Direktlänk till inlägg 28 september 2011

När argumenten tryter för Anne Sörqvist (c ) då tar hon till okvädesord

Av tommy norum - 28 september 2011 18:01


Lyhördhet inför sina väljare det saknar tyvärr Anne Sörqvist (c) totalt har det visat sig när hon i NWT ger uttryck för sin frustration över att inte vindkraften i kommunen blev det hon och markägarna kämpat för.

Här åker man på storstryk vid senaste valet och tappade halva fullmäktigegruppen på grund av otydlighet i vindkraftsfrågan. Att man sen i sista  stund vände kappan efter vinden och föreslog en uppmjukning i vindkraftsparkernas etablering strax före valet med måttot det här är vi i nöd tvungna till för att få sitta kvar och bestämma i politiken.

Väljarna gick inte på den finten  utan sparkade ut Centern med dunder och brak ur kommunhuset. Förstår man inte den vinken från sina väljare utan fortsätter i samma stil  då har man sannerligen inget i politiken att  göra.

Att kalla vindkraftsmotståndare för gaphalsar och att väljarna inte vågat ta ställning för Centerns hållning med rädsla för trakasserier och där ordet lynchning förekommer i NWT:s artikel var ett billigt sätt att få förståelse för den massiva demonstration mot Centerns politik som väljarna gav uttryck i valet när de halverade Centern i kommunen. 

Politik det är att lyssna och förstå inte bara låta sina egna intressen styra och gå på som en ångvält utan också att känna vibbarna för vad de som de är satta att företräda har för synpunkter. Den förmågan har tyvärr Centern tappat för länge sedan i kommunalpolitiken har det visat sig med facit i hand efter deras härjningar med noll koll under en längre tid.

Anne Sörqvist (c) tror dessutom att många politiker, i flera partier, har backat i frågan på grund av rädslan att tappa stöd och förtroende från Åmålsborna. En helt naturlig reaktion från de politiker som förstår vilket mandat man har fått förtroende att företräda, väljarna. 

Men i Anne Sörqvist värld där är det inte väljarnas mandat  man är satt att företräda i politiken utan sina egna och när man inte får förståelse för sin sak så beror det på gaphalsar och rädslan för att lynchas när man inte har samma åsikt som Anne Sörqvist (c).

Gud bevare mig för den inställningen i politiken när man låter maktfullkomligheten styra istället för  argumenten .     

Det vore nog en välgärning för framförallt Centern om de tunga politiska uppdragen i fortsättningen togs över av någon annan om man skall ha någon chans att komma tillbaka med  förnyat förtroende i kommunalpolitiken.  

 
 
Ingen bild

Trött på politiker som inte lyssnar

29 september 2011 20:12

Det är bra att det fortfarande finns politiker som lyssnar på gräsrötterna och agerar därefter. Vindkraftsfrågan urskiljer verkligen agnarna från vetet när man tog beslut i frågan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av tommy norum - 6 juli 2023 10:38

                 Lite reklam för min yngsta dotters måleri. Har utställning i Vaxholm i sommar. Hon är en konstnär som blandar friskt med motiven i sina målningar från sin ateljé i Åkersberga. Blandar egna och beställda motiv. Populariteten öv...

Av tommy norum - 11 april 2023 14:01

<br" alt="" />OoM5AAAAgAElEQVR4nOy917NlyXXm98vMbY693lR1uUZ3A90NNMAZzNCM
zMyTQhH6N/UuRSj0pCBnNKPRiARIgiBMW3R1dZevW9cdt11m6iHNzn3qNofUDEkFiF1x49
Y9JnfuzJW5vvUtk+J//pP/3RpjsNZirSVe2mCMQUqJEAJhQQgBgLUWYd1vlYn4lfA+gDUCay1SSteu7j8j
hEDKDCEE1uqt12X8f9pm+...

Av tommy norum - 9 april 2023 10:12

  Insändardebatten i PD där Åmålsborna träter om var centrum ligger och hur våra politiker i Åmål skall gå vidare i vad som i fortsättningen skall bli det nya handelscentrumet i staden.. I bland undrar man var det sunda förnuftet finns int...

Av tommy norum - 8 februari 2023 13:45


      Man slutar aldrig att förvånas över våra politikers totala oförmåga att kunna analysera konsekvenserna av sin naiva flyktingpolitik som bedrivits i det här landet. Skolan som man allt sedan den stora invandrarvågen på 2000 talet har k...

Av tommy norum - 4 februari 2023 14:25


    Frågan är väl om inte släpat in en varg i fårakläder när man valde in : Muharrem Demirok som Centers partiledare.   Et gäng partimedlemmar från Linköping öppnade sig och berättade vad de egentligen tycker om sin ga...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards