Direktlänk till inlägg 17 november 2011

Skall hela kommunen drivas med lönebidragsantällda ?

Av tommy norum - 17 november 2011 14:06

Det är arbetslinjen som gäller säger Michael Karlsson när han flyttade över 2 miljoner från socialbidrag till vuxenurbildningen och till lönebidragsanställningar och med det så anser han  i sitt beslut bekräftat att det är arbetslinjen som gäller. På den borgliga sidan så är definitionen när man i debatten för en politik som gynnar arbetslinjen riktiga jobb som man utan statliga subventioner ordnar till.

I den socialdemokratiska versionen av arbetslinje så är det tydligen  vuxenutbildning och lönebidrag som gäller: Kanske en sak att ta till sig när man lyssnar på debatter om arbetslinjen i fortsättningen. 


Att man med statliga pengar i botten fördelar ut arbetslösa till föreningar för att komma undan kostnaderna i socialbidrag har ingenting med arbetslinje att göra utan mer som en sätt att komma undan sina förpliktelse i socialtjänstlagen där kommunen har huvudansvaret för medborgarnas förmåga att försörja sig.

Vi har lönebidragsanställda som med delvis kommunala pengar gått  årtionden i föreningar, långt ifrån de bestämmelser som reglerar hur man skall förhålla sig till de statliga bidragen. Verksamheter som lever sitt eget liv utan krav och där arbetsledningen i en del fall själva är lönebidragsanställda.  Förhållanden som våra lokala myndigheter som beviljar statliga medel för ändamålet många gånger tummat på reglerna för att tillfredställa lokala intressen.

En revision på hur man utnyttjar lönebidragen och hur våra myndigheter som har ansvaret lever upp till bestämmelserna vore nog på sin plats.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

silvio

18 november 2011 11:17

Hej Tommy
Tycker att både du och Michael Karlsson har rätt fast på olika vis
Ett samhälle där en stor del medborgare föredrar att gå och drälla eftersom socialbidragen är så höga att man behöver inte arbeta tror jag ingen skattebetalare vill ha.
Någonting måste till för att få dessa medborgare att önska sej ett arbete.
Men å andra sidan att som arbetsgivare få in en anställd (lönebidragare)
till ett arbete som är för komplicerat eller för tungt för vederbörande är ju inte heller någon höjdare
Det bidrar ju ofta även till att de som inte är lönebidragsanställda
i rörelsen får en extra arbetsbörda
Har själv hört arbetsgivare nämna att de sociala avgifter de betalat för lönebidragare inte motsvarar prestationen vederbörande genomför utan ger inte arbetsförmedlingen mej 5000 i månaden för besväret så kan det kvitta.
Nu är ju förvisso inte Karlsson högerpartist...så jag uppskattar ändå hans utspel.. Men trodde faktiskt att den nya alliansregeringen skulle ordna riktiga arbeten i stället för åtgärdspaket

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - Torsdag 4 juni 08:40

  Socialdemokraterna  sprider skolpolitisk propaganda under falska förespeglingar. .             Socialdemokraterna har styrt detta land med systematisk slapphet och lagt grunden för ökad otrygghet, splittring och räd...

Av tommy norum - Onsdag 3 juni 16:47

De senaste veckorna har tonläget höjts -  den borgfred som präglat politiken tycks nu vara över. Både från vänster och höger har smockorna åter börjat vina. Stefan Löfven har pressats hårt om att det svenska Corona arbetet måste utvärderas i en ko...

Av tommy norum - Tisdag 2 juni 07:15

Nog är det ett vettigt ställningstagande av  Sverigedemokraterna när migrationspolitiken utformas och regleras på statlig nivå bör dess effekter ses som ett statligt åtagande. I förlängningen bör staten vara huvudman för såväl boendesituat...

Av tommy norum - Söndag 31 maj 19:46

      Åmål på 1950 talet        

Av tommy norum - Söndag 31 maj 08:35

Bilder från Bengtsfors på 1950 talet                  ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ t-norum med Blogkeen
Följ t-norum med Bloglovin'

Frågerutan

36 besvarade frågor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se