Direktlänk till inlägg 7 oktober 2011

Socialdemokrater har svårt att leva som man lär.

Av tommy norum - 7 oktober 2011 14:07

 
Är Håkan Juholt en etablerad skojare ?

Man blir inte förvånad om hur makteliten försöker sko sig när den får chansen, det har vi  sett åtskilliga gånger de senaste åren nu senast när Håkan Juholts,

 -  Socialdemokraternas ordförande och stadsministerkandidat  - bedrägeri i bostadsförmåner avslöjats.

Socialdemokrater som utåt sett försöker ge bild av att de företräder de svaga i samhället, tar för sig som alla andra kanske till och med mer.

Vem minns inte Mona Sahlin den förra socialdemokratiska ordföranden som gråtande försvann från presskonferensen där hon försökte klargöra varför hon inte kunde skilja på hennes och statens egendom. Eller när hon inte brydde sig om att betala varken parkeringsböter eller dagisräkningar.


Tydligen har vi nu fått ett nytt rötägg som politisk ledare i det Socialdemokratiska partiet som lurat staten till att betala hyreskostnaden för den lägenhet som sambon Åsa Lindgren ägde när de träffades. Hur i allsin dar kan man ha förtroende för en politiker som i fem års tid skickat räkningen för boendet till skattebetalarna när han vet att lägenheten tillhör sambon som också bor där.

Ibland undrar man om politiker är läskunniga det gäller både i det kommunala som i riksdagen. Antingen är man dum i huvudet eller så är man en etablerad skojare som försöker sko sig utan skrupler på oss medborgare.

Kanske är det sambon Åsa Lindgren som har gett avtryck i Håkan Juholts  beteende eftersom hon själv har varit i klammeri med rättvisan.


Lena Mellins krönika i Aftonbladet idag försöker släta ut beteendet genom att påstå att det finns fler som skor sig.  Men de namn hon räknar upp William Petzäll Sverigedemokraterna och Annika Billström (s) de bryter inte mot några regler  utan följer det riksdagen beslutat om och ändå försöker Lena Mellin släta över Juholts bedrägeri genom att dra in moral och etik i sin bedömning om dessa.

Men det är inte lätt för en Socialdemokratisk reporter att svälja anklagelserna på ordföranden i det Socialdemokratiska partiet utan att få nämna andra som i hennes ögon skor sig, men inte utanför lagen och överenskommelser som riksdagen har bestämt utan här kommer det in andra referenser där Lena Mellins syn på moral och etik är det som dömmer och hänger ut personerna. Känns inte det igen i Hamnteminalsaffären i Åmål ? 


Kanske vore det dags för en kurs i moral och etik för våra riksdagsmän framförallt för de socialdemokratiska för de har i alla tider försökt ge sig själva en bild att vara förebilden för rättvisa, solidaritet och ställa upp för de svaga i samhället.

Ett förhållande som i praktiken gäller alla andra men inte sig själva har det åtskilliga gånger visat sig. Ett förhållande inte bara i rikspolitiken utan även i det kommunala. Vi kan ju bara se hur våra före detta (s) kommunalråd i lilla Åmål skott sig med  pensioner med politiska beslut i botten men långt utanför den solidaritet och rättvisa som de själva predikat om i valrörelserna.


   

 
 
åmålsbo

åmålsbo

7 oktober 2011 20:52

hej nu är juholt ute dessa politikter kan men när det gäller hyror löner resor traktamenter då är dom ju dummare än tåget hur kan detta få hålla på det är ju synd om våra politiker för dom är så dumma så dom kan inte få ett riktigt jobb dom skulle jävlar få arbeta så fick känna i ryggen att dom lever

http://url

 
Ingen bild

arnold

8 oktober 2011 16:06

Att dra alla partien beroende på enskilda personers fel är väl ändå att göra det väldigt enkelt för sig. Zlatan fick gult kort igår - betyder det med automatik att alla i svenska landslaget är busar?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Skapa flashcards