Alla inlägg under maj 2011

Av tommy norum - 3 maj 2011 08:06

Hur vore det om all dessa anonyma insändare tog till sig det förhållandet att det är skattekolektivets intresse politikerna  är satta att förvalta, istället försöker man med alla möjliga och omöjliga vinklade påståenden ta Håkan Skogh i försvar  och göra kommunen till syndabock för att de följer den kommunallag som reglerar förhållandet i deras förvaltning av våra gemensamma tillgångar.


Varför inte ta till sig  att Håkan Skogh fick efter branden första tjing på ett nytt  hyreskontrakt istället för det som brann inne men han vägrade konsekvent betala en hyra som utgår ifrån kommunens kostnader med motivering att hans affärsidé inte klarar en sådan hyra, ett faktum som förövrigt den förra politikerkonstellationen som styrde i kommunen med Kurt Svensson i spetsen  borde tagit reda på innan man påbörjar ett sånt byggnadsprojekt.


Skulle kommunen i det läget lägga sig och än en gång gå i mot kommunallag och sunt förnuft i sin hyressättning genom att ge bidrag till Dalbo-Båtar med våra skattepengar ???


Naturligtvis inte, anser de flesta inom kommunen, utom en liten klick i bekanskapskretsen runt Håkan Skogh där också PD:s Sune Tholin sköter taktpinnen med sina påhopp på alla som inte har samma åsikt som han själv i frågan.


Man skyller inte på kommunallagar som signaturen hävdar när man tar sina obekväma beslut som går imot en del intresse, man följer dem, de finns inte där för syns skull utan de har ett syfte  att skydda kommuninnevånarnas intresse vilket tyvärr inte passar en del röster i massmedia.


En iskall vind har svept in över Åmåls kommuns företagare skriver sign för Åmål i tiden. Kan det vara så att man förväntat sig lika bra förmåner som Dalbo-båtar fått de senaste åren med miljonstöd i kommunala pengar  gå upp i rök när nu äntligen politikerna i kommunen fattat sin roll i samhället.


Lösningen borde ändå har funnits där säger signaturen Åmål i tiden där varken Dalbo-Båtar eller skattebetalarna drabbats. Lösningen fanns där, men den föll  inte Håkan Skogh i smaken utan han ville fortsätta med miljonstöd av skattepengar för att hålla sitt företag flytande, ett faktum som jag tro att de flesta företagare i Åmål inte ställer upp på.       


Varför gömmer man sig bakom en signatur i sina inlägg i PD:s synpunkt när man så tydligt visar sin övertygelse i frågan ? Skäms man över sin ståndpunkt eller är det fejkade inlägg från PD: redaktionsledning eller ägare för att hålla frågan aktuell ännu en tid ?  

  

Av tommy norum - 1 maj 2011 17:01

Socialdemokraterna samlade  drygt 50 tal vuxna personer vid vågmästargården för att gå det traditionella 1:a maj tåget med stadsmusikkåren som såg till att hålla takten och där internationalen var huvudnumret i det musikala framträdandet. Här är det vårt förra kommunalråd Gustav Wennberg , numera den person som som rent formellt har den politiska maktens högsta befattning som kommunfullmäktiges ordförande som leder tåget framför musikkåren. 

Här har vi den verkliga makthavaren i sin nya roll som kommunalråd Mikael Karlsson i en något undanskymd position i tåget , en roll som han också i sin dagliga gärning anammar med en klädsam naturlig låg profil i sitt ämbete.  


Plakatens skriftliga information som skulle vara en demonstration mot det som är och borde vara, känns en aning förlegat med en utomståendes blick som inte sympatiserar med socialdemokraternas rikspolitik  i vanliga fall.

Det verkar som om vi i Sverige har fått det så bra , och det har också Socialdemokratin i Sverige en stor del i, att det blir svårt att mobilisera skarorna för att demonstrera mot det som de flesta känner är ett bra samhälle att leva i.   

1:a maj firandet som arbetarens dag  kommer nog att leva kvar en lång tid framöver som symbolik över en tid när man genom  demonstrationer på 100 000 tals arbetare 

kunde påverka politiker och arbetsgivare för ett bättre samhälle genom att gå ut på gator och torg och göra sin röst hörd.        

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Frågerutan

37 besvarade frågor

Ovido - Quiz & Flashcards