp av billig mark runt Marinan, där också byggnaden Marinan skulle rivas och verksamheten flyttas över till den nya hotelldelen och visioner om satsningar i nya turistverksamheter utan ett spår av konkreta förslag i botten.

Om man tror att en byggnad som ett hotell på något sätt skulle vara en del av lösningen på kommunens ekonomiska problem och  få bukt med arbetslösheten så är man nog ute och cyklar. Hela konceptet skulle troligtvis öka den kommunala kostnaden rejält för turismen genom att bli tvungna att hyra in sig i hotelldelen för att ersätta nuvarande Marinans verksamhet.

Här har lokala företagare sprungit benen av sig för att lobba in förslaget  hos våra politiker där chansen att få vara med och bygga hotellet nog är det som driver dem. Man låter fatighetsägare utan anknytning till bygden komma med synpunkter vad som är bäst för kommuninnevånarna. 

Kanske borde våra politiker vara mer på alerten och syna given innan man lägger både energi och skattepengar på  projekt som på papperet lovar guld och gröna skogar om etableringen kommer igång.


Det kryllar av penningstinna entreprenörer som ser sin chans att komma över attraktiva markområden för noll och ingenting  genom att lägga fram förslag till desperata politiker med hänvisning till att vara en del i en process att lösa arbetslösheten och där politikerna många gånger sväljer hela mumsbiten utan att ifrågasätta det hela.


Vi har hundratals exempel där politiker i framförallt glesbygden lockas att på ett eller annat sätt delta i visioner  i turistverksamheter där de i efterhand blivit grymt besvikna när det visat sig att drömmarna inte håller i verkligheten.


Kanske politikerna mer skall lyssna på medborgarnas intresse i fortsättningen och ha en mer ifrågasättande attityd när våra lokala näringsidkare försöker dränera kommunkassan med projekt som bara gynnar dom själva . 

      

 
 
Ingen bild

För utveckling

20 november 2010 23:38

Tänk att gamla gubbar skall förstöra för en bra
utveckling i Åmål. Bakåtsträvare som hela tiden tycker det var bättre förr ger jag inte mycket för. Hur skall kommunen kunna utvecklas med sådana krafter som tar ton i debatten och skrämmer bort de som vill satsa. Flytta på er gubbar om det inte passar.

 
Ingen bild

Åmålsbo

23 november 2010 23:33

Det finns andra värden här i livet än dans och öl-
konsumtion. Tack för att Marinans café blir kvar och inte ersätts med en pub som blivit fallet när förtjänsten av glass och kaffeförsäljning inte håller ekonomiskt för att ha öppet året om.

 
Ingen bild

prima

27 november 2010 02:12

svar till amalsbo
du har sa ratt,det finns fler varlden,sarskillt i en stad dar vi har ett overskott pa mycket fler pubbar an vad innevanarna efterfragar
amal behover nya dragplaster for att inte bli en avfolkningsort.markligt att inte ks nappat pa pelle engers geniala plan pa att utvidga ornasparken till ett nytt kolmarden...
eller vill ni hellre att han forlagger den i saffle eller i bentfors...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards