Alla inlägg under oktober 2011

Av tommy norum - 1 oktober 2011 08:34


Skönt att våra politiker i centern o moderater o folkpartiet  fick rätta sig efter demokratins spelregler och inse att det i fortsättningen inte går att gömma sig i stadshusets korridorer och tro i och med att man blivit invald i den politiska hierarkin kan strunta både i opinioner och argument när man driver sina särintressen .

I den nya mediavärlden så finns det oändliga möjligheter att via nätet göra sig hörd och driva opinion som är bra för demokratin men en fasa för en del politiker som inte känner sig bekväm i situationen. Och där de av gammal vana tror sig kunna tysta ner debatten genom att inte  vara med i den.


Det går inte längre att blunda för opinioner som skapas av folk utanför politikerkretsen där man med nya medel och ofta betydligt mer pålästa  får ut sitt budskap både i bild och ljud i sin argumentering och där politikerna sällan har något att sätta emot på grund av en förvånande dålig kunskap. Ett förhållande som inte bara kommer fram i vindkraftsdebatten.


Att sen politikerna som inte får sin vilja fram kallar dessa för gaphalsar och skyller på hot och andra konstigheter i sin argumentering för att på något sätt försöka förklara varför det gick som det gick understryker ju bara att deras argument för en utbyggnad det köper inte kommuninnevånarna.

Detta visade de ju klart i det senaste kommunalvalet när man röstade bort vindkraftsanhängarna med dunder och brak. Ett förhållande som det finns politiker som fortfarande har svårt att ta till sig förstår man när man hör argumenten i fullmäktige inför beslutet av vindkraftsplanen.


Centern försökte i det sista vända  kappan efter vinden  genom att göra en minskning av vindkraftsparkerna i planen före  kommunalvalet. Men det de redan då visste är att parker med definitionen mer än sju verk, en förutsättning för lönsamhet, redan kunde ersättas med färre verk men betydligt större. Vilket skulle göra hela vallöftet ointressant i praktiken när man i löftet ansåg parker per definition. 

Det skulle betyda fritt fram för mastodontverk i hela kommunen utan att Centerpartiets vallöfte bröts.


Så agerar sluga politiker när man inte får sin vilja fram den vanliga vägen och när man förstår att opinionen inte ställer upp på deras politik i vindkraftsfrågan. Då kör man över dem utan skrupler i sitt agerande.

Här sitter det ledamöter i flera partier som i sin egenskap av beslutsfattare är beredd att gå emot en stor opinion, de flesta boende på landet, där rädslan för inkräktandet i miljön,  boendet  och där hela landskapsbilden kommer att förändras med risk att vi tappar arbetstillfällen i Turism, i stort sett den enda näring Dalsand har att förlita sig på i framtiden där orörd natur är en förutsättning för besöksnäringen.

 Dessa ledamöter tar då ställning för en handfull markägare där argumenten är varierande och där Hanstål (M) i dagens PD kom med nya argument där han påstår att man försvårar för nya företagare i jord-och skogsnäringen ? Försvårar arvskiften och försvårar för den som vill satsa på åkeri-entreprenadbranschen ? Att hela beslutet kommer att lägga en död hand över Åmåls landsbygd ?     

Sven Callenberg fyller på i fullmäktige för "ett fåtal obstinata vindkraftsmotståndarfundmentalister ägnar sin vakna tid att sprida felaktig information" om vindkraften. ?

 Även Anne Sörqvist spär på med att det spridits vanföreställningar om vindkraften, även gaphalsar har nämts i debatten från Anne Sörqvist ( c ) som också ger PD en känga om bildmaterial som förekommit i tidningen som inte gynnar hennes sak.


Konstigt nog tror man tydligen att väljarna är en skock får som inget begriper  och som skall ledas av politikerna och där andra åsikter som inte kommer från politikerhåll  skall man inte bry sig om, för de har fel, de sprider lögner och är allmänt gapiga.

När nu väljarna i ett demokratiskt val sa ifrån vad som gäller i kommunen får nog Centerpartister och moderater och folkpartister finna sig i detta och gilla läget utan att i ordalag  försöka få väljarna känna sig som en samling idioter som inget förstår. Det är kanske det omvända som gäller när man ser resultatet över hur kommunen skötts de senaste åren. Ett påstående att begrunda över för våra politiker.

  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards